2007-10-30 ? 14:21:10

Jag hatar att vara sjuk!


Har snuva3000, hosta, stegring, huvudvärk, ont i halsen2000 och är illamående. Ush, de e så jobbigt, man är redan helt höstslut och sen ännu denna härliga flunssa. Orket i skolan var redan förra veckan i bottnet, så nu kan ni säkert gissa hur lågt det är just nu?

Hoppas bara jag blir frisk till lördagen eftersom vi har (igen) matcher, dock denna gång B-flick matcher.. Är även bjuden till Sandra på fredagen en chill-kväll står på agendan. De sku va helt tuusans roligt nog, men frå se hur det blir, ifall jag kan eller inte kan spela..

Snart far Camilla, pappa, Mimmi och Josse till thailand 2 veckor. Så jag och Jonas har huset för oss själva nästan iaf eftersom Bea ju också e hemma. Jag sku nog inte tacka nej till en Södernresa tvärtom är det just vad jag skulle behöva!

Nu ska jag fara å äta nåt smått. Sen läsa samhällslära eller iaf försöka läsa och sen tidigt å sova.

Ciao!
2007-10-27 ? 20:56:31

Ett innebandy relaterat inlägg


Ush vilket ruggit väder de e ute nu. Kom för en stund sen hem från elit herrarnas match. Deras säsongstart har nog inte varit den bästa. Ikvl en till förlust till samlingen, sant med tragiskt. Ikvl spelade dom mot SSV2 och resultatet ble 4-11. Huj. Men en liten förbättring va de iaf, 4 mål Hey! Och endå gjorde vi vårt bästa med flickorna, hejjade så tuusan, bättre än pojkarna iaf!!!

Imoron har vi dam-matcher i Esbo. Tjoho, de ska bli skoj. Vi har mot "grannarna" Eknäs och Pojo, hoppas vi vinner! :D Näe men man får hoppas de bästa och sen se vad resultater blir.

Ingen shopping idag pga. att orker var noll, så jag har fortfarande ingen rock. Ja måst göra åt saken någo nästa vecka!

Nu och se på Tv. Önska oss lycka till imorn :D
2007-10-26 ? 19:53:58

Onödigt tjatter.


Just nu för tillfället är jag ensam hemma, de e ganska konstig fiilis eftersom det  nästan alltid brukar nån va hemma. Pappa, Camilla och Josse är o hälsar på hos nån och Mimmi är på lågis disco. Hah, ja minns ännu lågis tiderna och discona, de va nog livet på topp, Haha!
De känns bara så kontit nä hon e så liten så ska hon ut på disco, ush fruktar för när hon blir äldre och det inte är lågis discona som gäller mer.. Hur ska lilla söta Emilia klara av sånt? Nja de e framtidens problem..

Idag har vi besök Bokmässan i Hesa med skolan. Denhä gången köpte jag bara(!) 4 böcker förra gången hadde jag åtminstone dubbelt mera. Älskar att slöläsa böcker med svagbelysning i fåtöljen.. De e så avstressande och härligt, men nu är det massvis med skolarbete och skolböcker som ska(borde) läsas så böckerna får stå på fyllan ett tag nu.. Sen har jag även hunnit med vad-massage och träningsbesök.

Jag ber till gudarna att mina jävla vader ska bli bra så snart som möjligt. Okey dom ha blivi bättre säger hon men när de e så jävla ont förde. Behöver bara länka 300m och dom e helt åt reven. Måste köpa nya tossor både inne och ute så kanske de blir lite bättre.  Dyrt3000 bara men så går de sen. Men sen så håller dom också ett tag..

Imoron blir det kanske vinterrock och -sko shopping förutom tossor. Problemet e bara var ja ska hitta en rock? Nåja det är isåfall moron dagens problem. Kanske hagalund eller jumbo, hoppas på jumbo för då slipper jag till Budgetsport, vilket förövrigt är super bra store. Bra grejjer till billiga priser! :)

Nu ska jag fixa nårgra smörgåsar ta en kopp kaffe och sen säkert ligga och slötitta på tv!

Häwönaiswiikend.
2007-10-23 ? 13:08:22

Höstfunderingar..


Skönt att sluta tidigare från skolan idag men det känns endå så onödigt för vad gör jag egentligen för nytta nu, just det ingen! Sitter här och nördar och tråmar i mej äkliga lösgodisar från lördagen. Man försöker allti plocka dom goaste men endå blir det massor äkliga i bottnet, vaför vill man just då han dom fast man vet att dom e äkliga?! Ush, såna funderingar :/

Idag ska jag läsa franska och prentta i mej omöjliga verbformer. Dom bara inte fastnar i mitt huvve, plus en massa andra franska uppgifter . BLÄ! Sen ska jag även aktivera mej med att vara aktiv och fara på länk till sågspånsbanan och känna mej bra. Måste ladda Mp3:an med ny höstigare musik. Det är otroligt skönt och avslappnande att länka med ljuvlig musik i öronen och helt ensam i skogen.

Jag måste även informera er om att jag klarade hygienpasset! :D Fan ja e stolt! Fast egentligen borde jag nog inte vara det eftersom jag läste mycket lite på det mot såna som hadde läst helt massor och inte klarade. Utnyttja minipoängen till max, alltså fick man ha 6 fel för att bli gokänd och det hadde jag! Muahahaa. Äntligen stod lyckan på min sida igår! Så nu är jag en gokänd i hygienpasset, STOLT! :D

På freda el lörda blir de kanske shopping(hagalund?,jumbo?), eftersom vi inte hann på höstlovet, är i STORT behov av en vinterROCK och SKOR! Dom e bara ett måste. Heltpåriktit. Skulle vilja investera lite mer pengar till en lite dyrare rock som sen håller och som jag gíllar men var ska ja hitta en sån? De e bara de som e  problemet.

Slut gnällt för idag.
Njut av hösten och mys massor.

// Ciao
2007-10-16 ? 18:48:16

Dagens låt


Igen en från HSM :DHope you enjoyed!

/Ciao!
2007-10-15 ? 20:32:32

Höstdeppigheter.


Det här är bara en dag då allt tar emot3000 och ja inte orkar med något. Satt just på 2 och en halvtimmes hygienpass föreläsning och hälften av tiden var mina tankar och huvud bortblåsta med vinden medan jag borde ha lyssnat. Nåja sent att ångra de nu. Nästa vecka tent idet.
Har även en massa skolböcker som väntar nere på att jag ska aktivera mig men när jag bara inte orkar. Borde förbereda min uppsats men var finns inspirationen? Får ingenting att toima just nu.
Varför är känslan denna? Är det de kalla och dystra höstvädret? Skoltröttheten eller va e de?

Ush ja e helt slutkörd, skönt med lite loma på torsda och freda. Hoppas inspirationen kommer tillbaka till mej sen. Får hoppas det iallafall..

Nu kolla på bilder från Tackfesten från fredagen, helt bra fiilis, men ni som söndrade vessorna och kranen snälla fundera lite efter var det faktist nödvändigt! Man kan festa utan att söndra allt, men ni verkar inte riktit förstå de. Hoppas ni känner er otroligt bra för er nödvändiga insats. Noja tack för festen iaf!

Nu ska jag släpa ner mej och se ifall jag hittar inspisen-

// Moidå
2007-10-11 ? 15:51:32

Ändrade planer

Fick just ett samtal, ska inte alls barnvakta idag. SKÖNT.
Kanske jag far redan idag till Åbo övernatten till mathias eller så far jag på träningarna, ifall jag far till Åbo betyder det att jag måste städa rummet ikvl, visning på söndagen. :/'

De e skit dyrt att åka tåg till Åbo, 11.70E. Ush!

Tsaukki, igen!
2007-10-11 ? 15:48:51

Gotta go my own way


Ciao!

Skönt ledigt imoron. Mina planer för imoron dagen är: Åbo (hullut-päivät,besöka min bror och annan shopping) måste ha en ny rock, vinterskor och kanske något till festen,sen förfest hos Astrid i Starkom och sen ettornas tackfest! Hoppas den blir lika bra som vår super fiilis gulnäbbsfesten men har på känn att den inte blir..De e så mycke människor som int alls egentligen passar till en gymnasiefest som är påväg. Ordna sjäv era fester!

Om jag ska va riktit ärlig är min festfiilis 0%..
Ja vet inte men har faktist inte nån fiilis. Kanske den kommer imorn, får hoppas det iaf. Vet inte om jag ska dricka och vad, men om ja ska dricka blir de säkert vakio Lild-lonnku! Billit bra och gott!! Isåfall får min bror igen som vanligt handla till mej, han ska leka DJ me nicke där. :D

Nu ska jag i duschen,  äta och sen barnvakt till Hanne.

Tsaukki.

Jag får på nerver med människor som är alltför fulla av sig sjäv, det är otroligt nerverande.
2007-10-09 ? 19:50:07

High school musical 2

Fredagskvällen blev sen perfekt och jag måste bara erkänna JAG ÄLSKAR HIGH SCHOOL MUSICAL! <3
Nörtti ja vet, men de ha bara blivit så. Tvåan var underbar, grät och skratta omvarann. Sku vilja se den om och om igen. Och Zac Efron, han e bara såå snygg.
Musiken, fiilisen, skådespelarna och handlingen, allt e bara så bra!Vanessa och Troy -Gotta go my own way
<3


                                                    


Han e bara så jävla snygg, ush! :D Inte sku jag tacka nej! ;)

Nu ska jag och läsa franska.

Tsaukki!

2007-10-08 ? 13:41:35

Slutkörd


Nu är första dagen av period 2 avklarad. Ja gillar inte de hä nya "fem-perioder" systemet. Det känns som om jag int sku gå någo kurser och har hålltimmar helatiden. Som t.ex idag, jag började kl. 10 med en timme modda, sen 2 håltimmar och sen 1 timme franska. Nais. Okey, de känns som om man aldri sku ha någo lektioner och int gå någo kurser, endå går man. Nåja, det kan jag endå inte göra så mycket åt utan bara nöja mej med som de e.

Jess, fick godkänt i mattan, 5½ . Okey de e inte så hurja men What ever godkänt iaf!! Sen fick jag 8½ i Hk, 10 på betyget, så helt nöjd nog! :D

Idag har jag länk, men jag tror jag bara får bli hemma och vila efter lördagens kämpande och söndagens träningar. Vi startade 9 och var hemma halv 10, så en lång dag med massor av innebandy. Första matchen gick super med tanke på att vi hadde bara 2 bytesspelare och hälften var helt nya spelare, den spelade vi jämt ( förra gången förlorade vi 8-1), sen hadde vi mot 2 lag som hade fallit en division så vi förlorade 8-0 och 9-0 tror jag. Noja men bra kämpat tjejer! Även ett besök till Iso Omena mellan matcherna, kul.
Så träningsverk i låren, armarna och reven. Autch.

Nu ska jag gå och läsa franska.

Ciao!
2007-10-05 ? 16:07:56

High school musical 2


... står på mina planer för ikvl. Blev förälskad redan i första filmer så jag hoppas fortsättningen är lika bra.
Troy, Vanessa och gänget är bara för härliga. Jag älskar stämingen i USA high-school filmer. Hejarklackerna, basket- och jenkkifotis lagen, och de olika "nördar" gängen och musiken<3..  Jo jag vet, de är en barnfilm men, SO WHAT. I like it och massor! Så förväntningarna för en toppen kväll är höga.
Har tillsammans med syster även förberätt kvällen med clic-mix godis och chips. Haha, riktit HSM nördarna vi.

Sen imoron kl. 9 bär det iväg mot kyrkslätt(?) på innebandy turnering, hoppas de går bra fast vi har halverat på laget och har bara 2 bytesspelare. Tungt kommer det att bli och får bara hoppas att vaderna håller.

De ble förresten inget Åbo eller shoppas för min del idag, satt hemma och slöa och nu kom Mathias hem hit endå.

Men nästa fredag, då vi har dagsverke ska jag troligen till Stocka, de e hullut päivat, eller som dom uttrycker de på X3m, "sjuk i huvu dagarna"! Sku vilja köpa en Peak huppare och se om jag kanske hittar någo vinterskor eller vinterjacka.

Nojaa, nu ropar dom att de e mat, men håll tummarna för oss imorn (;

Tsaukki säger den ha nörden :D

2007-10-03 ? 13:26:36

Höstigt.


Skönt, nu är provveckan förbi, nästan iaf, ifall jag klarar mattan, annors blir det omtent. Finskan gick helt bra, 8 och Hälsokunskpen har vi inte fått ut ännu.. Jag hatar matta, de e ett mycket jobbig och krävande ämne, iallafall när man har Jessica. Med birger sku man säkert ha fatta noll med endå klara provet, med jessica fattar man sådä ungefär. Men voi Jeesus de dä provet. Nej nej, ja får bara lov att lita på min matta känsla och hoppas jag klarar det utan en omtent! :)

Alltså har jag i princip ledigt ända till måndan, SKÖNT!

Nu är bara frågan, va ska jag göra. Shoppa? Besöka min bror i Åbo? Storstäda mitt rum? Sova hela dagen?

Ja vet inte, iaf ska jag på massage imoron, sen träningar och sen ska jag vara barnvakt. 
Till fredan har jag exact inga planer, men får nog se.
 På lördaagen går hela dagen i innebandys ära. Vi har start kl.9 och kommer troligen hem efter 21.00. tre matcher med två bytesspelare,  Nais. Sen på söndag ska jag hjälpa camilla med att fara på barn-loppis som Josses lekis ordnar..

Så att och sen på måndan börjar nya perioden. 

Idag  tänker jag njuta av hösten, dricka varm kakao och äta nybakad tosca kaka och Sveriges toppmodel..:D
Me like<3

Tsaukki! 
2007-10-02 ? 15:54:28

Blä.


Blä, de finns alltför många viljor... Ena dagen vill man det ena andra dagen det andra. Jag tror de beror på att vi har så stora valmöjlighetet. Eller nää inte vet ja!

Idag har jag och Linda ätit knäppen kebab med gräddigpeppersås, de e skitgott men aldrig mer, har inte på länge mått så dåligt efter det här. Fettigt och allför stora portionen, nog gott men endå..Neij ush.

Finska provet idag gick fint men jag tror de går tvärtemot med mattan, ja kan inte de! Sen e provveckan över, kanske ett besök till min bror i åbo, shoppa eller nåt liknamnde.
Saas nähdä!


Slut tjattrar för idag.

// Jasmin
2007-10-01 ? 12:40:32

Jag vill ha...


Jess, 8 i samhällsläran, och hälsokunskapen idag gick också helt bra! Nu bara finska och mattan kvar. Bara jag klarar mattan e ja helt nöjd.. Hoppas!

Sen kanske på onsdag eller fredag och shoppa, måst kolla hu de blir med träningarna. Har faktist länk idag, men tror de e bäst att ja stannar hemma eftersom vaderna inte riktit e i skick och så har ja sån jävla mensvärk, men får se.
Är i behov av en ny vinter rock och vinter skor, även en seglarjacka sku sitta fint. Men främst en vinterrock. Sen behöver jag nya innetossor och länkaren. Ush de blir dyrt de hä.

Sen också en ny telefon sku sitta fint. På den jag har fungerar ungefär hälften av knapparna plus att den är mycket nerverande. En sån hä sony ericsson s500i sku sitta fint. Om ja e riktit snäll kanske pappa kan sponsra mej. :)

 Nej nu slötitta på tv sen finska.

Tsaukki!