2008-04-29 ? 18:09:25

Elämä on ihmisen parasta aikaa - Matti


Solen skiner, himlen e blå!
 Väntar på att pappas nya grill ska anlända(hans födelsedagspresent från oss alla), då ska det njutas till 100, grillmat och grekisk sallad, det är det bästa!! Pappa har kalas och vi har en sverige gäst på besök så kvällen till ära ska vi dricka kaffe och äta tårta (på en tisdag!!) och ikväll blir det igen efterlängtade Gossip Girl, nice!! Ska även försöka hinna ut med hunden, får se hur det blir..

Igår besökte jag halkbanan och det var faktist skitkul! Haha, resulterade även i en bränd och faktiskt sjuk tunga efter kaffe tävling med en Lojo-amis, jo fundera inte ens, vanliga mänskor brukar inte hålla på såhär, med det gör jag och tydligen han också! Haha, tasapeli, pettymys, ett gott skratt och en sjuk tunga! Haha!

17 dagar tills 18-årsdagen och imoron vappen.
Får se vad vi hittar på, orkar inte höra på när mänskor helatiden tar stress över det, jo jag vet att det är imoron men man ser vad som känns bra och vad man hittar på då! Orka stressa, har faktist på allvar börjat ta dagen som den kommer, ta dom smällar man måst och bara leva, nog löser allt sig! Såhä funkar det bäst och jag klarar inte av att stressa och fundera på onödigt, punkt slut! Leva livet, nu ska jag leva livet!

4 dagar tills jag hoppeligen befinner mig på flygfältet och ska ge mig av till solen! Niiiiice, nice, nice och åter nice!

// Take care, sluta stressa och njut!! 
2008-04-27 ? 15:49:12

Snart! :)


Söndag igen. Tycker att veckorna går snabbt nuförtiden, hoppas bara inte det blir så med sommaren, att den bara går förbi och att man aldrig riktigt hinner njuta. Näe, men det tror jag nog inte, har en massa planer och har på känn att den här sommaren kommer att bli den bästa på länge! Niiice!

6 dagar kvar tills solen (hoppeligen är vädret på vår sida) och 19 dagar tills 18-årsdagen plus sverige besök på tisdagen då pappa fyller och vappen på onsdagen, får se vad som händer, iaf är det på den klarare sidan!

Det här veckoslutet har varit härligt.
 På fredagen var vi i skogen med laget och jobbade lite. Men tillslut märkte man att det enda rätta var en dusch och sängen eftersom våra juttun blev ganska fjantiga (myggmilitärbas?! Inside!) och att vi inte riktit orkade mera..

Lördagen spenderades först en stund ute med hunden och sen på en glass. Orkade inte sitta stilli hade överloppsenergi så därför inget solas fast vädret var fint! Det hinner jag ju om 6 dagar, då bär det nämligen av till tunisien! Nice! Sen på kvällen gav vi oss ut på stan med flickorna för att hitta på något men som vanligt hände det inget, tråkigt. Så vi begav oss till trillingarnas lägenhet, beställde pizza, lyssnade på musik och hade annors allmänt trevligt!

Idag har jag städat rummet, bykt lite kläder och suttit här, satt bilder på pixboxen och faktist börjat sådär smått på finska arbetet om kalevala, skittråkigt! Ikvl blit det möjligtvis kaffe?! och promenad med hunden.

Imoron bär det av till halkbanan så det återstår att se ifall jag kommer tillbaka alls som alls, är nog lite scared, måste erkänna!

Nu ska jag uppdatera telefonen med ny musik och sen fara och fixa lite mat! Kolla pixboxen http://www.pixbox.se/usr_show_id104451_page0_order1.html där finns bilder från skogen och några från igår, flera på kommande!

image30


Take care!
2008-04-23 ? 20:50:35

Spellistan


Spellistan just nu:

In Flames - Come clarity
Slipknot - Danger keep away
Slipknot - Vermillion pt. 2
Coldplay - Green eyes
Coldplay - In my place
Tommy Lee - Good times
The red jumpsuit apparatus - Your gurdian angel ( en ny favorit, rekommenderar varmt!)
Foo fighters - Up in arms ( Nice ifall provinssi planerna blir av att få se detta bänd live!)
The Offspring - Shattered dreams
The Offspring - I want you bad

Nu börjar även svenska popklassiker komma med i spellistan, typ gyllene tider, GES, och sånt! Skönt med sommar, sol och svensk musik! ;)

Kom just från en promenad med hunden, nu lite msn och sen dusch och gonatt för idag!

Take care!
2008-04-22 ? 15:06:59

Skönt!


Återigen härligt vårväder, skönt!

Dagens skoldag var som valigt väldigt aktiv, började med försovning, sen kan ni gissa resten! Ajs!

Gårdagens talkoarbete i kisakeskus var ganska trevligt. Bränna och släpa ris, saftdrickande, korvgrillande, vattenbärande och släpande av roskis + en massa faktist konstiga och roliga kommentarer under kvällens lopp, på fredagen igen! Haha! ;)

Har faktist haft kameran framme nu under dom senaste dagarna så tänker faktist uppdatera pixboxen idag! Har bestämt mig att i sommar ska kameran dras fram så ofta som möjligt! Det är alltid lika roligt att sen se på gamla bilder..

Nu ska jag bjussa på bilderna från storstädningen i lördags! Enjoy!

       
Före
       
Mittimellan

  
Efter

image29


Ikvl Gossip Girl och promenad med hunden..

Take care!
2008-04-20 ? 19:55:40

Morsning korsning!


Halloi!

Skön helg bakom mej igen en gång! Vädret har varit fantastiskt idag, vilket resulterade i lång länk med hunden, lite fotas utomhus och ett besök till bästaste serendi med härligt sällskap och njuta av solen! Nice!

På lördagen möblerade jag om och ut i rummet. Gamla sängen fick jonas o jag fick systers 120cm säng och klädskåpet fick fara. Konstit att sova i så stor säng, så jävla mycket utrumme.. Får se ifall jag byter tillbaka eller inte, inatt sov jag faktist inte bra, men det kan även bero på annat än sängen, återstår att se!
Ska bjussa på bilder i ett senare inlägg sen när jag orkar engagera mig lite mer. Det blir före - mittemellan - efter bilder..

Imoron börjar en ny skolvecka, säkert är aktiviteten lika som förra veckan, återstår att se. Borde dra mig ordentligt i kragen, men jag orkaaaar inte, har ingen motivation. Imoron även körlektion och sen med laget till kisakeskus och duuna lite! Haha!

Nu lite msn-snack och sen gonatter! ;)
En ny favorti låt,lätt!
The red Jumpsuit Apparatus - Your gurdian angel

Take care!
2008-04-18 ? 15:04:37

Inte långt kvar...


Tjohej det är fredag vilket betyder v-slut och 2 lediga dagar, skönt! Endast 2 veckor till värmen, 4 till 18-års dagen och 6 till skolavslutningen, nice!

Nu har ja varit utan att äta godis i 3(!) veckor. Det trodde jag inte om mig, min vanliga karkkilakkon brukar sluta efter 2-3 dagar eftersom jag är bokstavligt en karkkiråtta och har varit det ända sen liten. Nästan all sorts godis duger i mig.. Så duktigt duktigt, återstår att se hur länge jag klarar mig.. ;)

För v-slutet är planerna helt öppna, iaf det är någo roliga happenings pågång här meddela gärna. Hörde att det på lördagen är fest i JT, men tror inte att det riktigt är något för mig, saas nähdä mitä keksitään.. Ett besök till Åbo för att hälsa på vännerna eller ett shoppingbesök skulle inte sitta helt fel, men min ekonomi tycker att jag hellre ska bli hemma, så att! :/

Ikvl blir det möjligen träningar (om inte barnvakt el nå annat), kvällslänk med hunden och alltid lika roliga Sing-A-Long!

Take care!
2008-04-17 ? 16:27:06

Äkligt glad och positiv :)


Gudars, härligt väder! När jag var ut me Emma kunde ja inte annat än le helavägen, så jävla skönt med lite värme och sol. Det känns som våren och sommaren förändrar hela mig. Min livsattityd blir bättre och jag helt enkelt orkar mera. Nerverna klarar sig bättre och jag känner mej så jävla skrattig, det är inte mycket som kan göra mig på dåligt humör just nu!

Under den senaste tiden har jag funderat ganska mycke på vad jag vill med mig själv och med mitt liv. Vad ska jag göra efter gymnasiet, studera eller ta ett mellanår och åka utomlands?! Och största frågan är kanske vad jag vill studera. Det som alltid känts som det enda rätta är lärarstudier, men vill jag det? Vasa? Nå får se, har ju hela sommarn och hösten på mig..

Jag har iaf bestämt mig för att ta var dag som den kommer och inte bekymra mig så mycket. Det här är ytterst svårt för mig eftersom jag har svårt att gå framåt utan att alltid ta två steg bakåt. Så har bestämt mig för att ta en dag i taget och se vad som kommer emot. Hoppeligen en mera än härlig vår och sommar. Vappen, tunisien resan, 18-års dagen, avslutningen, provinssi, midsommar, regatta, roadtrips, Åbo och mycket till, kan det bli bättre? Nej, just det. Det är det här jag lever på och tänker njuta av livet till högsta grad, ingen kan komma ivägen för super-jasse mera! ;)

"
we're drinking wiskey out of the bottle, not thinking about tomorrow"

Nu ska jag cykla iväg till träningarna, tänker njuta av dagens sista solstrålar och ikvl teho-osasto.

Take care och hey njut av livet mina vänner! Hoppas våren får er på lika bra humör som mig!
2008-04-15 ? 18:49:29

Gossip Girl



Jess, snart kommer Gossip Girl. Har blivit besatt av serien, kan inte annat än tycka om! Bortskämda överklass ungdomar som lever livet, nais. Älskar deras skitsnygga kläder, sku inte tacka nej till en GG garderob! Nörd...

Nu ska jag fortsätta hjälpa min syster med finskan (hon har det kämpigt), sen GG och möjligen varvet med hunden om jag orkar besvära mig. Imoron sovmorgon, skönt!

Have a nice day! - Bon Jovi

Ps. Inte så många dagar kvar till solen! :) och inte heller till 18-årsdagen, det här är sånt jag lever för nu! ;)
2008-04-14 ? 20:02:45

:)


Mojjjens! :)

Skoldagen gick havlt bra, körningen gick Ok och eftermiddagen gick fint.
Sammo (min frilla ;P) var på besök, älskar att bara sitta och prata skit me henne, vi kan prata om allt. Ibland känns hon som en lillasyster till mej, härlig. Me like! Idag diskutera vi livets gåta, haha! Just nätta!

Imoron blir de möjligen igen körlektion och skola som vanligt alltså...

Snart Californication först ut med hunden, nais!

Take care!

 Jasse och Sammo i Öby, återigen nätta! Haha!  ;)
2008-04-13 ? 15:34:51

Hur svårt kan det va´?

Det blev trista gråa karis igår kväll sen, orka inte ta mej till åbo och nu ångrar jag mig lite, nå av dumt huvve får kroppen lida.

Har just haft storstädning i rummet, alla kläder bortplockade, gamla skolböckerna från skrivbordet borsatta och allmänt städat dammsugat och sånt. Med musiken på hög volym går det bra, fast det värsta är att jag älskar att lyssna på svensk pop när jag städar. Idag t.ex. var Linda Bengtzings nya låtar och gjorde mig städglad. Nördvarning. Så hela dagen har jag gått och smånynnat hennes nya singel, hur svårt kan det va´? Skämmit.



Vädret är från reven så planen för kvällspromenad ser ut att skita sig, måste hitta på nåt annat bara...

Måste berätta om min dröm inatt. Drömde att jag en lördag morgon fick för mig att nu far jag på provinssirock, steg i bilen med tältet i bakluckan och körde iväg helt ensam. I drömmen verkade den kvällen/natten/dagen som en av dom bästa i mitt liv, konstigt. Jag hade så jävla skoj och träffade på en massa trevliga mänskor. Sen när jag vaknade, besviken av att jag var hemma i karis och inte i seinäjoki som i drömmen. Kanske det här var ett tecken på att jag borde bege mej dit i sommar. Nån annan som är påväg? En roadtrip dit och lyssna på bra bänd. På lördagen spelar b.la Serj Tankian, Apulanta, The do och The sound, på söndagen Billy Talent, Foo fighters och Paramore, så underhållning på hög nivå.. Måste bara kolla med sommarjobbet och ifall nån annan är påväg att fara ensam kanske inte är det bästa och hur det står till med min ekonomi, tror biljetter till lör-sön kostar 80E.. Den 14-15 juni isåfall ;)

Nu ska jag ta tag i min modda recension, sen lite franska och morotkaka, mums!

Take care!
2008-04-12 ? 15:06:30

Vårväder


Ett perfekt sätt att sluta årets säsong med damerna. 2 vinster (4-2 och 8-2) gav god eftersmak och vi var faktist värda dom poängen. Mitt spel var jag faktist missnöjd med, när man spelar mot ett lite sämre lag och man vet att man kan hundra ggr bättre, men ingenting bara fungerar. Skotten, passningarna och allt annat bara sket sig, ingen aning varför, men hey jag kommer igen! :D

Jag står mellan 2 val ikvl, karis eller Åbo, har beslutsångest. Åbo skulle sitta helt perfekt men sovplats, presenter, mycket troligen krabbis imoron är inte så lockande. Dessutom är det inte det billigaste att åka tåg till åbo speciellt inte när ekonomin är svag och tunisienresan närmar sig. Kanske jag ändå stannar hemma ikvl och hittar på något att göra, det blir billigast så! Fast vem vet ifall jag får fiilis och hoppar på tåget, saa nähdä! Annors är jag öppen för förslag angående händelser ikvl.. :D

Nu ska jag bjussa på bilder av den "svenska hästflickan". (Fast håret känns inte lika ljust idag som igår och är glad för det.)

         

Vad tycker ni bättre med ljust eller mörkt?

Nu tänker jag gå ut och njuta av det härliga solskenet, inviga vårjackan, ta med till Smarket och köpa något gott. Dock inte godis, har hållit mig ifrån det i två hela veckor nu, tjohej! Möjligen tänker jag uppdatera pixboxen med bilder från idag, har varit lite dålig på det den senaste tiden.

Take care!
2008-04-11 ? 21:29:36

Svensk hästflicka..


..är några av kommetarerna jag fick på träningarna efter besöket hos frissan. Gudars jag älskar att bli ompysslad i frissan, så skönt så! I hela 3(!) timmar satt jag där och blev ompysslad och resultatet kan beskrivas som blond.
Sku laga slingor och slingor blev det också men resultatet är som om jag sku ha färgat håret, kan möjligen lägga in en bild hit sen, men har inte orkat fota ngt idag. Blont är det iaf och ska bli roligt att se vilken nyans det har efter en vecka i solen, vitt kanske?! Varje spegel jag går förbi tittar jag i och funderar att vem är det där och vad har den gjort, men kanske jag vänjer mig. Min första spontana reaktion var, vad fan har jag gjort, jag ser ju fan ut som en av flickorna från nian (nämner inga namn men ni vet nog säkert), totalt fjortis, men sen efter 10min kändes det genast lite bättre.. :D

Dagens körlektion gick förövringt helt ok, borde bara bli mer självsäker i korsningar och våga mera, men det kommer väl med tiden hoppas jag, annors kan det bli jobbigt för dom som vågar sätta sig i min bil..

Imoron dags för säsongens sista matcher. Det ble ingen bastukväll, möjligen i ett senare skede.. Så att, åbo ser bra ut för min del, får bara se eftersom Anne o Marjanne sku till lahtis på kalas och Katja till sin mommo, så vem jag far med och var jag skall sova är ännu lite öppet. Om jag inte får det klart får jag väl bara nöja mig med Karis. Nån som vet om något happening täälläpäin? Fest, eller något annat angenämt? Meddela mig i såna fall!!

Exakt 5 veckor (35dar) till 18-årsdagen och möjliga pamar festen. Planeringen är redan i gång och ideérna ser grymma ut. "Supa bör man annors dör man!" Men vi får se hur det blir, hurja skulle det iaf bli, det lovar jag! Muahahaaa!

Take care!
2008-04-10 ? 16:12:32

Torsdags funderingar

Ikvl blir det barnvakt + träningar, tänker släpa med flickorna till hallen så får de hitta på nåt att göra..

Den nya perioden började där den gamla slutade, alltså inte så hurja aktivt.  En serendi kaffe kändes återigen bättre än 2 timmar matta med Birkku.. Har inte ännu heller gjort enkka och modda bokrecensionen, jag börjar känna syyllisyyttä(sv?).. Var ska jag hitta motivation?! Nå kanske den hoppeligen dyker fram från någon bakficka nu under våren..
Nu reda upp i rummet, sen butiken och sen och utöva världens bästa sport! Ikvl blir det teho-osasto och inte igår som jag skrev, tog lite fel på dagarna, nätter! Haha! :D




Take care!
2008-04-09 ? 20:00:56

Du är det roliga i hasch..


Nya perioden börjar imoron, dock inte favorit ämnen men iaf, ny period, nya krafter, nytt ork och fatta sista perioden av tvåan. Bara inte skoltröttheten som just nu tynger inte också gör det nästa period, ny inspiration måste grävas fram från någon grop.
Mindre än 1 månad kvar tills jag infinner mig i värmen, skönt! Att också 18-års dagen närmar sig med stormsteg och planeringen av en möjlig fest med fullt karatefylla sku vara mera än nais. Vi får se hur det blir, skickar inbjudan sen! (;

På fredagen har jag först körlektion (parkering, haha!) och sedan efterlängtade frissabesöket, vilket jag faktist är i behov av, tonen på mitt hår är orange(!) nu! Lite slingor och klippning står på turen.

På lördagen har vi våra sista dam-matcher för den här säsongen, möjligen en bastu-kväll med bästa laget skulle inte sitta helt fel till.
 Ifall ingen bastukväll, tänker jag ta första bästa tåget till Åbo på Aleksis 18-års fest, har kommit fram till att har spenderat alltför lite tid i åbo den här hösten och vintern och saknar mänskorna där, det ska bli ändring på det i sommar, iaf när bästaste Martsu kommer tillbaka från Usa. Har saknat henne något olidligt och har massor att prata med henne om, tuu kotiin tai tuun hakee sut sieltä martsuli, var det sista jag sa i telefonen idag till henne.Guldvärd!

Imoron skola, serendi,barnvakt och träningar. Nu teho-osasto!

Take care!
2008-04-07 ? 12:42:48

Yoghurt-russin och rella!

Yoghurtrussin is the shit! Nam säger jag bara.

Idag måste jag ta tag i rellan, har faktist inte varit så värst aktiv under den här perioden (om Linda har fler närvaro timmar än jag förklarar det ganska mycket ;P) och provet är imoron, tjohej. Men rella proven brukar inte vara så krävande så..
Ikvl blir det troligtvis träningar, men inget springas för min del eftersom har en vecka av feber och flunssa bakom mig så tänker ta det lungt. På lördagen har vi säsongens sista matcher, det ska bli riktigt roligt, iaf matchen mot de definitiva favoriterna Pallokeisarit, NAM!
Borde även ta mig i kragen och göra modda och enkka bokrecensionen som ännu är olagade, resttalko är inte riktit lockande, så kom igen!


Nu lite nördas och sen reformationer i Tyskland och annat roligt!


Take care!

2008-04-04 ? 12:59:08

Vårfiilis!


Nu är det bara hostan och den jävliga snuvan som håller i sig, men skönt att febern gett sig i väg, hade ännu igår kväll över 37 men 4 dagar räckte nog bra och väl till. Att jag även har en tendens att lida av snuvan alltför länge betyder att det också nu finns en möjlighet igen till det.  :/ Det är det jobbigaste, jag hatar snuva. Har varje sommar typ hela sommaren snuva, på grund av gräsallergi och att jag dyker och slemhinnorna blir irriterade, inte direkt nais kan jag berätta.
Det som däremot har varit otroligt nais idag har varit vädret. Tog en förmiddagslänk med Emma, gudars vad skönt! Med fiilis musik i öronen och solen i ögonen var känslan underbar, me like mycket!


Idag ska jag aktivera mej, städa och försöka uträtta så mycket som möjligt(engelska och modda bokrapport), kvällen tänker jag spendera framför tv:n, bra planer ännu en gång! Imoron är det även fest i JT, men troligen kommer inte jag att infinna mej där, det är inte riktit en sån fest som jag gillar, fulla aasiga mänskor som spelar dålig musik, så troligtvis tackar jag nej tack..

Nu och handla sen och söka syster.

Take care!

2008-04-03 ? 14:20:25

NICE!


Äntligen börjar jag känna mig lite mer energisk och frisk. Kanske var det serendi teét som gjorde det! ;)
 Det känns som om febern har börjat avta (har inte vågat mäta, jag hoppas på det bästa och vill inte bli besviken) men halsen känns ännu förjävlig. Ush!
Engelska provet igår gick faktist dåligt, 5+ men med tanke på att jag skrev provet i över 38 graders feber och orket att läsa var lågt är jag nöjd över att jag blev godkänd, förstod att allmänt hade provet gått mycket dåligt! Moddan idag gick väl heller inte så hurja bra, får nu se, att överhuvudtaget orka tänka på prov när man är sjuk är svårt och det har det även varit för mig. Imoron är jag ledig och tänker njuta till hundra av det! Möjligen ut och gå (har inte vari ut mer än 10 min dom senaste 4 dagarna, har bara sovit, tittat på tv och gnällt) hoppas bara vårvädret håller i sig. Nu känns det äntligen som om våren sku påriktit börjat! Väntar bara på att få sitta ute i serendi och njuta av solens värme och en kopp kaffe, då börjar våren helt påriktit
Helgens planer är inte så stora, möjligen cirkus med syster, får se! Några franska ord och grammatik måste jag också lära mig, jobbigt jobbigt!

Att det även bara är 1 månad tills jag slipper iväg till solen och värmen, nais! Tänker bara slappa, njuta och ta det lungt, precis vad jag behöver efter den här vintern! :)



Nu tänker jag fara och bokstavligt tråma i mig mintchokladglass, mums!

Ikvl blir det innebandy på tv, 3:e finalmatchen mellan SSV-Classic, hoppas classic utjämnar så det sku bli lite spänning och månne inte även slöas! :D

Take care!
2008-04-01 ? 12:13:32

Jag hatar att vara sjuk!


Varför sku jag just nu bli sjuk jag orkar inte vara sjuk. Känner mej så trött, slapp och orkar inte göra nånting. Värk i hela kroppen, ont i halsen, ingen matlust men ändå hungrig, svettas och fryser så in förbanna om varandra, det här är äkligt! Att provveckan börjar imoron gör inte saken ett dugg bättre, enkka prov imoron och precis noll inspiration och ork att läsa, måste bara kämpa mej igenom.



Helgen gick fint. På fredagen ordnade några 1:or fest i brankis. Trodde det skulle bli sämre än vad det egentligen blev, hade helt fiilis nog! På lördagen slöas och senare på kvällen ett besök till backgränd där min bror firade födelse- och namnsdagen, haha! Fiilisen där var roligt, vadå alkoholpåverkade?! :D Men duktiga jag höll min nykter! Söndagen var jag tvungen att vara barnvakt så en slappis söndag det också! Så jag var utvilad till max men endå blev jag sjuk, hoppas det går om tills imorn, att skriva prov med över 38 graders feber är inte så nais, inte iaf om man inte har förberett sig så bra!


De är ju förresten 1 april idag, våren närmar sig med storsteg. Resan till tunisien är bokad, skönt att ha något att se fram emot!

Take care!