2008-08-31 ? 12:25:26

tungt

Å just moronmål, duschade och städade mitt rum, som var som en katastrof. Bättre fiilis såhär meeen tuusans slut. Igår blev det utgång, lite spontant jo, men jag hade trevligt och en massa bekanta hade också hittat till Affes. Fiilisen var hög och jag hade skitskoj. Mycke bättre en ettan och kanske det skönaste, inga jävla skjutsar hit och skjutsar dit, sånt är dyrt! 
Kanske en kossukola för mycket men hey, sånt händer. Fast någon stor förändring märkte jag nog inte. Men nu blir det inga mera (spontana) utgångar före 26.9 för då blir det pamarkväll i stan men favoritflickorna! 
 Idag ska jag vara duktig och skriva uppsatser, läsa samhällslära, försöka lära mig lite matematik och powernappa lite. Sen ikväll blir det träningar, jess! 

2008-08-28 ? 20:37:04

Blä för regn


Jag orkar inte med det här skitvädret mera. Alltså varifrån kommer allt regn?! Borde det inte liksom sluta nångång, inte kan det ju finnas vatten där uppe i all evighet och efter en regning sommar tycker jag ju att det småningom borde sluta. Det skulle passa mig fint. Däremot tycker jag att det skulle få bli höst och kallt. Jag vet inte med egentligen är hösten mysig. Längtar innerligt till slutet på november, skrivningarna är över och att fp fira iaf 2 superdunder kalas! Sen är det inte långt till november och THAILAND! Ligga på stranden och inte ha en endaste tanke på karis eller finland överhuvudtaget, häääärlisssh!Det här lever jag för nu. Och precis vad jag vill ha och behöver för att inte tappa motivationen helt.
 Det är ju ännu några jobbiga månader kvar och kanske det jobbigaste att veta vad och vart efter det här året..
Ser även fran emot säsongstarten för innebandyn. Visst, många helger kommer att gå i innebandyns tecken, men det är det absolut värt, eftersom det helt klart är favoritsporten. Då känner jag faktist att jag slappnar av, har roligt och trivs. Även storvreta resan som förhoppningsvis blir av kommer att vara höjdpunkten, ifall den blir lika lyckad som förra året.

Imoron ser det ut att bli helsingfors besök med 2 av favoriterna för att ha roligt och som det nu ser ut är det den sista gången på en tid med just de här tvp, eftersom S kommer att åka utomlands för en tid framåt, hon kommer definitivt att vara saknad. Möjligen kommer vi att besöka henne där..

elit
© Jesper Mattson | Axo-Karen-Jasse Storvreta 07/08

2008-08-26 ? 21:15:56

Den är giftig och den smittar ner dig


Låter för idag är Mange Schmidt ft Petter - Giftig 
2008-08-26 ? 21:09:22

svammel

Jag blir så irreterad och stressad över att tiden går så fort. Ibland skulle jag bara hellre än allt annat trycka på en knapp och få tiden att stanna för att hinna med allt. Så mycket jag vill men så mycket man bara måste tacka nej till..
Idag har jag aktiverat min samhällslära läsning, nu har jag bara halva lagboken och eu-kompendiet klar och sen dags att repetera och läsa anteckningarna om och om igen tills det fastnar. Jag vill ut ur skolan och jag vill och hoppas att jag sen när jag söker vidare slipper in och för att detta ska ske måste jag prioritera mera på skolan än vad jag gjort hittils. 
Idag har jag även hunnit tvätta lite kläder och skruva ihop nya crosstrainern som jag kommer att stifta aktiv vänskap med flera gånger i veckan. 

Imoron ska jag åka iväg och bowla, återstår att se hur det hela slutar eftersom jag verkligen är amatörmässig på den sporten. Får knappt klotet fram till käglorna och ifall det far fram finns det en stor chans att den fastnar påvägen. Jo, jag har dåliga erfarenheter...

Nu ska jag försöka få sömn, har haft problem med det de senaste veckorna och har luggit och rullat i sängen, räknat lamm, räknat baklänges och försökt på olika sett men sömnen bara inte kommer. Hat flera nätter luggit till 1-2 och bara tänkt på att guuuud jag ska stiga upp igen om några timmar. 

Gonatt
2008-08-24 ? 21:18:39

söndagsfiilis

Söndagsfiilis, det beskriver känslan idag ganska långt. Dock inte krabbis eftersom jag åkte till stugan inte ut och festa, lika bra så.
Igår besökte vi Ikea och det resulterade i ett nytt skrivbord, stol, lådor, växter,tavla och en massa annat. Så vi har idag med syster kämpat för att få ihop möblerna. Efter flera timmars slit och "vi vill ha en borrmaskin" utbrister pappa; jomen vi har ju en helt ny i garaget, kiva att han berättar liksom. Vi hade kämpat och kämpat och har händerna fulla av blåsor, kiitti!
Allt är inte ännu färdigt monterat, så bilder bjuder jag på imoron, eftersom mitt rum just nu ser ut som jerusalems förstörelse.

Så att, nu är även min dator i full bruk, och wlan fungerar som det ska! Härligt men farligt eftersom ju skrivningarna närmar sig och blickan borde vara riktad mot boken inte datorskärmen. Äh, vi tar de på känsla!

Ska bjuda på en bild från WTA turnering någon vecka sen. Big time funny fast ingen framgång direkt! ;)


HAGGORNA (Diana-Jasse-Vonne-Marre)


2008-08-20 ? 18:54:04

rastlöst


Känner mig otroligt rastlös, ni vet den känslan att ni skulle kunna hoppa upp till månen och ner tillbaka. Därför kunde jag inte heller fortsätta min samhällslära läsning, det kittlade i armar och ben. Iställer sätter jag mig framför dumburken, kollar runt och försöker driva tiden. Kanske borde jag gå ut med hunden, när hon för engångs skull är hemma..
Låter fint det där.

Har inte varit en så aktiv bloggare under den senaste tiden, mest pga att jag har en massa saker som måste och borde göras nog. Men bara jag skaffar hem w-lan anslutningen och får min dator i sitt fulla bruk ska det bli ändring på det hela. Längre och intressantare inlägg och möjligen en "dagens" varje dag. En bild, låt ellet outfit. :)

Nu ut med hunden! Mors!
2008-08-16 ? 12:40:25

WTA -08


Idag blir det dags för Elits Winner Takes It All turnering. Det var meningen att det skulle vara en katusäbä turnering ute men på grund av det härliga regnvädret så spelas den inne. Vi kommer att vara de enda flicklaget som är med, Haggorna, så vi har inte så höga förväntningar, utan att ha roligt och bättre fiilis inom föreningen är största orsakerna. Men vem vet kanske vi tar hem hela potten, haha! Tycker att det är roligt att det ordnas sånt här ibland, skitskoj! Synd bara det här med vädret..
Efter det tänker jag bege mig till skären, ingen utgång, dels för att jag inte orkar och för att jag inte har det minsta lust med något sånt ikvl. Istället latas i skären och möjligen försöka läsa lite samhällslära men jag vet hur det slutar ändå så..

Idag fyller min kullannuppu från Åbo 18-år. Ringde just och beklagade att jag inte infinner mig på pangfesten men jag fick skjuta upp inbjudan och hon lovade mig dunderfest då jag besöker henne. Det är synd att jag inte besöker åbo så ofta nuförtiden, men skolan och innebandyn tar mycket tid och så borde det även finnas tid till av koppla av och till vännerna här. Och nu i höst när det nalkas studentskrivningstider kommer det att vara svårt att hinna dit. Men efter gymnasiet möjligen, vill egentligen ingen annanstan än till åbo och studera men när det inte finns ngt som intresserar mig där, inte svenska utbildningar iaf, kanske jag hittar NGT, hoppas innerligt. Åbo är lätt favoritstaden!

Nu ska jag packa klart sakerna, äta, via butiken och sen till trillingarnas lägenhet för att höja fiilisen, haggorna!! Bye!bilen tagen från : www.egy.nu/program/innebandy.php


2008-08-14 ? 19:06:35

svammel

Åhh vilket fint augustiväder det är, stormar och skitkallt. Nice! Kan det bara inte bli höst, hatar sånt här väder och dessutom är det jobbigt att välja kläder på moron, det är liksom inte varmt eller kallt. Voivoi.
Idag har jag varit ytterst duktig, tagit mig i kragen och läst samhällslära. Det är ju bara typ 5 veckor tills skrivningarna, trodde inte dom skulle komma så fort, det gäller att ta slutspurt i läsandet bara. 
Efter skrivningarna blir det möjligen ett besök till Svea-landet för shopping, avslappning och big time fun resa med Linda och Sara. Och sen är det inte långt kvar tills 15november då jag och resten av familjen beger oss till sydligare breddgrader och ligger 2veckor på playan, niiiice! Tiden bara rinner iväg, och har en massa att göra, det gäller att prioritera lite.
På lördagen fyller även Åbo-favoriten och ett besök dit skulle sitta fint, men pengasituationen säger annorlunda. Kanske blir det Åbo, kanske o titta på Elits-katusäbä turnering, alban-ettan, chill hemma kväll eller så till skären. Konstigt mycket händelser nu, och fast jag halvt lovade mig själv att det var sista gången på ettan för iår förra v-slutet har jag lite sån fiilis att det skulle vara skoj. Väl inne där visar det väl sig att det är fullsmockat och då klarar inte mina nerver det. Eviga köandet vid bardisken och skuffande på dansgolvet får mina nerver till bristningsgränsen. Plus musiken som finns det att bättre på, det finns faktist vi som inte varje jävla kväll orkar lyssna på svenskpop in och ut typ cascada, basshunter, ja ni vet, come ooooon! Så det återstår att se var jag befinner mig på v-slutet. Var befinner ni er?

Tillbaka till samhällslära boken och skatter och skit.

2008-08-12 ? 18:25:45

Tillbaka till vardagen


Första skoldagen inledd, nu börjar vardagen liksom. Känns inte som om det skulle finnas ork till det just nu, men bara jag försöker skärpa mig lite så månne inte det går. Börjar bra med omtent imoron, (matta) och har inte ens öppnat boken, inte heller häftet. Tror att jag skippar det och tar det nån annan gång istället. Skärpning liksom!
Efter skolan blev det serendi sittas med de bästa, skvaller och planeringar, haha! :D Sen trampade jag iväg till Säästö inhandlade lite mejk, hårfärg och korgar för att få någon ordning i lådorna. Så nångång ikväll ska jag ännu orka färga håret, blont, men återstår om det blir orange eller inte. Alltid lika spännande! Resultatet lägger jag möjligen hit ifall jag orkar. Alltså vart har all ork försvunnit?! Har blivit så jävla lat den senaste tiden att det är riktigt hemskt. Ush.

Nu slut svamlat.
2008-08-11 ? 17:41:47

HK3 bok sökes...


Inte råkar just DU ha lånat min hälsokunskap 3 bok? Vet inte åt vem jag lånat ut den och min bror sku behöva den tills imoron!!
Som tur har jag lärt mig något av det här, skriv upp ifall du lånar nånting till vem!
2008-08-09 ? 11:15:38

VOIVOI


Jag har m o r k k i s på hög nivå. Gjorde av med en massa pengar igår när med min syster besökte huvudstaden. En dator och så rocken, över 1000E liksom sådär bara, voivoi. Hade lovat mig själv att inga onödiga klädesplagg och det kunde jag hålla, stolt. Nåjo men gjort är gjort.

Snart ska jag iväg på jobb, inspirationen är hög igen, wohoo liksom. Nåjo men välbehövliga pengar. Har så festfiilis nu, ettan ikvl skulle sitta perfekt, men jobb och antibiotika, så jag tror jag stannar hemma. Möjligen serendi, vet inte ännu.

Nu i duschen, sen lite mat.
2008-08-06 ? 22:58:55

Bag in da box


Jag och SaraE har lyssnat på den här låten i non-stop hela kvällen, så jävla skoj! Var e boxen? Där e boxen! ::D
Big time funny! :D Liksom Jasse-Sara humör på topp!

2008-08-06 ? 18:34:12

Onsdag


Efter att ha stridit tillräkligt med HTML-koderna fick jag iaf en liten förändring på bloggen. Ska bättra på den ännu lite till men orkar inte mera idag. Kanske kommer det en dag då jag är på lite mera kreativt humör.
Idag har jag skrivit försäkringspapper så att bilen äntligen kan börja repareras. Saknad. Har också suttit i favorit kafeét med Sara och börjat städningen av klädskåpet. Konstigt nog tappar jag alltid inspirationen då jag är halvväg, även denhär gången..Så har lite kvar ännu, målet är att den inte ska vara proppfullt som nu, utan allt som jag inte har behov av åker vidare..Borde även besöka matbutiken och fylla på dom toma hyllorna i kylskåpet.
Har inte ännu bestämt mig ifall jag skall åka till huvudstaden imoron eller på fredagen. Fick svar på mitt mail som jag skickade till Henry Lloyd butiken och det visade sig att dom har rocken jag var intresserad av där. Den vit-gula. 220E sådär bara, svider nog lite, men ska man så ska man. Och ännu till datorn för 800E och lite höstshopping, ajaj, sluuut på konto. Tacka vet jag studiestödet som förgyller höstmånaderna, vad skulle jag göra annors?!

Nu tillbaka till klädhögarna och se ifall jag skulle få nån ordning på dom.

Dagens låt: Gavin Rossdale-Love remains the same
2008-08-05 ? 21:45:24

Dagens låt

Amy Winehouse-You know i'm no good
En av hennes bästa låt, lätt!take care!
2008-08-05 ? 21:38:07

Regn och gråa moln


hohho, tråmade just i mig en juusto-ateria från Hese. Hade faktist inte meningen men när Jonas kom och övertalade min mage om att den behöver lite till mat och kylskåpet börjar gapa tomt igen.. Så det blev meno med jonas vrål-åk! Konstigt nog mår jag inte ett dugg illa, vilket jag vanligen brukar göra efter skitmat, så kanske det bara gjorde gott. Önsketänkande liksom..

Ute fortsätter det gråa och regniga vädret men tillika är det skönt, ingen press på att göra något överhuvudtaget, eftersom att är städat här hemma. Okej, jo visst, studentskrivningarna närmar sig men just nu orkar jag inte med sånt.
Skickade tidigare idag mail till Henri Lloyd storen i H:fors, återstår att se ifall nån av rockarna finns där. Så isåfall blir det ett besök dit efter rocken, köpa datorn (det blev en fujitsuSiemens från Stocka efter många om och men) och möjligen ett kafe besök med vännen från stan, haha! :D
Det känns som om jag har miljoner saker ogjorda men när jag tänker efter är det inte riktit så heller. Känns som om livet sku vara ganska långt under kontroll (okej, inte gällande stundentskrivningsläsande) och jag vet ungefär var jag står nu. Nästa problem är väl vart jag skall stiga till näst. Vad vill jag egentligen? Det är den svåraste frågan och något jag försökt komma underfund med ganska länge men än så länge har jag inte kommit någon vart. Ähh, jag tänker lite på magkänslan och kanske hoppas på att jag snart vet något mer om vad jag vill. Nu orkar jag inte bekymra mig mera, blir bara frustrerad eftersom jag kommer ingenstans. Som tur vet jag iaf var jag står nu, så det behöver jag inte grubbla på. Så att, nu ska jag lägga mig på soffan och hoppas det kommer något riktigt underhållande på TV:n, men med min tur kommer det väl högst möjligen gamla Simpson-avsnitt på 5 olika kanaler. Jess!

Take care!
2008-08-04 ? 14:30:41

maybebaby

Idag har jag besökt läkaren och har för första gången fått antibiotika (iaf vet jag inte ifall jag har ätit sånt), bihåleinflammation, hosta och sen var det något i näsan som var inflammerat, nån vägg tror jag, haha! Så en massa mediciner och ingen alkohol. Dit for min turku-fest reissu på helgen, uudestaan sit vaan. Nu har jag ledigt enda till lördagen då ska jag och jobba lite. Träningarna har också dragit igång, men jag får nog skjuta lite på dom, iaf ändå tills hostan har gått sin väg..:/
Helgen gick i jobbets tecken. Det var dags för faces-etnofestivalen vilket betydde en massa människor som ville dricka öl och dyligt. På fredagen och lördagen agerade jag portvakt, kollade alltså papper och att människor inte tog drickan med sig ut. Långa dagar och fulla människor men ändå hade jag skoj med flickorna som också jobbade. Träffade gamla bekanta, fick nya bekanta och bekantade mig bättre med halvbekanta. Trots regn och gråa moln var de flesta glade, trevliga och snälla. Många nya minnen, nya bekanta och några erfarenheter rikare. Jag är definitivt en faces-09 besöka nästa sommar, fiilisen var hög fast jag jobbade, så att.. Men visst var jag trött efter en hel helg jobb, långa många timmars dagar och få timmar av sömn, men endå somnade jag med ett leende på läpparna på söndagskvällen.
Nu ska jag packa ner lite roti-kläder och snart kommer pappa och hämta mig sen åker vi iväg till Öby. Ett besök till huvudstaden och Åbo borde jag även hinna med före skolan börjar igen, får se när det blir av..

Tänk att något så lite kan göra en så glad! happytimes.


Nu är pixboxen uppdaterad, det tog sin lilla tid som vanligt. Flera bilder på kommande nog. :)

 Juli -08
Take care
2008-08-03 ? 20:20:15

Vill ha!


- En henry lLoyid rock, och det ska jag även inhandla så fort jag hittar den jag vill ha.

    
skitsnygga, men söker fortfarande en röd-vit-mörkblå kombi, med god tur hittar jag ngn av dessa modeller i dom färgerna..

-En bärbar pc, vet inte ännu hudan och så, men det ska också inhandlas, sen är det nog slut på konto!


Nu är det nog sovdags för denna tös, det har inte blivit farligt många timmar sömn det här v-slutet, ska skriva ett bättre inlägg sen när jag orkar. Är helt slutkörd, men konstigt nog hade jag faktist skoj. Nästa år jag definitivt en av besökarna på faces, inte en portsare eller baarimikko. :D

take care
2008-08-01 ? 12:29:56

Ciao!


Snabb uppdatering. Är hemkommen från stugan, hade det   u n d e r b a r t  skönt där. Lappvik stranden, Samira, öby-bryggan och chill ute. Trivs som fisken i vattnet.
Nu är det dags för jobb igen, hela helgen. Det är faces så kan tänka mig stress.

Har även beställt tid till läkaren. Faktist på tiden. Har haft snuva och hosta HELA sommaren och det har blivit värre nu, kan inte ens sova ordentligt. Så ska se ifall dom kan göra något eller sen bara vakio, ta en burana så blir det bra!
Nu packa kassen till jobbet, träffa Linda och serendi kaffe före jobbet..

Take care