2008-12-31 ? 18:34:17

Happy new year!

Nu är det inte långt kvar till 2009 längre. Året då hemstaden Karis kommer att bli nya Raseborg, innehålla en massa förändringar och hoppeligen blir det lika bra som alla år. 
Just nu ligger jag sjuk hemma, ska äta med familjen och gästerna som anländer strax, vid midnatt ska jag beskåda lite raket skjutning och sen somna och vakna upp till det nya året. En bild- eller textresumé kommer i senare skede, möjligen ikväll om jag har riktigt tråkigt! Ha det skoj ikväll och ta det lungt!2008-12-30 ? 19:09:58

sverigeeeeeee

Nu är vi hemma igen efter en fett-nice innebandyresa! Men eftersom jag är trött, extremt flunssig och hes, har svag darra och en aning morkkis tror jag inte jag ännu orkar kommentera resan destu mera, förutom att den var FETT-NICE! Mera nån annan dag. 

Nu ska jag lägga på en film och sen sova, klockan irunt iaf! Univelka är bar förordet förtillfället...

Gonaatt


2008-12-26 ? 12:09:46

SWEDEN here we COMEEE


Packningen är i full gång, äntligen är dagen här. Har väntat på det här enda sen förra året då vi kom hem. Men jag skall inte höja förväntningarna så högt, det kan bli skit då. Men ett som är säkert är att det kkommer bli skitskoj och blir det inte det så gör vi det så. Femtiden är det avfärd mot Åbo(?) och hem kommer vi på tisdag moron. 

Igår var det juldagen och affes som de flesta av oss hade väntat redan länge på. Hade troliigen lite för höga förväntningar, men kvällen blev nog bra i varje fall. Skrik och skratt så jag är helt hes och öm i halsen nu. Det blev lite stärv i narikkan och pga. var jag hemma ganska sent. Men allt redde sig lyckligtvis upp sig, skönt. Men märkte i slutet av att såhär många timmar på en krog kanske inte är jag föredrag, förfesten sku gärna fått vara längre, no nu vet jag till nästa gång. Sen lärde jag även mig att vissa saker är värda att kämppa för mera än andra. Så är det och kommer alltid att vara. 

Nu ska jag återgå till packandet, äta lite potatislåda och fixa mej färdig för SWEDEN HERE WE COMEEEEE!!<3

Dessutom skrämde jag just nästan livet av mig när en spindel (ingen vanlig långben utan en Äcklig hårig variant) sprang på golvet, tur att klackarna var i närheten och med lite skrik fick den ge sig. Huups! :d
2008-12-24 ? 12:11:58

Merry christmas!

God jul önskningar även från mig. Idag ska jag äta mig proppmätt, skratta så tårarna sprutar och det tar ont i magen och  så öppna klapparna som om jag aldrig förut gjort det! Och dessutom njuta, gör det ni också!Feliz Navidad, I wanna wish you a merry christmas!
2008-12-23 ? 21:49:22

juliga tankar

En dag kvar. Två dagar kvar. Tre dagar kvar. För tillfället är det mycket att se fram emot. Imoron julafton, och det är nu jag har märkt att jag blivit äldre. Klapparna känns inte som det viktigaste mera, utan stämningen och att hela familjen är tillsammans. Vi började diskutera jul utomlands nästa år, jag vet inte riktigt om jag vill eller inte. En jul på stranden i solskenet känns lite konstigt. En jul utan julmat och joulupukin kuuma linja känns också konstigt. Men däremot skulle det lindra stressen för alla. Hmm, återstår att se var vi befinner oss nästa år, därför tänker jag ta ut ALLT av denna jul, precia allt! Äta mig proppmät, skratta tillsammans med syskonen och njuuuta. God mat, härlig stämning, och hela familjen samlad. Dessutom har jag ju varit ganska snäll så några paket borde jag ju också få. 
Jag skulle även mycket gärna vara med och julistaa julfreden i Åbo imoron, något som jag och mamma gjorde varje jul och något som var mycket viktigt för mig då jag var mindre, den sänds ju också på tv, men inte samma känsla alls. Men snart ska jag göra det igen, och det ska bli en tradition för mig igen, helt säkert! :)

Idag skulle vara min lata-sig dag. Det lyckades till hälft, fick ett samtal av pappa och en halv timme senare satt jag och vek räkningar. Rättare sagt 200 räkningar som skulle postas idag. Att vika brev är inte så omväxlande jobb som man kan tro. Tur att jag inte planerat en framtid som kontorsråtta, redan det här räcker för mig. Men annors så har jag skött mig ganska långt såsom jag hade planerat, sett på filmer, fotat och skrattat till Sunes jul. Härlig kille! 

Nu bränna en jul-cd och sen gonatt! 2008-12-22 ? 21:47:21

snart
Äntligen kan jag varva ner lite. Trots jullov har jag varit igång tidigt idag och först nu hinner jag slappa lite.Ute med hunden, tvätta, städa, laga mat, and you name the rest! Men skönt att ha en del undan och imoron kan jag glädjas med en lata-sig dag! 
Med 2 dagar kvar till julafton och sen är det full rulle framåt, juldags middag och Affes, och sen nästa dag bär det av till efterlängtade Sverige.. Juldagen på affes hoppas jag att blir en kymppis kväll, slipper och ha skoj med flickorna och vad är inte bättre än det? Sen krampulantisk åka lite buss o båt så månne inte det blir bra. Sverige resan blir hoppeligen lika kul som förra resan. Sen hem och nyår, nyårs planer anyone?! Ingen aning var jag befinner mej, om inte annat möjligen hemma, nyår har aldrig riktigt varit min juttu. Noja det får jag se sen. 

Nu ska jag krypa under täcket, kolla lite på film, msn:a och bråka med min storebror! Ha en trevlig kväll!
2008-12-20 ? 14:45:26

ett försök att höja julstämningen...


Julstädning och kalas städning är igång här hemma hos oss. Kalas ikvl då syster fyller 12 imoron! Har även försökt höja julstämningen genom att fixa julklappar, skriva tillhörande julkort och lyssnat på lite julmusik. Lite snö skulle inte skada, men jag hoppas det ännu hinner komma lite. 
Julfest ikvl alltså, ska bli skitskoj! Klädseln är som vanligt ett litet dilemma, men det ska nog lösa sig. Annors har jag ju kemma-rocken, inside, haha! Dessutom ska håret få lite färg i sig.. :)


2008-12-19 ? 19:18:52

Gokväll


Idag har jag tagit hand om bilen och suttit i serendi. Vi testade ABC's nya carwash med Etta. Tänk att det kan vara så roligt att tvätta en bil, eller så är det bara oss det är fel på. Vi skrattade också halvt ihjäl oss bara när vi skulle komma underfund vilken av alla 1000 knappar som var den som skulle få speglarna in. Efter lite hjälp av manualen i bilen var det inte så svårt heller. :D
 Nu ska jag ta en filt över mig, kolla nya Gossip Girl avsnitt och sen soooova. Sovmorgon imoron, julfest på kvällen. Vårt julfest program kommer att slå alla andras. Iaf kommer vi Abi:n att ha myckeeeet roligt, det kan jag lova. ;) Hoppas bara pokkan håller, kan bli svårt!
Kommer att vara så skönt att ha det undan och bara vänta på julen och sverige-resan. 

Dessutom känns det verkligen inte som fredag idag, och det känns faktist inte som om det är julafton om 4(!) dagar. Ingen snö och bara grått utanför. Hoppas det hinner bli en vit jul!

Bye!
2008-12-18 ? 15:41:18

Dagens happymoment:


JESS! Godkänd i hissa, vitsordet spelar ingen roll så länge det är över fyra! Skönt att ha det bort från tankarna nu och med största sannolikhet ha allt i gymnasiet såhär långt under kontroll! 
 Nu iväg och äta och sen ska jag o träna arslet av mig. Och försöka få något av skoluppgifterna undan. Bye!
2008-12-17 ? 21:23:12

bäckkkk

Jaa-a tillbaka är jag. Rummet är städat och modda uppsatsen är halvt skriven. Med lite känsla och renskrivning blir det huippu. Eller så inte. I varje fall blir det klart och inlämnat. 

Tack o gonatt!
2008-12-17 ? 17:00:22

Dagens projekt:


  

Återkommer ikvl!
2008-12-17 ? 14:13:18

Julen är påkommande, samma med min självdisciplin


Min självdisciplin suger ordentligt för tillfället. Modda uppgifterna är fortfarande gjorda, men jag lever på att göra dom färdiga, idag, ikvl eller inatt. Imoron ska iaf 2/3 av de ogjorda uppgifterna vara renskrivna! O de e ett som e säkert! Ser ni, nu ska det bli ändring på det hela! Mucho skönare med jullov och inte behöva fundera på en massa skola.

Dessutom har det snöat, och allt fler småsaker tyder på att julen närmar sig. Fick mitt första julkort för iår och allt flera julstressar! Som tur har jag läget under kontroll och sista julklappen inhandlad idag! :)

Nu mellanmål, nam!
2008-12-16 ? 22:01:06

Glada humörsvängningar


Mitt humör ändrades från botten nästan till toppen med lite msn-snack, fb och sjukt goda klementiner. Nu kan jag hoppa under täcket och slutligen somna med ett leende på läpparna. Den här dagen blev inte så skit som jag anade när jag steg upp. Underbart! 

Gonatt!


2008-12-16 ? 18:19:39

bildanalys och sånt


Skoldagen blev, ja precis som vanligt. Nu har jag en berättelse och en bildanalys som borde göras och lämnas in. Dessutom har jag hört något om en textkompetens som ska göras? Hur trevligt är inte detta? Det enda jag faktist ser lite fram emot att skriva är bildanalysen. Min första bildanalys ever och dessutom har jag valt årets snyggaste bild, publicerad i förra inlägget. Materialet för en bra analys finns ju redan nu behövs bara lite tid av mig.

Nu iväg med hunden och syster ut och sen fortsätta med julpackas och skolarbeten! 
2008-12-16 ? 14:11:12

En bild säger mer än tusen ord

 Det har varit en massa snackas om Finlands VM guld. En del tycker inte det var rättvist, andra att det var ren tur och den tredje att i verkligheten är Sverige ändå bäst. Hohho! Finland vann, och kom hem med pokalen och guldmedaljerna runt halsen, säger det inte ganska mycket?! Iår var Vi steget bättre och gjorde vad som behövdes, och det resulterade i ett guld, ett guld som vi hade väntat helt tillräkligt på. För tillfället är Finland bäst på innebandy! Och enligt mig var laget värda det, säg vad ni vill. Även Jesper ansåg samma, det verkade dock inte bl.a Jihde och andra svenska skribenter. 

Den här bilden utstrålar så mycket.. Vet inte när jag senast blivit såhär besatt av en bild. Han fångade verkligen med en massa känslar i det här fotot. Årets bästa, lätt! GRATTIS FINLAND! Fotograf:Jesper Mattsson


Ps. Nu var det slutsnackat om Vmguldet, jag lovar :D


2008-12-15 ? 21:18:24

Julshoppingen undan..Hjuh vilken dag! Äntligen hann jag med julshoppingen, och lika jobbigt är det varje år. Dessutom har jag märkt att ju äldre jag blir destu dyrare blir det. Eftersom vi ju inte är så få i våran familj. Men skönt att ha det undan, har en enda julklapp kvar och det är den svåraste, måste komma på något riktigt bra! Dessutom kom jag på att måndag kanske inte är den bästa dagen, allt är slut fån v-slutet och dessutom var det palkka-päivä idag så gissa om det fanns andra som jagade julklappar?!

Dessutom har jag varit på länk som coatchen skickade oss ut på. Duktigt. Imoron skola, blä, motivationen börjar tryta igen, med under 1 vecka kvar, orka! Dessutom ber jag till Gudarna att jag får hissan godkänd, om inte vet jag inte vad jag gör. Blä.

Nu ska jag packa lite paket, hoppa i duschen och läsa lite. Gonatt


Man börjar märka att julen närmar sig..


Nytt försök att få gårdagens inlägg publicerat...
2008-12-14 ? 22:48:10

Reeboks, Britney och Idols


Gudars vad lessen jag blev när jag såg att Reeboksen som säljs på Blondinbellas webbshop, Bellme.se, är slutsålda. Skickade mail dit tidigare ifall man kan beställa till Finland men fick ingen svar så det fick bli. Blä, för dom var sjukt snygga och billiga. Hoppas tomten hämtar sånä till mig, helst ett par ljuslila.

Tittar förresten med andra ögat på tv:n, det kommer en dokumentär om Britneys liv. Hon är en stark kvinna som blivit nertryckt och jag måste säga att jag gillar henne. Hennes musik kanske inte alltid är 100 men hon lyckas ofta med bra danslåtar, iaf på dom senaste skivorna. Dessutom har hon inte alltid varit så smart i sina val, men ingen är väl perfekt! Hennes misstag står på löpsedlarna och våra märker vi själv och försöker glömma dom, det är skillnaden. Så go Britney!!

Måste ännu gnälla lite, finska Idols. Koop vann idag, men det kändes på nåt sätt så meningslös, allt var så litet jämfört med fredagens svenska Idol Final. Både Kevin och Alice var sjukt duktiga, publiken var grymm, programledarna underhållande och en skit bra show! Underhållning på hög nivå, medan Finska idol, ja var underhållande på en mycket längre nivå!

Nu får det vara slut på bloggandet idag, aktiv har jag ju iaf varit! :P
2008-12-14 ? 22:20:45

VM-guld i Innebandy till FINLAND!


Det här made my day! En VM-triller precis så underhållande som den ska vara. Efter en 4-0 ledning såg det bra ut för Finlands del, sen kom Sverige upp till 4-4 och senare 6-4. Nu var det finlands tur att komma igen, och snart var Finland med i matchen igen med två powerplay mål. Sen blev det tilläggstid och sudden death, o då Slog Tiitu in den. Tror jag aldrig skrikit så högt åt något i TV, men nu, hade levt så in i matchen och så vinner vi hela skiten! Äntligen kan man väl säga, sverige har ju vunnit alla vm hittils.Enligt mig var Finlands bästa spelare Hyvärinen och målvakten Toivoniemi.
 Och nu har ju jag även orsak att bråka med Jesper lite, han var ju på plats och fotade för innebandymagazinet.


Foto: Jesper Mattsson/innebandymagazinet
2008-12-14 ? 13:01:31

Söndagsslappas


Dagarna går otroligt fort framåt, 10 dagar kvar till jul. Inte en endaste julklapp är inhandlad, härligt!! :D Men samtidigt närmar sig storvreta, jess!
Dessutom tror jag att vinterflunssan håller på att ta över i min kropp.. Näsan rinner och är allmänt täppt. Smånigom kommer väl febern, my love liksom. Var tvungen att skippa Elins Födelsedagsfiras och A8 igår pågrund av detta. Och dessutom bastu kvällen ikvl, vill inte smitta ner andra med det här skitet.Fyyfan. Ska ut o gå snart, fara på kaffe med invaliden och städa lite. Skönt söndagsslappas alltså. Dessutom ska jag försöka göra nåt åt Thailand bilderna, och blogga aktivt!:P
2008-12-14 ? 12:51:06

Silver i skolinnebandyn i bilder


      
    
     
    

2008-12-11 ? 14:25:08

Ushffyblä


Fyy fan för Finlands historia. Ush fyy blää. Tent imoron som måste bli godkänd, låt turen stå på min sida! 
Har tuusen andra saker jag hellre sku göra idag, säkert 1000 foton ogenom gångna,träningar, kaffe med brudarna, men det får bli ogjort bara. Men troligen så tar jag en välbehövd paus och tråmar in lite skolinnebandy fiilis bilder hit. :P 

Nu läsning om bl.a februarimanifestet, kalla kriget och annat mysigt. Ciao!
2008-12-10 ? 21:16:35

silver i skolinnebandyn


Hemma igen. Klockan är typ 10 men just nu känns den som typ 12-01 tiden. Förra natten på iskallt jumppasals golv var inget att hurra över men förövrigt var resan skitskoj(okej, jo guldet sku ha smaka bättre än silvret). Boomboxen var i flitig anvädning och nostalgiska (around the world) och mindre nostalgiska(du är värdelös) låtar spelades på hög volym. Guldet gick till Brändö och silvret åter igen iår till oss. Kan knappt tala är så hes pga. allt skrikande och sjungande i bussen. 6h i en buss, rastlösa människor och 0 saker att göra resulterar i torr humor, men det duger. :D

Bjussar en bild på silverlaget, tack flickor!Nu lite hissa, sen soooovaaa! Gonatt..
2008-12-08 ? 22:07:52

Destination Vasa


Imoron bär det av till Vasa. Ska bli hur roligt som helst, hoppas jag. Ligger och funderar vad jag ska packa med, borde även bränna en cd med fiilis låtar.  Iår har vi guldet i siktet, vi måst ju förbättra oss från förra årets silver medalj.. Nå, några timmar i buss och sova i en jumppasal kommer att göra bara bra för oss...
 Återstår att se hur det går för mitt spel då jag idag var på första träningen på typ 1 månad, och var typ slut efter ja, en kort stund. Kyl se kai siitä menee...

Botniahallen o Vasa here we come!
2008-12-07 ? 20:16:01

mjuk landning tillbaka till vardagen


Tuusan vad skönt veckoslutet har varit. Har haft mycket att göra men ändå hunnit ta det lugnt och varva ner i mellan åt. Fredagen var mycket trevlig, med Jonas dimission och senare självständighetssupén i skolan, tillslut släpade vi även oss till favorit kafeét och njöt av trevlig gemenskap. Hemma var jag ganska tidigt och typ direkt när jag kom hem slocknade jag i sängen och vaknade 12 tiden nästa dag. Sömnbrist, japp. 

På lördagen hann jag med serendi kaffe och ta igen allt som hänt under 2 veckorna här. Skratt och funderingar med favorit Etta gjorde lördagen perfekt. Senare på kvällen konstaterade vi att ett nyktert pika-besök till A8 inte sku va helt fel. En timme senare begav jag mig till Etta och småningom hittades vi på A8:s dansgolv. A8 uppfyllde mina förväntningar men de aasiga männen verkade det vara fler av än på länge (eller var det kanske för att jag var nykter?) men vi hade roligt för det. Skrattade åt patetiska människor och dansade. Hemma var jag slutligen ganska sent efter en och annan omväg, men nästa dag var det skönt att vakna pigg och utan någon som helst ångest. Idag har dagen spenderats under täcket med filmer. 

Dessutom har jag helt missat att det är andra advent idag. Det är liksom inte många dagar kvar till julen mera. Inte en enda julklapp är inhandlad men ännu har inte julstressen kommit till mig. Dessutom har skatteåterbäringen nått kontot och jag är glad för det. Tack, tack!

Nu bilduppdatering på pixboxen. 
2008-12-06 ? 13:28:37

hjuh


Nåja nu känner jag mig lite piggare och inte lika borta med vinden längre. Trots att jag bara var borta typ 19dagar hade det hänt ganska mycket i lilla staden. Ikväll ska jag hoppeligen få höra mera händelser över en eller fler serendi kaffe med flickorna. Underbart att vara hemma igen och träffa dessa härliga brudar. Igår blev det mycket firas, först min brors dimission i skolan och sen ut o äta, sen snabbt hem och tillbaka till skolan för att fira självständigheten på traditionella supén. Efter det begav vi oss till serendi, njuta av glögg och trevligt sällskap. Faktist trevlig kväll..

Nu lite mer ingående om thailand resan. Framför allt var resan avslappnande och skön. Underbart att ligga på stranden och inte fundera på något,få massage, skratta åt Anns och Hasses skämt och njuta av livet och tillvaron. Shoppa billigt på kvällarna, ta en drink vid baren och träffa nya människor. Precis vad som behövdes. Hotellet var hur fint som helst, personalen var trevlig och hjälpsam och restaurangen lagade god mat. Åt tuna sandwiches och kitkats i mängder. Nu är det slut på sånt! Nästa år ska familjen åka till samma ställe igen men eftersom mina planer ännu är osäkra vet jag inte var jag befinner mig nästa år hamnar jag bli hemma. Men troligtvis kommer jag någon gång ännu återvända dit. En dag var vi ut till en ö, Koh samed, och jag blev förälskad. Bungalows, vit sand och turkost vatten. Lungt och få människor och de verkligen riktiga thailand. Under resan upplevde jag många saker som jag möjligen aldrig kommer att uppleva igen och njöt till fullo. Underbart beskriver min tillvaro på stället så bra. Men lite av resan blev ju förstör då vi inte riktigt had någon aning om när vi slipper hem och hur, och efter många om och men och samtal till Finnair fick vi hoppa på en taxi och åka ner till Phuket i 12h. Ingen härligt resa kan jag säga. Ush, sedan nästa natt åkte vi 11h flyg hem och äntligen hemma var vi alla slutkörda och brunbrända. 

Har säkert 1000 saker till att berätta men just nu får det här räcka. Ska reda upp lite, äta och sedan ringa runt och kolla när vi ska träffas idag elr ikvl.

Foton kommer upp lite senare efter att jag har orkat gå igenom dem, både från resan och från igår. På min pixbox o fb.
2008-12-04 ? 21:24:48

I'm back again


Äntligen hemma efter en lååång hemresa. Eftersom vårt plan som skulle föra oss hem från Bangkok blev inställt pga. protester och ett stängt flygfält var vi tvugna att lösa detta på nåt annat sätt. Informationen från Finnairs sida var dålig och vi hade typ 0 aning vad och hur vi skulle göra. Tillslut fick vi svar på våra frågor och så startade vi färden hemåt 4 dagar försenade. Först skulle vi åka taxi genom typ hela Thailand, från Pattaya till Phuket vilket tog typ 13h. Underbart. Mycket underbart. Sen checka in på ett hotell och sen vidare på natten med flyg typ 11h till Helsingfors. Hemma i Finland var vi halv 7 idag morse. Borta bra men hemma bäst helt enkelt. Mera ingående berättar jag senare, men resan i allmänhet var skön. 

Nu tillbaka till vardagen, fick idag smaka på ruggigt regn och några snöflingor + en mjuklandning i skolan. Imoron kort skoldag,shoppa skor med jonas??, Jonas dimission och sedan självständighets supé på kvällen. Hur jag ska orka är en annan femma. Hur ska jag ens kunna stiga upp till 8 imoron? Tungt kommer det att bli, men ska hoppa i säng nu. Gonatt!