2008-11-30 ? 16:57:19

hemlangtan


Nu har jag hemlangtan och nu vill jag hem! Men tyvarr hjalper inte min vilja och har ar vi annu! Vi har ingen aning om nar vi slipper hme och det ar jobbigt. Skulle garna ligga i soffan, ata lite ragbrodsmorgasar med ost och snart fa tita pa BB finalen, sa skulle det vara ifall allt skulle ha gatt som vanlifgt. Sa nu aterstar detv att se nar vi slipper hem harifran, hoppas snart!
2008-11-23 ? 16:33:31

UNDERBART


beskriver min tillavaro for tillfallet otroligt brs. Forsta dagarna lite regn men nu ar vadret pa var sida, sol och shopping dagarnarna langa. Ikvl lite paus och lite dator nordas, Big brother och facebook, nord javisst! Hoppas ni har det bra hemma i snostormen, jag ar back och en vecka och hoppas solen kommer med och snon smalter, seeya!
2008-11-13 ? 22:20:00

Jonaaas<3


Detta inlägg tänker jag ägna helt och hållet till min yngre storebror! Han har äntligen blivit student, efter otroligt många om och men. Frågar är hur många som trodde att han ens skulle klara det?! Jag hade det nog påkänn någonstans där långt inne, passligt många åt tog det också. Tappade räkningen vid femte.. Han är duktig min bror.
Nuförtiden står han i Nanes vassa i mjölbolsta och fiskar med farkkun på och jobbar i en metallfabrik(tänk att han övergav serendi). Han kommer en dag ännu att gå långt. Det har jag också påkänn någonstans långt där inne. Men ändå gillar jag han precis som han är, fast vi inte alltid kommer så bra överens. Han är en person de flesta yngre i Karis känner på ett eller annat sätt och "aj, du e bilis syrra" har jag hört tillräkligt många gånger. Numera är han en ganska sällsynt syn på affes, men kääär som han är. Saknaden efter flickvännen är stor och snart ska åka till Montenegro och vara kär. Vad han sen hittar på är omöjligt att säga, man vet ALDRIG när det gäller denhär mannen.

//Bilis lillsyrra.
2008-11-13 ? 17:37:19

Nervfel3000


Nervfeeeel, nervfeeeel, nervfeeeel! 
Just nu är jag otroligt irriterad och har tuuusen saker att göra men noll fiilis! Borde packa, städa, laga läxor och massooor till! Tur slipper jag härifrån snart, men frågan är hur fan ska jag klara mig två hela veckor med denna otroligt nerverande person?! Återstår att se.. 

Dessutom borde iPoden synkkas, och jag skulle vara tacksam för låttips på nya låtar, allt duger! :D Dela med dig vet jag!! :) Nya GG avsnitt laddas och möjligen en och annan film, haha! 

Nu ska jag försöka få något gjort, mojjens!
2008-11-11 ? 20:28:32

Varva ner..


Äntligen kan jag varva ner. Har varit i full gång sedan typ 9 idag morse. Skola, frissa(resultatet nedan, niiskuneiti pannlugg och ljust), skolarbeten, barnvakt, bankärenden, fixa mat, städa, tvätta, ja-a listan kan göras längre. Strax BB och sen sööömn. Underbart, precis som vädret är förtillfället. Pratade även med pärlan som nuförtiden kan flytande tyska, saknaden är stor. Men samma gamla vanliga Sara var hon endå, skratt och roliga berättelser, saknar serendi-tiderna med dej...


Niiskuneiti. Tom och intet sägande blick, såhär känner jag mig efter idag..
2008-11-10 ? 22:54:34

Framsteg.


Jess, franska uppgifterna är helt just klara. Lite renskrivning och rättande så blir de bra. Äntligen efter många om och men. Stolt kan jag dock inte vara, franska är inte direkt min bravur. Så imoron kan jag besöka skolan utan enorma skuldkänslor, jess! Happyfiiling.

 Tänk hur mycket endast några fina ord kan påverka humöret? I likeee!

Gonatt, sötisar! :)
2008-11-10 ? 21:31:52

inte många dagar mera..


Trött. Beskriver min dag ganska bra. I skolinnebandyn kom vi vidare, usel spel från vår sida, men vi lyckades knipa en finalplats och det glädjer. Nu är guldet i siktet, silver i fjol så vi måst ju förbättra det. Bussresan var lika pain som en bussresa till kimito brukar vara. Men gick ändå helt bra, skratt och storvreta minnen var populärt. Ser otroligt mycket fram emot resan, o hu bra de kommer att bli!

Imoron ska jag till frissan,äntligen, och försöka görat något åt råttboet och utväxten som börjar likna Chibas (BB).. Vet typ hur jag vill ha det men hittar ingen bild. :( Nå månne inte de blir bra! Möjligen besöka skolan och försöka hinna med ett ekenäs besök. Ja måste bara få träffa Ewe och så har jag saker som måste inhandlas. 

Nu gonatt, seeya!2008-11-09 ? 22:15:56

pappa-dagen <3


Idag har vi som många andra familjer firat pappa. Frukost på sängen, ny pyjamas, pussel och bok fick han. Dessutom har vi ätit underbart god middag och skrattat i matbordet. I mitt fall handlar det så klart om bästaste pappan i världen. Men så tycker vi alla säkert. Min pappa är speciell på sitt sätt och det gör honom till så unik och underbar. Tack för att du finns.

Imoron skolinnebandy i Kimito, 2 vinster och en biljett till finalen i österbotten skulle vara helt perfekt. Men det gäller att kämpa och vara vinnarskalle. Roligt ska det iaf bli. Sen ny skolvecka, gäller att kämpa, snart slipper jag härifrån, underbart!!
2008-11-08 ? 18:37:21

slöttt


Vet inte senast när min lördagskväll har varit såhär tråkig, ogivande och slö. Matcherna var jag tvungen att skippa för Camilla tvinga mig som barnvakt, tack! Jag har inte gjort något idag, jo ätit, tittat på tv och sovit. Lika bra att svsluta dagens smånigom, först devil wears prada och sen gonatt. Imoron en ny dag och hoppeligen bättre än denna.

Gonatt och hoppas eran lördag har varit mer givande än min. 

Kent-gravitation

2008-11-06 ? 21:54:12

Ta ingen skit.


Nej, franska uppgifterna är inte gjorda och kommer högst troligtvis inte att bli det mera ikväll heller. Orkar helt enkelt inte. 

Men istället för de där jobbiga franska uppgifterna har jag tagit mig en och annan tankeställare. Det senaste året har jag förändrats massor som person. Jag är inte längre den lilla flickan jag var tidigare. Mycket har förändrats. Har vuxit massor som person och genom detta har även mitt självförtroende förbättrats steg för steg. Förut var jag precis som alla andra, gjorde som alla andra gjorde och tyckte som alla andra gjorde, vilket jag på senare tider har märkt att är helt onödigt. Det gäller att fokusera på sig själv, då kommer man längst. Men trots detta bör man ändå ägna en tanke åt människorna i omgivningen. Man kan inte riktigt tycka vad som helst när som helst. Men nu ligger min focus på mig själv och vad jag tycker och vad jag känner när det kommer till mig själv. Kunde inte bry mig mindre om ifall någon tycker att jag har fula kläder, gått upp i vikt, fult hår eller ifall någon är avunsjuk på något. Jag har slutat ta åt mig mera skit. Jag är nöjd med mig själv och jag är precis så som jag vill vara, tro inte att någon kan förändra mig! Här i karis är jag extremt trött på människorna, samma gamla face dagar in och dagar ut.. Ska man ut på krog, möter man högst troligen någon man som får en på sämre humör och skvallret. Jo dett existerar i viss mån på alla ställen men det känns som alla i karis vet allt och alla, jag är trött på det. Jag har bott på annat ställe än Karis och har spenderat mycket tid där så jag vet. Har man gjort bort sig tar det en vecka och man får höra av detta på olika håll. Just nu vill jag bort härifrån och kan gladeligen konstatera att Thailand resan närmar sig och jag kommer att njuta till 110%, och inte ägna en enda tanke åt Karis. 
Fortsatta studier känns mer än lockande, fortfarande är min studieplan öppen, men lärarutbildningen är den som känns mest tilldragande för tillfället. Men å andra sidan känns Vasa minst lockande som studeistad eftersom jag inte har någon connection över huvudtaget med staden, men det återstår att se vart min väg bär mig. En bekant berättade just att han slapp in till Estland och i vår ska han börja studera där, hur spännande låter inte det? 
Nåjo men det är inte mycket kvar mera, skönt att äntligen kunna börja planera Abi planerna och småningom verkar allt vara på den klara sidan. Det kommer ännu att bli skit bra och så kan vi bevisa att bara vi vill och orkar kan vi, fast lärarna brukar ha andra åsikter om detta... Att endast ha en period + skrivningarna känns overkligt och ibland får jag tanken att hur kommer det att kännan när man äntligen är klar från skolan och får nya planer att sikta emot, att veta att man slipper härifrån och att det äntligen är undan. Fast det är det jag längtar mest till, känns det på sammagång lite skrämmande, men gudars var härligt det kommer att blir oavsett vad som sker och hur det sker. Dessutom har jag och tacka mina härliga vänner som orkar med mitt gnäll, skratt och hela mig, jag tror jag inte heller behöver säga hur viktiga ni är. Ni vet nog själv vem ni är! 
 
Imoron är det fredag, har en massa ärenden att sköta och hamnar springa på stan 100varv innan allt är finished. Dessutom måsta jag besöka ekenäs senast nästa vecka och på samma gång träffa pärlan Ewe, allt för lite träffas den senaste tiden. Härligt tjej att prata och skratta med.. Så fullt upp före jag far och sen fullt upp när jag kommer hem igen. På lördagen har vi matcher och ingen utgång heller, jag orkar helt enkelt inte, och söndagen har vi väl någon sorts middag här hemma, farsdagen till ära. 

Lite torsdags tankar, trött och flummig dag. Och såhär tillslut, hey va er själva och TA INGEN SKIT! Det lönar sig helt enkelt. Dessutom dela ut komplimanger, det får en att må bättre och även vänner att bli glad. 


2008-11-06 ? 19:14:24

Francais est tres bien

Hemkommen från dagens träningar som var precis som vilka andra träningar. Vissa bollar nådde målet, andra inte. Matcher på lördag, ska bli skoj. Nu när jag är nuduschad sku jag gärna slänga mig under filten och titta på någon bra film, men inte. Har 3 franska skrivuppgifter ogjorda + ett franska skrivningshäfte ogjort och som vanligt har jag lämnat det till sista kvällen. Det återstår att se ifall jag kommer någon vart eller så vänder det sig så att jag tar en ledig dag imoron. Fyyskäms. 

Jasse <3 franska!


2008-11-05 ? 19:19:25

från toppen till bottnet

Mitt humör sjönk just från toppen till bottnet. Har varit aktiv hela dagen och tänka fara på länk nu men när jag skule ladda iPoden verkar den ha något fel. Den kom på men där va det. Ingen respons när jag kopplar den till datorn, det går inte att stänga av den, inget liksom funderar. Det skulle vara just typiskt att den sku fara sönder före Thailand resan, såå typiskt. Snälla rara någon gör denna apparat hel, tackkk! 

:( Bläblä!Jess, nu funkar den som den ska igen, det var tydligen någon snäll och rar själ därute som hörde min bön! Härligt, nu ut på länk! Morjens!
2008-11-04 ? 16:16:21

NikonD40


Dagens happymoment: Kameran har anlänt, så ni kan gissa vad jag ska göra hela kvällen. Möjligen någon bild ikväll! Jeejeejee!
Blixten som skulle komma med, kom aldrig, så nästa vecka får dom göra ett nytt försök!
2008-11-04 ? 13:57:05

Lucialainen


Det är inte långt till december mera, och detta märks bla i HBL. Dessa lucia kandidater som ställer upp och presenteras i HBL varje dag är ganska underhållande, vissa iaf. De tänker mycket positivt på allt och för vissa verkar det som om pengar inte skulle vara det viktigaste, medan jag skulle vilja se dessa personer helt utan pengar leva ett lika bra liv och ha samma positiva åsikt om allting..
 Idag läste vi om en tjej vår ålder.  Till hennes hobby hörde syltkokning, hon ville ha en lila cykel istället för en bil, spenderade mycket tid i kyrkan, älskade körsång och dansade till barock musikstil. Dessutom verkade Farmor vara hennes bästa vän. Sannerligen intressant!

Flera av kandidater skulle även köpa en hybrid bil istället för en vanlig. Hur bra är inte det, men när det kommer till verkligheten tror jag inte ens att de här personerna är så snälla och omtänksamma som de försöker vara.

Jag imponeras inte av ifall dom vill ha en hybrid, vanligbil eller en cykel. Tror ni att detta påverkar väljarna, sant med tragist tror jag utseendet och sångintresset spelar större roll när man väljer sin kandidat.. 


Idag har jag även provkört på nya omfartvägen som öppnades igår, en väg i bra körskick kan man väl iaf tacka för! 
2008-11-03 ? 21:42:31

Positiva tankar ger positiva resultat!


Positiva inställningen och finrexinet verkade ha läkande effekt, känner mig mycket piggare. Har luggit under täcket tittat på filmer,lyssnat på krunegård,kent och winnerbäck. Skönt att inte göra någonting alls, ingen press, ingenting.

Kvällens låt: Ibland gör man rätt, ibland gör man fel - Markus Krunegård
Kvällens efterrätt: Hallon med vitchokladsås, namnamnam! Tack Camilla!2008-11-03 ? 16:10:52

Tjjohoo!


Just nu ligger jag hemma under täcket, fryser och tycker allmänt synd om mig. Febern vågar jag inte mäta, hoppas tempen hålls på 36. Ska dricka lite finrexin och hoppas på de bästa. Jag förstår inte, jag har alltid varit dem friska(1gång på antibiotika kur under 18år och aldrig tagit blodprov så länge som jag minns och mycket sällan besökt läkaren), men nu mittiallt känns det som om jag skulle vara sjuk helatiden. Men det passar bra att jag är sjuk nu, dom två veckorna i Thailand är jag hellre frisk. Inga träningar för mig idag alltså, som tur har jag några lipstick jungle avsnitt osedda och en film osedd. Dessutom är uppsatsen inlämnad. För en gångs skull i tid. Men det gäller att tänka positivt, ja ska inte bli sjuk, jag tänker vara frisk och pigg! Tjohoo! :D

Gonatt!
2008-11-02 ? 22:08:37

positiva tankar såhär en söndagskväll!


Happyhappyhappy och otroligt förväntansfull. Om typ 2 veckor Thailand, sen hem, julshoppa och utgångar med åbotjejen, jul och sen Sverige och Storvretaa, behöver jag ens säga hur mycket jag längtar och väntar. Skönt att veta att ha något att se fram emot helatiden, tiden går snabbare och även dom sämre dagarna känns lite bättre. Ikväll hade vi träningar, gick riktigt bra och trevligt med nya övningar. Skönt att även märka att övningarna vi har övat 100 och åter 100 ggr börjar visa resultat! Imoron blir de skola. Uppsatsen är ännu oskriven, ajjabajja, men ska stiga upp lite tidigare imoron och få det under kontroll. Dessutom borde kameran anlända nångång nästa vecka, då blir det mera bilduppdateringar även här. Roligare då!
Härliga tider hörni! 

Nu tar jag kväller och hoppas på en lika bra dag imoron! 
2008-11-02 ? 12:31:19

Rolig utgång än en gång.


Utgång blev det och roligt hade jag. Först chillade vi och snackade skit med Sandra, sedan begav vi oss till A8. Kvällen bestod till mesta dels av dans och skratt, i ett skede trodde jag att ja sku död av skratt, fan så roligt vi hade.Dessutom chillade vi med blivande poliser, tittade på biljard med nästan väärldsklass. Dessutom har jag märkt att jag lika bra kan presentera mig som bilis-syrra än Jasmin. Småningom börjar det bli smått irriterande.. Ångrar inte ens lite att jag bestämde mig för utgång. Slutligen var jag hemma 4-tiden, trött och sliten men med bra fiilis återigen. 
Planerna för idag är ännu oklara, möjligen ut och gå, Iso-omena???, träningar, film och skrivning av modda uppsats! Sen är det dags för en ny skolvecka, har sovmorgon alla dagar förutom tisdag, härligt! Men mycket skolarbete som inte är lika härligt. 
2008-11-01 ? 18:40:57

OHO!

Ändrade planer återigen. Mina ord om ABSOLUT inte tillAffes börjar svagna och nu är Sandra påväg hit. Återstår att se ifall vi hittar till affes eller nä. När ska jag lära mig att aldrig säga aldrig, möjligen aldrig. Nå, seeyou people!


2008-11-01 ? 16:34:01

ensam hemma kväll


Det som skulle vara en kväll tillsammans med mina sytrar visar sig skita sig. Istället har båda systrarna begett sig iväg åt olika håll, kiva kaverin liksom. Dethär betyder en ensam hemma kväll tillsammans med några filmer. 

Nu iväg till Abc för att hitta något gott, och sen njuta av ensamheten och tystnaden i huset! :)
2008-11-01 ? 11:47:17

Pigg och glad


Gomorron! Sovde helt underbart, typ 10h och nu känner jag mig pigg och fräsch efter en dusch! Ikväll står barnvaktandet på schema medan de äldre i huset ska bort. Vet inte ännu vad vi hittar på, skulle vara roligt med något annorlunda. Håller fortfarande stadigt i vad jag sade, alltså ingen utgång ikväll, men ni som ska ut, hoppas ni har det skoj!
Idag borde jag dessutom skriva både modda och franska uppgiften + lite andra franska uppgifter. Död åt uppsatser, just nu iaf!

Dessutom kan jag tillägga att det endast återstår 2 veckor(!) tills vi sitter på flygplanet med destination Pattaya och hotell Thongabura. Fyyfan va skönt och precis vad jag behöver för att ha ork för denna höst och vinter. Har på känn att det kommer att bli tungt, men det fixar vi!

Tjeba!