2009-12-30 ? 21:35:15

the old me is dead and gone

Hemkommen och sliten från ett kyligt men underbart Stockholm där vi b.la träffade härliga Jesper och shoppade och en natt på m/s Isabella, och fan vad roligt vi har haft. The time of our lives. Flippausvuodenjuhlapäätös. Oslagbart. Fettroligt. Ahh, svårt att beskriva fiilisen, g r y m t var det iaf!
Just nu lider jag av en enorm sömnbrist, lätt illamående och gungar ännu i takt med vågorna från inatt, fyfan. Gunggungeligung. Så ska krypa under täcket, blicka lite tillbaka och sen bara sova länge, annors kan det bli alltför tufft att hållas vaken till midnatt imoron. Nyårsplanerna är typ värdelösa, eller ja, det ser ut att bli ett lugnt hemma-nyår återigen. Men just nu känns det som det enda rätta efter dehär dagarna.
"-Hei, mä tiedän, pidetään puheet. -Hmmm. -Jojoo, pidetään puheet, se on just kova juttu." Ja näin me pidettiin ehkä pari maailman parhaimmista puheista.. Wee are the chaaampions my frieeeeend!
2009-12-28 ? 11:46:18

ok, ok I love you

Ikväll åker vi, tjoho. Borde börja packa, fara till banken och biblioteket och fixa allt färdigt småningom. Men såklart så det hända något till mig just innan start. Upptäckte idag morse att hela min kropp (förutom ansiktet, tackgodegud) är täckt med nippor. Typ småsmå röda myggbett, men de kliar inte. Möjligen en allergisk reaktion, frågan är bara hur får jag bort dessa? Helst innan vi åker iväg. Ska gå i duschen och be till högre makter att de är borta kl.21.00 idag eller imoron på moron då vi anländer till Stockholm. De är nämligen inte så vackra. Blä och skit. Nu och hoppas på det bästa. Återkommer.
2009-12-27 ? 19:35:05

I cannot see the view in front of me

Tjenamors! Har varit en urusel bloggare nu under julen. Men det bevisar egentligen hur skön och lugn julhelg jag har haft. Har suttit hemma, njutit av maten, försökt bli frisk, öppnat många finfina oväntande julklappar (iPhone, väskor, kläder, plattång, och ja listan kan göras mycket längre), deltagit i juldagsförfest och agerat kusk men låg själv redan halv tie under täcket och varit med och ordnat överraskningsfest. Dessutom har jag tillfrisknat lite också, trevligt att småningom kunna andas normalt och inte behöva äta mediciner som godis och se ut som en sumobrottare.
Igår spontan beställde vi biljetter till Svealandet med Karen, imoron åker vi. Lite shoppas, lite skrattas och antagligen mycket flippas. Hoppeligen hinner vi träffa Jesper ett varv också. Sen dags för hemresan som kommer bli ett äventyr i sig. Mera detaljer går vi inte in på, antagligen kommer vi nog att ha en riktit angenäm resa, höhö. Med oss vet man ju aldrig. Så ännu några dagar kommer jag att fortsätta vara en dålig bloggare, om jag nu inte får ryck och bloggar straight from Stockholm, håll utkik. På onsdag återvänder vi iaf.
Hmm, typ såhär innoissaan var jag igår, huhhuuikeeta. Tröjar fick jag av finfina Etta, luv.
2009-12-24 ? 12:00:16

GOD JUL TILL ER ALLA!

För första gången i år känner jag lite lite julkänsla. Den uppstod efter lite pukin kuuma linja, spänningen som ligger i luften och skinkdoften. Hoppas det blir en riktit skön julafton, men det blir det nog. God mat, gott sällskap, familjen samlad och så lite julklappar Dock saknar jag åter igen joulurauhan julistus i Åbo, men det visades ju på tv så det lättade lite. Ännu är jag sjuk, men orkar inte lägga ner energi på det idag, äter medicinerna och försöker glömma bort resten. Julen är en tid som är fylld av kärlek, glädje och samhållighet, men för vissa kan det endå betyda ensamhet och saknad, ändå hoppas jag att alla ni läsare har en fridfull och stämningsfull jul!
FELIZ NAVIDAD!
2009-12-22 ? 13:50:59

im not in control, so let me go

Hello! Bloggade senast då jag var på sjukhuset, men har inte så mycket att berätta om då jag bara ligger hemma på soffan eller under täcket.. Nu har jag varit hemma i några dagar, liten förbättring har äntligen beskådats men annors är det mest likadant, typ fastsvälld hals, frossa, svettningar och feber. Igår nådde febern igen 39grader. Tröttsamt, otroligt tröttsamt. Hoppas jag är frisk på julaftonen, vill vara pigg och inte somna sju-åtta tiden som jag gjort de senaste dagarna. Julklappshandeln får bli till efter jul då jag tillfrisknat och har ork att gå i butiker, eftersom allt är otroligt jobbigt just nu. Blir andfådd redan av att gå några trappsteg och av att gå i duschen. Men snart ska det nog bli bättre och snart ska jag bli normal igen. Känner mig också otroligt osocial, har inte sett många av vännerna på länge... Men ikväll ska jag försöka göra mig lite fräschare och möjligen träffa Etta, jejjee.
Har inte riktigt fått någon julfiilis ännu, men hoppeligen kommer den senast på aftonen. Trevligt iaf att vi verkar få en vit jul iår.
2009-12-18 ? 10:01:50

there is nothing left for you to fear


Hello! Slipper hem härifrån idag, under eget täcke och vila, skönt. Har aldrig gillat sjukhus och gör inte det efter dethär heller. Nätterna har varit ganska jobbiga, har vaknat många ggr då patienten brevid mig ska ha ögondroppar typ med 1h mellanrum, även på natten. Dessutom väcks man kl.5, då fick jag dropp och värkmedicin. Sen blodprov och frukost. Måste bara ha tålamodet att vila hemma också. Dessutom måste jag ha minst 1 månads paus från all idrott, och speciellt försiktig ska man vara med kontaktgrenar. Det är lite mindre roligt nog, får typ först börja träna i februari. Blä. Nu borde jag plocka ihop lite grejjer, prata lite till med läkaren och försöka sova lite innan pappa kommer.2009-12-17 ? 20:44:16

she was daddys little girl, all alone in the world


SAådär ja, nu har jag sett på paradise hotel, fått natt medicinen och nu ska jag krypa under täcket. Hoppas denhär natten går bättre än förra. En bild ska jag också bjuda på, sumobrottaren i rosapyjamas. Uppsvullnaden syns inte så bra på bildem, men lite endå nog. Gonati, imoron ska jag vara friskare.

2009-12-17 ? 18:37:56

everytime I try


En onsdagstur till ekenäs sjukhus blev istället en övernattning i Mejlans sjukhus. Och här ligger jag forfarande. Förhöjda levervärden och en fastsvullen hals. Så har luggit med dropp och antibiotika inatt. Blodprover togs imorse och smånigom inväntar jag kvällsmål. Idag hade jag favorittöserna på besök, de kom med en massa choklad och tidningar. Skönt att tänka på något annat än dethär för en stund. Ni är guldvärda brudar. Sen kom Cam och pappa på besök, och de hade mig sig datorn. Lovely. Nya paradise hotel avsnitt och olästa bloggar. Skönt med annan sysselsättning än finsk skittv och musik. Hoppeligen får jag ändå bättre sovit inatt.

NU ska jag vila, återkommer. Byebye
2009-12-16 ? 12:23:08

It just takes time


Fortfarande sjuk. Igår nådde tempen toppen på 41grader. Fick klä på mig och bege mig till Ekenäs sjukhus. Efter många timmar väntande, olika läkäre och blodprov skickades jag tillbaka hem. Idag ska jag tillbaka dit, denna gång till en öronläkare. De ska kolla upp mina uppsvällda körtlar och hals, det här var nämligen inte riktit normalt.. Vill bara bli frisk nu, men måste bara inse att det kan ta tid. Måste vila och vila och vila lite till. Tack för kommentarerna, det värmer dagar som dessa. Nu tillbaka under täcket. Gonati.
2009-12-14 ? 13:00:03

PLAYLIST

I brist på annat att göra fixade jag ihop en playlist med några schyssta låtar som jag gillar. Återstår att se ifall det fungerar eller inte...

2009-12-14 ? 12:12:13

I was so wrong for so long

Är ännu sjuk och ser inte någon ljusning i tillfrisknandet ännu heller. Är inne på 8dagen med feber. Denhär natten har varit en av de värsta hittils, halsen har blivit otroligt sjuk och det tar sjukt mest överallt. Som tur kan man bara ha det här en gång i livet. Har ingen lust att göra något överhuvudtaget. Matlusten är också från reven. Dessutom har jag aldrig kännt mig såhär ful som jag gör för tillfället.. Eftersom halsen, ansiktet och speciellt ögonen är uppsvullna ser jag ut som en sumobrottare. Skämtar liksom inte. Håll nu tummarna att det vänder iaf till slutet av veckan. Julfest, julförberedelser, har ju inte köpt en enda julklapp ännu..
Någon hade funderat vad pusutauti är, och eftersom jag är dålig på att förklara tog jag nätdoktorn till hjälp, så här kommer det:

Körtelfeber eller mononukleos är en virussjukdom som orsakas av Epstein-Barr-viruset. Sjukdomen karaktäriseras bland annat av inflammation i halsmandlarna (tonsillit), förstorade lymfkörtlar och uttalad trötthet. Den drabbar framförallt unga människor i åldern 10-25 år.

Körtelfeber får man genom att smittas med Epstein-Barr-virus. Detta finns i saliv och urin hos den smittade. Sjukdomen kan överföras exempelvis från en person till en annan genom en kyss, varför sjukdomen populärt kallats kyssjukan(pusutauti). Från det att man är smittad går det 30-90 dagar innan symptomen börjar att visa sig.Körtelfeber varar normalt i 2-4 veckor och är oftast helt okomplicerat. Hos cirka 3 procent kan förloppet bli längre. Sjukdomen ger livslång immunitet. Alla får en lätt, övergående leverpåverkan.


Jep, typ såhär har jag sett ut i några dagar nu, inte så söter nej.

2009-12-12 ? 19:05:19

it just takes the time to make it good


Är fortfarande sjuk, men nu med diagnos. Pusutauti it is. Något annat har jag inte att komma med. Ska fortsätta med drischandet och hoppas på att friskna till snart. Men måste även vara beredd på att vänta ett tag, det kan nämligen räcka ett tag innan tillfrisknandet.
2009-12-09 ? 10:31:03

när vi swischar förbi


Ännu en dag väcktes jag av denna äckliga huvudvärk, stegringen har dock lättat men riktigt normal är tempen inte ännu. Nåja, det släpper nog snart. Borde städa rummet, duscha för att piggna till och fixa nåt att äta. Ikväll åker vi kanske med Karen till Barona Arena i Esbo för att titta på ligamatchen mellan Oilers och TPS. Måste försöka bota bort huvudvärken först bara, annors kan det bli en tuung resa. Ska försöka mig på en powernap nu allra först, hörs senare!
2009-12-08 ? 20:31:46

but you should know that we are in this together

 
Källa:Unknown


2009-12-08 ? 20:17:35

hush my baby now, your talking is just noise and won't lay me down


Har skrivit (bullshittat) igenom pain in the ass-tenten. Druckit en kopp kaffe med Etta. Kramats och promenerat med Emma, och nu sitter jag här, lyssnar på musik, facebookar och ska snart sätta på danska PH. Stegringen håller i sig och samma med skit-flytet, men snart blir det bättre. Jag vet det. Orkar bara inte tänka på något just nu. Inte på dig, inte på dem, inte på julen. Vill bara bort härifrån, och precis vart det vet jag också. Men det får vänta, den stunden kommer också. Snart, det vet jag.


Joshua Radin - Closer , en lugn skön låt.

2009-12-08 ? 11:48:15

baby im a single man, thats my situation


Tydligen fungerar itne blogg.se som det ska. Har försökt publicera men inget kommer fram. Tröttsamt. Har inte flyt i något just nu, allt tar emot.
 Nåja, ville bara hälsa från två sjukligar som ligger under täcket här hemma och tycker synd om varandra. För tillfället känner vi oss lite hungriga, äter lite mandariner i hopp om att vitaminerna gör oss snabbare friska och ska småningom ut o gå lite. Sen ska jag ta en lång och varm dusch och försöka hitta inspiration till att ta mig till VNF och skriva en tent. Sen ikväll ska jag lugna ner, dricka en kopp té, långpromenad tillsammans med Kent i hörlurarna och tillslut danska Paradise Hotel, chill.
2009-12-06 ? 22:13:46

and no time to wait, but don't look back in anger

Update:
Somnade framför självständighetsbalen, mätte febern efteråt 37,7. Fan. Har druckit lite finrexin i hopp om att rygg och huvudvärken ska släppa. Nu ska jag krypa under täcket och ligger säkert där heladagen imoron också. Imoron ska även min lilla ögonsten, Emma hunden opereras, jag önskar med alla mina önskningar att allt går bra, sötis. Gonatt!
2009-12-06 ? 19:20:31

From the first impression girl hmm you don't seem to be like that


Är hemma från matcherna, en vinst och säsongens första förlust var resultatet. Jag spelade som en kratta och vill bara glömma båda matcherna... Nästa gång krossar vi dom, pepp!
I bilen på väg hem började jag frossa. Är rädd för att det visar tecken på feber. Nu borde jag få i mig lite mat, ta en burana, kanske med ett öga titta på självständighetsbalen och skita i tentböckerna!

Glad självständighetsdag!
2009-12-05 ? 18:05:56

i got that fire on the dancefloor

Bloggen har stärvat i två dagar nu. Har producerat inlägg, tryckt på spara och publicera men inget händer. Noja kanske lika bra. Är slut som fan, trött i huvudet liksom. Ingen aning vad som har pågått med mig de senaste dagarna. Huvudvärk, trötthet och känner mig konstig. Hoppeligen släpper det småningom, det är sjukt jobbigt. Orkar inte ens berätta något här. Men ja, ska försöka göra något före jag faller ihop under täcket, ganska deppigt att gå och sova 7 en lördags kväll. IMoron har vi iaf matcher i Esbo, start kl.13 och så hoppas vi att segertåget är i skick, tjoho. Ha det bra!
2009-12-03 ? 17:11:04

But don’t you know? It’s something that I can’t live without

Bra dag såhär långt och hoppas den fortsätter likadant ända till slut. Jobbet flöt på i bra takt och var inte så jobbigt som jag förväntat mig. Dessutom gick dagen riktigt snabbt, lite pysslas och räknas. Hoppas på likadan dag imoron, härligt att återse alla igen, trivs bra! Efter att jag nu ätit sjukt goda smörgåsar ska jag packa ihop mina träningsgrejer och småningom bege mig mot bollhallen. Där möter Elits herrar OSW, sen har jag egna träningar. Efter det har jag planerat in lite läsning och tidigt under täcket, börjar ju åtta imoron igen. Veckoslutets planer är fortfarande lite flummiga och oklara, men matcher på söndag och då är segertåget igång igen hoppas vi!
Sitter och småskrattar för mig själv, denna dag har verkligen bjudit på några bra och roliga överraskningar.

2009-12-02 ? 16:47:42

it's time to clear the air


SÖKES : Studeimotivation!
Huhhu! Måste skärpa mig och tvinga mig själv att. Läsa. Nu.
2009-12-02 ? 13:38:54

it's the time, it's the right time, it's the time, yo, it's the perfekt time

 

Tydligen fungerade inte bloggen igår, skrev ett inlägg om min fullsmockade dag igår men tydligen har det inte publicerats utan bara försvunnit. I varje fall, igår var jag till ekenäs, på systers dansträning, vidare till punttis och sen slocknade jag framför psykka boken och vaknade imorse av ett telefonsamtal. Vilket tydligen blivit rätt vanligt de senaste mornarna(?).

Känns verkligen i armarna att vi punttade igår, men jag trodde det skulle vara värre.. Har varit till jobbet idag, imoron och på fredag ska jag vikariera lite igen, riktit roligt. Så ikväll ska jag läsa, förbereda mig för imoron och läsa ännu mera. Läste nämligen kanske 3sidor igår innan jag bokstavligen slocknade i boken, snyggt!Redrama - Du