2009-02-27 ? 14:09:42

Gör vad jag vill ibland vad jag måste, Jag vet att det är mer som jag kan om jag måste, Redo att dra nån helt annan stans om jag måsteDagens låt:Fattaru-100spänn
2009-02-27 ? 14:03:53

Ffiiiiffääään

Fredag utan fredagsfiilis. Det är väl såhär det känns när man är ledig helatiden och absolut inga extraplaner för veckoslutet förutom skolböckerna, träning och möjligen serendibesök. Fiifään. Är på kreativt humör efter att ha utökat franska ordförrådet hela förmiddagen. Tror att jag ska söka fram fotoskrivaren,fixa och trixa med photoshop och klippa i lite färgkartonger och tidningar och försöka pyssla lite. Hoppas tvn bjuder på rikigt bra underhållnings prgram ikvl, känner för en kväll på soffan! Fiifään!
2009-02-26 ? 22:09:22

drömmar..


Är konstit överenergisk för tillfället. Konstit med tanke på att vi hade träningar för en stund sen och att jag tidigare idag varit på långlänk med hunden. Kanske borde jag försöka lägga energin på skolböckerna istället,snart! 
För tillfället har min Karis-depression slagit emot hårt igen. Här är tråkigt och det känns som om allt står stilla. Samma saker dag ut och dag in. Varje morgon med hunden möter jag i princip på samma människor. Drömmer mig bort till en skidstuga i Levi med favoritgänget, en kesäfestari, en sandstrand i Thailand, våldgästa Miska i Estland, en party kväll i Åbo eller en weekend resa till saknade Sara. Just nu är ekonomin väldigt skral som gör att jag får leva med det som livet erbjuder här och nu! Hoppeligen går den värsta depressionen över småningom och väl på sommaren vet jag att den försvunnit. På hösten blir det sedan ett faktum att Karis (våga vägra Raseborg) inte längre är min hemort hoppeligen finner jag ett intressantare ställe. Hoppas fortfarande på bättre tider alltså! Men jag har på känn och vet att våren kommer att bli rikitigt bra, bara skrivningsskitet är undanklarat och det gör ju att tiden går snabbare när man har något bättre att vänta på! Fyyfan vad deppig jag låter nu egentligen, men har inte mycket positivt att komma med heller. Jo kanske att H&M paketet är beställt som kommer att innehålla bl.a 4 par sommarskor, men samtidigt anländer en räkning på 130E. Mindre skönt det! Sen är även slutet av mars och april bokat av olika festtillfällen och det är ju hur bra som helst, med tanke på att jag inte ska festa före i slutet av mars heller. Klarar jag det är det nog strong av mig, först tipaton tammikuu som gick hur bra som helst och sen paus nästan direkt igen, kan vara stolt och det kan pappa med! 
Nu ska jag fara o läsä en gonattsaga från franskaboken! Gonatt!


Thailand -08

2009-02-23 ? 22:15:35

Aika hyvä!

Igår steg vi med brudarna i serieledning! Vinster i båda matcherna, härligt! Idag har jag läst. Till och med så att jag är stolt över mig själv. Ungefär hela denhär veckan kommer att se likadan ut, ska försöka präntta in hälsokunskapen, lära mig lite franska grammatik och försöka öppna några matematik böcker. Det är ganska tråkigt dethär med läslov, enformigt liksom. Nåmen jag försöker se positivt på saken, snart är skrivningarna här, sen går det fort och småningom kommer väl våren och sommaren.

 Igår kväll mindes jag tillbaka på en underbar dag i slutet av juni nångång. Skrattade för mig själv och önskade att jag kunde åka bakåt i tiden och vara precis lika glad och lycklig som den dagen/kvällen/natten. Då var alla problem bortblåsta och allt kändes bättre än nånsin förr.  Dagar som den var är precis vad jag förväntar mig av den kommande sommaren. Känner på mig att sånt är på kommande, trevliga dagar i trevligt sällskap. Just nu kan jag bara vänta...


Offspring - Kristy, are you doing okay? Bara för att låten och videon är så fina!
2009-02-19 ? 21:20:00

Sånt här gillas!


Känns redan mucho bättre jämfört med igår.  Idag föll bitarna på plats och allt känns mycket lättare redan. Sånt gillas. Har varit ut med hunder, crosstrainat, lagat mat, tränat och däremellan även hunni igenom nästan en hälsokunskapsbok. Dessutom är humöret på topp en kväll som denna. Träningarna gick hyfsat, skönt att äntligen känna att övning verkligen ger färdighet och att bollen ibland hittar i mål. Mera sånt! Dessutom har vi matcher på söndag så vad är inte bättre än det om det känns att det går bra nu. Nu gäller det att orka kämpa tillslut och vinna de återstående matcherna och sedan antagligen stiga till 3an. Men då gäller det är orka och ge max! Kyl se siitä. Imoron ska jag fortsätta på samma linje och möjligen även hitta på nåt roligt på kvällen, får se. Tänker avsluta med en humörhöjande bild!


Bara för att jag älskar att vara tillsammans med dessa människor, ni är underbara!
2009-02-18 ? 20:59:05

segelisegsegt


Seeeeeeeeeeeeeeegt. Just sådär segt går det för tillfället. Får inget gjort, äter 24/7, är trött och sover bort halva dagen. Ändå är det sportlov, får göra ett nytt försök att vara sporttigare fr.o.m imoron, träningar och matcher på sönda! Längtar redan. Dessutom går jag konstant och funderar på skolansökningarna, varför kan det inte vara så lätt och bara pang på och that's it Men nej, hundra miljoner alternativ och en förvirrar Jasmin gör inte saken lätt, men hoppeligen löser det sig. Ett som är säkert är iaf att jag inte stannar kvar i Karis. Klarar inte av ett till år här, trots att det finns vissa saker som jag skulle gärna stanna för måste jag härifrån, så är det bara. Ääää, nu och sova, gonatttt!
2009-02-15 ? 22:19:18

Morjens morjens


Jo jag överlevde. Trött som fan, univelka är bara förordet. Men jag har iaf haft THE time of my life, helt underbart alltihop! Återkommer med bilder och lite mer text sen när orket inte tryter på lika mycket som för tillfället. Iaf var fiilisen på topp från början till slut, precis som det ska vara!

Tack o Gonatt!
2009-02-12 ? 07:43:14

Yaaaaaaaaaaargh!


Pirates Of KARISbean har ni erövrat Karis! Be aware! Nu har festandet börjat och när det slutar får vi se!
2009-02-11 ? 08:50:51

Wha't a waste of time if I cross my mind, can't explain these things or what I mean. I'm trying to let go. I'm not over.


Skitskönt med sovmoron! Nu ska jag städa lite och sen sticka iväg till skolan och lyssna på franska. Före det tänker jag
 ändå publicera dagens låt, riktit skön och passar bra en onsdag som denna!

2009-02-10 ? 21:22:14

vänttttar


Kom för en halvtimme sen hem. Var till Lojo simhall med syster, Linda och Etta. Riktit skönt och uppfriskande precis som alltid. Imoron franska hörf, har inte riktit förberett mig men jag tar det på känsla, så som oftast då det gäller franska. Imoron kommer att bli otroligt skön dag, lite fixas och sånt men att äntligen ha skrivningarna undan och bara torsdagen och fredagen framför sig kommer att bli great! Fyy tuusan så skönt och roligt det ska bli! Party party!

Nu ska jag prova lite kläder och sen hoppa i säng. Äntligen sovmoron imogon!
2009-02-10 ? 21:15:42

40års kalaset i bild

Festförberedelser

Pappa minglade med våra snygga svenska gäster.

Festlokalen som var fint dukad.

Stora och fina presenter fick födelsedagsbarnet också.

Småningom började lokalen fyllas med glada kalasfirare...

Skåål

Mat, dryck och snapsvisor bjöds det på..

men också på en utsökt chokladtårta!

Djn fanns på plats, även brorsorna!

och mittiallt var dansgolvet fullsmockat av glada kvinnor.

Även männen vågade ut på dansgolvet med födelsedagsbarnet!

Barnen lärde sig några nya moves..

Glada festsyskon, härefter drog jag och Mathias iväg till a8 och detta är sista bilden från lyckade kvällen.
2009-02-09 ? 21:53:47

VITTU


Gaaaaaaaaaah, att ja blir fittig. Först när jag vaknar har min jävla vrist svullit upp och är sjuk som fan, sen hamnar jag heladagen höra på madonna hit och madonna dit på alla jävla radiokanalar som finns i Finland. Har det inte handlar om biljetterna så om på vilket hotell hon borde bo eller så har hennes musik spelats! Sen var jag tvungen att köra Jonas till Ekenäs på jobb vilket var otroligt tröttsamt, och i bilen igen höra nyheter om Madonna. Hur svårt ska det vara att kunna undvika henne idag, högst antagligen otroligt mycket! Som pricken på i:et fungerar inte heller msn som det ska. Meningen: Seuraavan viestin toimittaminen kaikille vastaanottajille ei onnistunut har gjort mig mer än irriterad. Varför just idag och varför just med denna person, med alla andra och lite till fungerar det nog. Gaaaaaaaaah, kanske jag far o sova nu istället och inte alls tänka på hur morgondagen kommer att se ut. Att börja dagen ned en Ena-hörf är kanske inte det roligaste man kan hitta på.

Blä från en irriterad och bitter Jasmin! Inga bilder från igår bjuder jag heller bara för att jag helt enkelt inte tänker, där med basta!
2009-02-08 ? 22:06:58

Ääääääääääääääääääääää


Trött och frustrerad. Vristen till skit igen, är nog inte lika paha som förra gången men uppsvullen och ont gör det iaf. Blä, så missar några träningar nu, men med lite vila så ska det nog fixa sig. Fittit! Gårdagens fest var helt ok, mycket människor och god bål. Lite före 12 drog jag och Leidon-Mathias iväg till a8 och hade riktigt roligt! Bilder från festen kommer imoron.
Men nu och sova, finska hörf imoron. Jeeee

2009-02-07 ? 14:32:50

40-års kalas


Är småningom klar fixad för kvällens 40-års fest som ska hållas i Resaturang Bp i Biilnäs. Under dagens lopp har huset varit mer eller mindre fullt helatiden. Sverigegäster, blombud och andra som vill komma och gratulera Camilla. Hoppeligen kommer festen att bli lyckad trots att jag inte tror det kommer att bli sååå funny-time för mig. Alla är ettdera 30+ eller så är dom småbarn, med undantag Jonas, Bergin och Mathias. Nå om det är såå jobbigt rymmer jag iväg till a8! Njaa får se hur det blir. Nu meik i naaman och sen lähtö! Ha en trevlig kväll allihopa!
2009-02-04 ? 21:35:12

Tankarna vandrar och jag funderar men allt jag kan komma fram till är att jag inte kunde bry mig mindre.För tillfället känner jag mig otroligt välförberedd för tekstitaiton imoron, nästan lika mycket som flunssan har försvunnit från kroppen.
On jotenki tosi tyhjentävää istuu ens 12 vuotta elämästää pulpetin takan ja nyt vast se kaikki oikeesti alkaa..
2009-02-04 ? 13:35:57

fuckfuckfuckfuckfuckfuck.


Fuck. Textkompetens prov imoron och jag känner hur flunssan som redan drabbat syster håller på att tränga sig i min kropp, halsen känns svullen och näsan har börjar snora.. Ser faktist inte fram emot att analysera någo fucking texter med feber och rinnande näsa. Och att dessutom prestera sitt bästa tillika är inte det lättaste kan jag tänka mig. Ska dricka finrexin,lyssna på winnerbäck, läsa lite och hoppas på att jag hålls frisk iaf tills imoron, men det blir ju inget problem eller hur?!
2009-02-03 ? 19:52:31

TJOHEJ!


Sitter med hårfärgen i håret och hoppas innerligt på att det inte ska bli skräckorange eller pissgult. Högst troligen blir det den värsta blandningen man bara kan få av dessa färger, men big deal liksom. Läsningen gick well bortsett från att jag inte ens öppnade boken utan istället tittade på hm's vårkläder och laddade äntligen upp lite thailand bilder på fb. Däremellan hann jag även på en pikalänk, imoron på moron igen! Då ska även modda boken rivas fram.

Nu ska jag titta på 90210 med min bror, har även gjort honom besatt av serien, tjoho!

2009-02-03 ? 14:31:08

Halloi!Känner mig otroligt pigg och är på konstit gott humör, men vad är inte bättre än det?! Kanske var det serendi besöket med underbaraste flickorna, det brukar ha en positiv effekt! 
MIn to-do lista har redan idag kortast av med många punkter och det är inte mycket kvar att göra denhär veckan. Skönt. På torsdagen modda textkompetens, yeah! Nu börjar det liksom. Dessutom har skrivningsläsandet inletts, och ska fortsätta i samma stil idag.
Först ska jag kocka ihop spagetti á la Jasse och sen försöka komma på något smart sätt att få tips till textkompetensen. Dessutom länk ikvl, älska kesäkunto 2009! Med detta väder känns inte inspirationen att ge sig på lång länk inte så hurja men hoppeligen förvandlas minusgraderna till plusgrader småningom och snön börjar smälta bort.

2009-02-02 ? 10:07:10

Hjuuuuuuuuuuh


Sitter och äter morgonmål nu men har redan hunnit med en skön moronlänk och städat rummet. Bra start på den nya veckan. Denhär veckan är full av småsaker som borde fixas, ni vet besöka banken o matkahuolto, ringa sommarjobbet och fixa penkkis juttun. Ni vet sånt som man brukar skjuta upp och så blir det aldrig gjort. Har bestämt att jag ska jobba med självdiciplin denhär veckan och att hela min to-do lista ska vara tom på söndagen. Dessutom har skrivningsläsandet tagit lite fart! Denhär veckan firas också 40-års kalas, Camillas tur nu. Ingen aning vad jag/vi ska köpa till henne. Funderade på ett köpkort till nåt spa eller liknande som vi alla syskon sku pröjjsa lite till.

Nu ska världens duktigaste storasyster fixa moronmål och medicin till febersjuka syster som ligger halvdöd på soffan.