2010-12-31 ? 10:30:00

HEY HO, LET'S GO! NEW YEARS EVE HERE WE COME!

Mat i käften, kläderna och klackarna i väskan och bag-in-boxen kyld. Helsinki, Tiger och 2011 IM READY! Ikväll slår vi klackarna i taket!
2010-12-30 ? 22:37:18

LETS GO WITH THIS 2011!

A toast for the greatgreat 2010!


Tänk att det är nästsista dagen av det här året. Att det har hunnit hända så mycket på bara ett år är oförståeligt. Men det är med ett leende på läpparna jag blickar tillbaka till 2010. Så mycket fina och roliga händelser som har skett och så fin familj och fina vänner (såväl gamla och nya) jag har haft chansen att tillbringa mitt år med. För att inte glömma alla oförglömliga händelser jag lämnar bakom mig. Midsommar, regatta, Gulis, Innebandy VM. En bild-årsresumé är på kommande då mina bilder hittar tillbaka hem till mig från reparationen.
Men började året ganska svagt med sjukdomsfall och känslostormar men sedan gick det bara uppåt. Två finfina jobb och party bestod vardagen mest av. Sedan i augusti drog flyttlasset upp till Vasa och ett nytt kapitel som studerande på ÅA skulle börja. Nervöst. Blandade känslor. Men något av det bästa valet jag hittills gjort i mitt liv. Trivs som fisken i havet med både studierna och med vännerna där. Kunde inte bli bättre.
Men nu har jag ett helt nytt år framför mig att göra det bästa av situationerna igen. Då 2010 och i övermorgon 2011. Antagligen har det funnits saker jag kunde ha gjort lite annorlunda med överlag ångrar jag ingeting. Ingenting. Onödigt att ångra nåt tycker jag. Everything happens for a reason. Bara att fortsätta att ha en positiv inställning och tänka på hur mycket jag ännu har framför mig. Ser fram emot alla nya utmaningar 2011 bjuder på, alla nya människor och alla nya upplevelser jag kommer att få uppleva. Visst kommer det att komma svåra mål att fylla och händelser som kommer att tära på mig men det gäller bara att göra det bästa av situationerna. Och det ska jag göra, jag ska fan göra det bästa jag kan av situationerna så blir det nog bra. Någonting jag precis som 2010 kan blicka tillbaka åt med ett leende vill jag kunna göra åt 2011, are you with me? Kan vi göra 2011 till det bästa någonsin, tja vi kan ju iaf göra ett gott försök! Let's make 2010 great!2010-12-30 ? 21:30:23

oh, happy dayyy

Äntligen har jag haft något annat att göra idag än bara slappa framför datorn och det märks väl. Har bl.a varit ut och gå med min ögonsten, sett på film, blivit glatt överraskad, träffat saknade Sara som flugit typ världen runt den senaste tiden och tillslut slipat nyårsplanerna med Etta på favoritkaféet. Skön kontrast mot mina andra ganska så händelselösa jullovs-dagar.
Nu fortsätter jag kvällen med packning och fb-underhållning. Hörni, hain ett skönt nyår!
2010-12-29 ? 22:04:17

IF I COULD TURN BACK TIME...

Om du skulle ha en tidsmaskin. Skulle du kunna spola tiden exakt ett år tillbaka. Skulle kunna uppleva den grymma helgen på nytt bara för att det var hur kul som helst. För att sedan spola den tillbaka till hit lagom till nyåret. Tack.
Oh these good times.
2010-12-29 ? 17:20:22

Årets låtblandning, varsågoda!

DJ Earworm - United State of Pop 2010 (Don't Stop the Pop)2010-12-29 ? 13:14:15

I don't remenber one moment I tried to forget

 

Webcam, fin musik (Spotify) och kaffe. Tydligen fungerar det bra som tidsfördriv ifall man har tråkigt..
2010-12-28 ? 23:29:37

en dagens lista

Kör med en dagens lista idag. Bara för att inspirationen tryter och jag är pigg som fan. Dygnsrytmen i skick, check!
Dagens humör: Lite blandade känslor, både glad, nervös och så otroligt irriterad
Dagens borde: Städa, ordna upp saker och ting, planera
Dagens frisyr: Hängigt och livlöst, borde akut göra något åt håret? Tips anyone?
Dagens motion: matbutiks rundan
Dagens klädsel: Just nu onepiece, men sådär annors idag mjukisar
Dagens materiella vill-ha: Nya kläder till party, träning och vardags.
Dagens fundering: Hur kan det på riktigt existera så elaka människor? Ingen skam överhuvudtaget i kroppen. Blir så arg, så arg! Men hoppeligen får även de elaka människorna en smäll tillbaka för allt det sårat med... Förr eller senare.
Dagens beroende: Kaffe, men det är väl ingen överraskning direkt
Dagens tråkigaste: Typ hela dagen (jullovet börjat bli uttjatat), har bara hängt hemma framför solsidan men nu är den också slut. Möjligen en ny seriemaraton på kommande..
Dagens längtan: Efter dig och tillbaka till Vasa och efter innebandy.
Dagens låt: Lostprophets - Rooftops
2010-12-28 ? 15:48:00

BEST OF X-MAS

Började alltså julen traditionellt med gröt, sedan välkomnade vi gästerna med glögg. Efter det slog vi ner oss i det findukade bordet och åt julmat tills vi nästan sprack. Småningom började barnen (jag med räknad) bli lite otåliga och sugna på paketerna som låg under graner. Där mitt i mellan hann också Tomten komma på oväntat besök, tydligen tyckte han att jag hade varit snäll iår och gav mig många fina julklappar. De var den julen det, nu är det igen ett års väntan på nästa jul.
2010-12-28 ? 15:38:07

aldrig nöjd

Börjar bli lite småtråkigt det här med jullov. Långa sovmornar och inga skolarbeten i all ära, men latandet och chokladen börjar också småningom bli ut tjatat. Allra helst skulle jag hänga i fyrishov just nu. Någon som hänger på och bjuder på detta?
2010-12-27 ? 23:40:08

But aaaaa

Tänk att jag inte kan få nog. Kommer nog aldrig att få nog. Men så står jag ju mer än gärna ut med det också, fast dag ut och dag in. Äh, likabra att jag tar kväller nu, gonatt.
2010-12-27 ? 17:38:11

SOLSIDAN IT IS

Ny header efter mycket slit (tryck f5 om du inte ser). Jag har dock inte lyft många finger men istället har min syster gjort destu mera. Thanks to you! Hon är liksom lite bättre än mig på det där med HTML-koder. Istället har jag varit moraliskt stöd då hon har varit nära att flippa, lagat mat och hängt i Serendi med Linda. Nu borde jag riva mig själv i nackskinnet och göra något vettigt, men att slöa framför Solsidan låter så mycket bättre. Äh, det är jullov, så Solsidan it is!


Älskart!
2010-12-27 ? 13:27:00

just nu:

Gör om i bloggen nu, så ni får stå ut en stund med fuckad-design.
2010-12-27 ? 11:35:33

When I'm ready to give in, will you pick me up again?

Efter en dusch och kaffefrukost är jag som en ny människa igen. Idag ska jag städa bort julen och bara vara allmänt glad. Robyn - Hang with me
2010-12-26 ? 23:04:43

andra sidan är ni redo?


Det är klart att jag har tänkt på det. En gång, två gånger, tusen gånger kanske rentav tusen gånger. På hur det skulle vara och hur det skulle kännas. Ibland hoppas jag och vissa dagar vill jag bara smälla upp allting. Så just nu gör jag det jag är bäst på, drar täcket över huvudet och saknar sommaren istället för att tänka. Sömn är bra har jag hört. Imoron skall jag vara utvilad och glad för att jag har en sjutusans underbar julhelg bakom mig. Nu blickar vi framåt.


2010-12-26 ? 14:22:19

dagen efter-julen

Tur att det endast är jul en gång om året. Det är sannerligen tungt att fira jul. Det skall fixas, stojjas, grejjas, packas, ätas, drickas och mycket mycket mer. Men det är klart värt mödan. Kan lätt säga  haft en underbar jul. Fint sällskap, god mat, fina paket och en riktigt riktigt lyckad juldag tillsammans med några av de finaste brudarna. Avslutade julfirandet med ett besök till europas bästa som levererade. Massor bekanta, kossukola, trånga WCn och flera timmar på dansgolvet, traditionella kebaben på trappan och så hem i snöstorm med leendet på läpparna.
Nu står matresterna i skåpet som skall fixas till julpytt och ännu en genomgång av julklapparna sen får den här julen vara över för min del. Ikväll ska jag på skvallerkaffe med Etta och sen titta på Solsidan. Bilder kommer upp någon senare när jag hittar ork någonstans ifrån. Hoppas iaf att ni också har haft en underbar jul och juldag!
2010-12-23 ? 16:20:14

Dan före dopparedan

Idag har jag sprungit land och rike runt med Emilia i hopp om att hitta några julklappar. Bra gick det till slut. Nu blir det förberedelser till imoron, mat och chill. Ha de fint!
2010-12-22 ? 21:39:26

She told me to come, but I was already there

Tar kväller med denhär fina låten.
Timo Räisänen - You shook me all night long (cover)

Shook me all night long
Yeah you, shook me all night long
Knocked me out, I said you
Shook me all night long
Had me shaking and you
Shook me all night long
Well you shook me
Well you shook me
2010-12-22 ? 20:31:50

jul-fixas

Fixar julkort till julklapparna tillsammans med systeri. Ännu imorgon borde jag ge ut mig på julklappsjakt då några är ännu utan. Varje år är det jul samma dag och varje år är det lika svårt för mig att vara klar i tid. Sen kan jag slappna av, förbereda viktigsa dagen och börja vänta på julmaten och tomten.
2010-12-22 ? 11:55:42

joulupuu on rakennettu joulu on nyt ovella


Hur ljuvliga är inte städ-dagar? Men det är visserligen skönt när det är över sen. Nu hoppar jag i duschen och sen hoppas jag på något lite roligare program ikväll. Det är ju bara två dagar kvar till jul och vi har varken lagat julgodis eller pepparkakor ännu. För att inte ens nämna julklapparna och paketeringen. Men granen står i alla fall klädd och fin... Dessutom ryktas det om fin besök då min favorit frilla kanske är påväg.
2010-12-21 ? 17:38:00

Ni är viktiga!

Idag ägnar jag mina tankar till min fina syster som fyller 14 år idag, love you!
Och till Karen som ska opereras idag. Love you!
memoriesmemories<3

/ Edit: Javisst var det 14år hon fyllde. Ibland är 3an och 4an lite för nära varandra på tangetbordet, höhö
2010-12-21 ? 14:30:02

feeling good

Ahh, good day good day! Vaknade efter en lång sovmorgon, drog iväg till ekenäs med Camilla och nu njuter jag av en kopp kaffe och skön musik. Idag fyller dessutom denhär FINA bruden 13 år idag! Tretton långa år redan, tydligen går tiden fort. Du är guldvärd syster! Nu ska jag fortsätta dagen med häng i serendi och en filmkväll tror jag bestämt.
2010-12-20 ? 22:26:13

In this tug of war, you'll always win

Trött, irriterad och gnällig. Kanske lika bra att krypa under täcket och önska att morgon dagen blir lite bättre och lite roligare. Systeris födelsedag och serendidejt med världens bästa bastionimakaroni! Sounds good so far.
Rihanna ft. Eminem - Love the way you love part2
2010-12-20 ? 17:09:59

bitttttttter

Det blir till ingenting med den där designen. Ingenjävlating. Hata html-koder. Hata text jag inte fattar någonting om. Istället bänkar jag mig framför Tv3Plays "Ensam mamma söker"-avsnitt och drömmer mig bort till sommaren. Kråk-hostan och snuvan gör mig sällskap. Love it.
H. För jaaaag är inte bitter-Jasmin
2010-12-20 ? 11:56:15

nobody said it was easy

Ingen brak-start på den här veckan. En skrällhosta, slemmig flunssa och alltför mycket snö som skall skottas. Love it. Men som tur har jag många paradise avsnitt osedda och julchoklad som piggar upp mig lite.
Dessutom skall jag äntligen försöka mig på en ny design. Så det återstår att se vad det blir av korta nerver och html-koder.
2010-12-19 ? 21:40:20

en tuff brud i ett snyggt fodral

Den här bruden är lätt en av de bästa varelserna på denna jord. Som jag har saknat henne. Emma du är bäst, ♥
2010-12-19 ? 15:10:32

sneak-a-peak

There's more to come. Nu återgår jag till smörgåstårta, kaffe och kalasgäster.
2010-12-19 ? 11:48:48

tårta och kalas på en söndag

Fan. Känner mig flunssig och snuvig. Vägrar att mäta tempen och skyller på min syster för att hon smittat mig. Tack.
Lite febernedsättade och jag är snart i skick igen. Idag blir det dessutom kalas eftersom hon som är skyldig till min flunssa fyller år på tisdagen. Inte nåt jag direkt vill missa. Inte helt fel med smörgåstårta och tårta (på en tisdag!). Take care.
2010-12-17 ? 23:41:12

nothing more nothing less. easy. so lets take the chances, okay?

2010-12-17 ? 23:32:04

jag gav aldrig upp dig när du försvann

Tar kväller nu. Dagen har bestått av kaffe, butiksbesök, häng med underbara Linda (som jag saknat dig bruden) i serendi like in old times (då vi var vakkarin där, fina tider det hörrni), hemlagad pizza, åter besök till Serendi men denna gång i sällskap av Karishjärns shakki och avrundat kvällen med Uno och Robinsson.
Nu är jag mitt i allt dessutom styrelsemedlem och sämst av syrrorna på Uno. Hur fan det gick till har jag ingen aning om? Jag som har noll ordning och reda med mig och jag som brukade vara bäst på Uno. Avslutar dagen och väntar in helgen tillsammans med Coldplay. Latero.
Ps. Bilder bjuder jag på imoron, har haft alltför mycket annat idag.
2010-12-17 ? 11:57:11

mä näin sut jo kaukaa enkä saa mieleen rauhaa ennen kun pidät musta kiinni

Skön jullovs start. Häng med finaste Emma hunden, kaffe och dunder frukost. Nu blir de julklapsskrig med systeri i centrum.
Ska senare idag visa hur fint vårat nya vardagsrum har blivit. Love it! Hejhallo tills dess!
2010-12-16 ? 21:34:11

vr-venaa rauhas

Tack VR för att jag i alla fall slapp hem till Karis någon gång idag. Förseningar, alltför många tågbyten, häng i Tampere och i Böle. Men slutligen landade jag och min miljoner kg:s bag hemhemma i Karis och jag stavar det J-U-L-L-O-V! Fina pipor dethär!
2010-12-15 ? 22:47:48

gått så lång lång tid, så längesen

Ligger nerbäddad under mitt täcke. En berg- och dalbane dag idag. Tankarna och känslorna har slagit volter, både framåt och bakåt. Jag försöker hålla mig lugn och sansad. Skratta åt tankarna, drömma vidare och lyssna på fin musik. Allting som händer, händer för en mening. Imorgon blir det min sista dag i Vasa på en tid, 3veckors jullov nere i södra Finland kallar. Längsta tiden ifrån Vasa-livet hittills, men åh, hur skönt skall det inte bli med stressfria dagar, saknade vänner och lite upp-passning? För att inte nämna Serendi och A8... Trots att jag vet att jag kommer att sakna alla fina människor jag umgåtts med här sen augusti. Kommer att sakna dem så det gör ont, men vi ses snart igen. Och gör vasa osäkert. 2011. Nytt år nya hyss!
Nu ska jag till drömmarnas land, imoron läkare, packning, städning och tågåkning. Kariskarjaa here I come.
Lasse B - Längesen
2010-12-15 ? 15:18:59

well done!


Jag blir så glad! Dagens artkännedom tent som vi pluggade till igår gick väl lite sådä kändes det efteråt. Var det nu sen en gråtrut eller en sik? eller möjligen en blåmes eller bärfis? Men nu har resultaten redan kommit och JAG ÄR IGENOM! Dessutom är alla skolarbeten och deadlines färdiga, valmiiit, finito. Dethär gott folk betyder att denhär bruden tar nu jullov från skolan och från skolböckerna! Jullov från Vasa tar jag först imoron. Ska fira det ikväll med packning, ärtsoppa och lååång promenad.

2010-12-15 ? 02:58:43

pladask!

Är hemma från en grym och sista Ollis-tisdag detta år. Sorgligt men sant. Men ett nytt år är på kommande och jag har på känn att det kommer att bli minst lika grymt här i W-town. Det blev ett lite spontant besök, då vi med Nellie först satt hemma hos mig och pluggade på artkännedomstenten vi har imoron (vi pluggade faktiskt!) och drog sen iväg. Och ångrar det inte det minsta! Im your wingman if you are my wingwoman. Nu sömn så jag orkar med en sista skoldag imoron....Och så föll jag totalt.... Pladask! Så lätt och snabbt det sist och slutligen kan gå. Men samtidigt är jag fast i ett jävla träsk. Kämpar men kommer varken upp, ner, framåt eller bakåt. Trampar kvar på samma ställe. Men som Timbuktu skulle säga för miljonte gången och som jag vill tänka löser det sig nog. Det gör det ju alltid. Nu ska jag drömma fint, gonatt!
2010-12-14 ? 07:19:24

segt

Seg start denhär Tisdags morgonen. Idag är det tent och skolarbeten som kallar. Men börjar med kaffe, annors kommer jag nog inte överhuvudtaget inte igång.
2010-12-13 ? 18:22:03

det var en jävla smäll

Jag finner inga ord. Vardagen slog till med en jävla smäll, svårt att ducka mot såhär hårda smällar. Vänner som man ska vara ifrån alltför länge, tenter som skiter sig, skolarbeten som känns mest omöjliga och en bitande kyla. Några dagar kvar sen ett efterlängtat jullov. Men tankarna på skolan finns nog inte här mera. Mest av allt vill jag uppleva helgen på nytt. Allt. Sött som salt. Denhär längtan kommer nog aldrig någonsin att ta slut. Snyft.
2010-12-12 ? 15:43:00

so take my hand and just don't let go...

Idol 2010. Jay du är grym!
Ohh, if the world we know was gone today they can take it all, I'll be okay. Cause all I need is You.
2010-12-12 ? 15:36:56

Suomi on jälleen maailmanmestari HEY maailmanmestari HEY

Har återvänt till V-town. Trött, utmattad och genomfrusen men just nu gör det absolut inget, inte det minsta lilla. Så lycklig är jag just nu! Har ett Fantastiskt Veckoslut bakom mig på alla positiva sätt. Och har inte ens förstått ännu allt som har hänt under det här veckoslutet, ofattbart. Nyper mig i armen. Tydligen har det hänt på riktigt, fast det känns som en fin dröm! Lever lätt på det här veckoslutet länge! Det här kallas väl lycka. Livslycka. Tack för den här helgen alla ni fina människor och tack Karen, vad skulle jag göra utan dig?
Tack till dom, tack till er och tack till oss! Bildkälla mera grymma bilder finns där.
Nu blir det tentläsning och sömn. Imoron ny vecka och nya tag.
2010-12-12 ? 04:37:43

Kärlek

Kärlek, härligt. Jag har hittat mannen jag skall gifta mig med. Det har min Karen med. Vad vore vi utan innebandy.. och män.
2010-12-10 ? 07:19:34

Mobilblogg: på tåget

Gomorron! Sitter på tåget påväg till Böle där jag ska möta upp med Karen och där börjar vår VM-helg, fint så! Blev en äckligt tidig väckning och alltför få timmars sömn inatt! Dessutom kryper en huvudvärk sakta men säkert in! Försöker bota med värkmedicin... Kyl tää täst! Nu ska jag försöka sova lite innan jag är framme! Om någon av er dessutom vet hur man får en bild uppladdad hit med iPhonen tipsa mig gärna så kanske jag uppdaterar under helgen. Annors kan det bli rätt tyst här! Men ha de fint!
2010-12-09 ? 20:24:14

EXTAS, LYCKA, GLÄDJE,

Här kommer jag att hänga imoron och iövermorgon med ett leende som sträcker sig från högra till vänsta örat:
och med de här finfina typerna kommer jag bl.a att hänga med:
alltså Karen, Jesper och Albin. Syster Josse och Gustav längst till höger hänger dock inte med.

Och det bästa av allt, titta på innebandy. Och på lördagen INNEBANDY FINAL, hoppeligen FIN-SWE

Ha ett fint veckoslut, för det ska jag banne mig ha! Nu packning, start tidigt imoron. BABY I LIKE IT!
2010-12-08 ? 20:28:31

jag kunde inte bry mig mindre!

Afasi & Filthy - Jag kunde inte bry mig mindre
2010-12-08 ? 19:31:34

LOST PONY

Varken jag eller min blogg är på topp just nu, lovar att förbättra mig snart har inte riktigt orken och tiden just nu. En sjuttiofemtionde antibiotikakur påbörjad och miljoner deadlines som flåsar i nacken. Men som tur är bättre tider på kommande. Borde orka kämpa till slut men just nu är det lättare att kasta in väven och ge upp. Imoron tent och sen tar jag veckoslut. Ett mycket efterlängtat veckoslut dessutom. Det stavas L Y C K A och G L Ä D J E !


2010-12-07 ? 21:11:55

motivkonflikt på G

Hittills har soffan vunnit 10-2. Nästan lika överlägsen vinst som innebandylandslagets 14-2 mot Ryssland idag. Fina tider det här.
2010-12-07 ? 17:55:55

FIN-RUS

Då motivationen är låg hjälper det inte så mycket när det visas innebandy från VM på tv,  Finland-Ryssland. Innebandy går liksom låååångt före läxläsning, så är det bara, lätt! Läsningen får nu vänta.....
2010-12-07 ? 16:12:17

det finns dom som stannar tiden, det är inte bara attityd.

Tisdag idag. Det firar jag med skolarbeten, skolmappar och tentläsning. How nice? Kompenserar det med femtio liter kaffe och djungelvrål. Lars Winnerbäck är också med på ett hörn, LW-berätta hur du gör?
2010-12-06 ? 22:47:08

trött och ännu skoltröttare

Har lämnat bloggen åt sitt öde över helgen. Var som sagt på rehab ner till Karis och familjen. Idag har firat Finlands självständighetsdag hemhemma i Karis i snöstormen, alltför många timmar på ett tråkigt och kyligt tåg och nu slutligen här på min soffa på Brändö. Så skönt att vara tillbaka till Vasa igen, men tanken av allt skolrelaterat får mig otroligt frustrerad och omotiverad. Låt dehär två veckorna fram till jullovet gå fort som blixten.
Nu ska jag krypa ner i min enga säng, lovely!
2010-12-03 ? 00:29:56

im right over here, why can't you see?

Magnus Weideskog - Dancing on my own, so far away but still so near

Hemkommen från dunderjulfest på Ollis. Vem sitzar? Vi sitzar? Ett två tre alla luvorna på sne. Ett två tre alla tomtar ner på knä! Nu är jag trött, nöjd och saknar. Bäst att jag kryper ner under täcket, imoron en matematiklektion och sen drar jag iväg ner till Kariskarjaa på långhelg och rehab. Fint så!
2010-12-02 ? 10:16:52

Idag morse:

har det utanför fönstret varit vitt och vackert.
har jag fixat gröt-frukost, nam!
och så är jag gladgladglad. Ikväll rockjulfest med hoppeligen festglada typer. Fint så!
Nu borde jag packa kassen, släpa mig iväg till Tritonia i hopp om att ens en eller två tentböcker skulle finnas kvar. Sen en kort skoldag och sen taggar vi! Seeya!