Skottlossningsdrama i högstadie+gymnasie :/


Skott-dramat i Jokela högstadiet-gymnasiet har berört de flesta av oss finländare idag. Man har inte kunnat undgå nyheten om man har sett på tv eller hört på radio, det kommer helatiden om de. Ush, jag hatar när sånt här händer och oskyldiga människor mister sina liv. Tänkte inte på tanken att sådanthär existerar i vårt välfärdssamhälle, utan bara i jenkkina o ryssland, men nej, även sånt kan ske här och det vet vi nu.

Kort om händelsen:
Skottlossningen började idag ca.2 tiden, en Abi (18år), gick i samma skola, kom inrusande i skolan med pistol och började skjuta sig omkring. Det verkar som om han planerat längre på detta eftersom han hade satt ut filmer på youtube där han introducerar sitt vapen och skjuter på ett äpple. Sedan fanns det även en video med bilden på skolan och sedan en bild på han när han skjuter in i kameran. Så inget yhdenpäivän päähänpisto. Tydligen hadde han redan en längre tid planerat detta. Resultatet blev 8 dödsoffer och ca.10 skadade(lite osäker). Han sköt även sig själv i huvvet och ligger nu på akutvård... (Hårt att säga med att han själv sku dö sku säkert även vara bättre fö han själv...)

Ush, det var endå en lite mindre kommun så alla är säkert på ett eller annat sätt rörda. Tänk att sånt här kan hända när som helst och varsom helst.

Noja slut tjattrat för idag. Nu data nördas och sen franska. Seeya

// Tänd ett ljus till minne av de oskyldiga dödsoffren..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0