2008-09-30 ? 20:59:31

Spellista


Dagens spellista, som spelades under promenaden med hunden. Musiken avspeglar ganska långt mitt humör idag, inte det mest energiska direkt..

Lars Winnerbäck - Du gamla fria nord
Kent - Ingenting
Erik Hassle - Hurtful
Jason Mraz - Live high
Sixx Am - Girl with golden eyes
Imogen Heap - Hide and seek
Lars Winnerbäck - En söt liten flicka
Kent - Kärleken väntar
Tears dry on their own - Amy Winehouse
Jack Johnson - Upside down

Klockan närmar sig 22.00 och det betyder favoritprogrammet. Huomiseen.

2008-09-30 ? 14:08:39

provprovprov-orka...


Tisdag, dagarna gå fort. Nu är det 2 prov kvar, sen en lätt period men lite franska och modda. Hur skönt ska det inte vara att INTE behöva fundera på prov och läsning hit och dit som dom senaste veckorna.Meeen matta och hissa kvar ännu!
Äntligen kommer jag att få tid träna, sista tiden har det inte blivit mycket.. Då kommer möjligen blogginläggen troligen inte handla om läsning och skola kontant, men det är ju svårt att undvika eftersom skolan just nu är en stor del av vardagen.

Ikväll ska jag ta en promenad med hunden ifall det inte regnar, läsa lite matematik och BB. Har blivit totalt fast i programmet. Precis samma juttu som förra året, fast det var bättre deltagare då.

Finska resultaten har anlänt, M, omtagning helt klart. Minst ett E är målet, det borde jag väl klara av?


2008-09-28 ? 22:02:25

Tyvärr har jag ingen överloppsinspiration


Provvecka, 4 prov, mo-imoron. Har tappat läslusten helt och har morkkis över det. Just nu ser jag mera än mest fram emot november och 2 veckor i solen och värmen och tanken att slippa långt härifrån, även årets storvreta resa är efterlängtad. 

Helgen gick både i festandets(karatefylla) slöandets och modda bokens tecken. Dessutom skippade jag A8, smart val.

Har ingen inspiration, återkommer sen när den återkommer. Låt tiden gå fort!


2008-09-26 ? 12:51:22

Party-fredag!


NU är provet över och jag stegade ut från gymnastiksalen med ett leende på läpparna, men var otroligt rastlös vilket man lätt blir ifall man är klar långt före man får gå ut och det var jag. Äntligen kan jag bara planera på kvällen och gå igenom 10 000 olika outfits och accessoarer eftersom jag inte riktigt har bestämt mig ännu. Naglarna ska lackas, duschen, håret fixas, drickor och maaassor annat. Sen blir det förfest hos Heidi och sen LÄHTÖ mot helsingfors och KY klubi! VÄNTAR! Hur roligt ska det inte bli att få spendera kvällen men 2 av de bästa och inte BRY sig och något, festa, dansa och skratta och inte tänka på någon eller något annat! 

GRATTIS HEIDI! <3


2008-09-25 ? 20:59:25

förväntansfull!

Snart, nämligen imoron är det fredag vilket betyder den SISTA studentskrivningen för denna höst och så fyller Heidi-pärlan. Henne ska jag fira tillsammans med några andra genom utgång i huvudstaden och skojskojskoj! Hoppeligen kommer det att bli en minnesvärd födelsedag för henne och att allt går enligt planerna som har blivit ändrade ett antal gånger redan... Men det tror jag nog, o hu roligt de ska bli! 
Så alltså först imoron till skolan och försöka göra mitt bästa och hoppas att jag kommer med leende på läpparna och kan konstatera att nuuuuu är det inte mycket kvar, kämpa Jasmin, kämpa! Sen lite förberedelser och förfest hos Heidi, sen är det lähtö och tillbaka hem nångång på morgonen. På lördagen ska jag sova och återsova, möjligen besöka hallen och beskåda innebandy och sen ser det ut att vara dags för utgång igen, denna gång dock i Karis stolthet, A8!  Söndagen blir det sömn, sömn och provläsning, det är ju provvecka nu. Så ett händelserikt veckoslut på kommande, det är det här vi kommer att leva på länge! 

Hittade foton på systers kamera som är opublicerade, b.la från Lappvik beatchen! Jag får en jag-vill-ha-sommar upplevelse när jag tittar på bilderna! Syskonkärlek<3

    
  

Nu BB, trevligt v-slut, ses i vimlet!

2008-09-24 ? 18:18:58

PaintballBild härifrån : http://i.a.cnn.net/si/2006/writers/steve_hofstetter/06/12/standup.guy/p1_paintball.jpg

Idag har jag provat på en gren som alla som är ens lite intressarade bör prova på! Jag talar då om paintball. Eftersom jag har en skolvis jumppakurs som går ut på att prova nya grenar stod paintball på agendan.  Många hade sagt att det tar skitont vilket jag nog inte tyckte. Visst sved det lite till och möjligen lämnar det något blåmärke men jag skulle när som helst göra om det! Först förstod vi inte riktigt meningen utan sköt allt vad vi orkade sen kom vi på att taktisera lite mera och det blev genast mycket roligare! Kommer definitivt att göra om det, SKITKUL!

men nuuuu franska, det kommer att skiiiita sig
2008-09-23 ? 17:59:41

VARFÖR?


Jag vet inte vad jag ska tycka eller känna. Igen ett skottlossnings drama som drabbat en skola i Finland, de flesta har säkert hört talas om detta. Den största frågan är väl varför? Hur kan någon göra sånt där? Vad snurrar i huvudet om man får för sig att börja skjuta skolkamrater utan orsak. Varför ta ut sin ilska på detta sätt om det ens handlar om ilska?! Nu följer det samma procedur som förra gången, det enda det kommer att handla om på tv är detta, en massa psykologer, kuratorer(?), lärare och andra myndigheter kommer att intervjuas men frågan är vad kommer det att ha för nytta? Likadant var det förra gången och nu händer det igen. Läste att inrikesministern (?) Holmlund hade sagt att det kommer att bli ändringar på vapenlagen i Finland, på tiden säger jag. Enligt statistik har vi i Finland en massa människor med vapen licens, tycker att detta borde bli strängare och så att inte vem som helst kan gå och bära på ett vapen. 
Detta är skrämmande, lika bra kunde det ha drabbat någon av mina bekanta eller varför inte mig och min omgivning, denna gång hade vi turen på vår sida, kanske inte nästa gång. Men jag hoppas INNERLIGT att det ska bli ett slut på detta!

Ikväll ska jag besöka Ruukki-golf, ut på ranchen och slå lite bollar.Få tankerna lite annanstans. Den senaste tiden har jag intresserat mig mera och mera för sporten, jag kanske borde anställa min syster som min PT och satsa på en proffkarriär inom golf. Nä, det tror jag nog inte ändå, men trevlig ajanvietto(swe?). 

Nu tanka bilen sen iväg, ciao!
2008-09-22 ? 19:45:20

Ohhhnoooo!


Äntligen, moddan är undan och jag kan gladeligen konstatera att endast finska återstår. Men frågan är hur mycket har jag/vi satsat på skrivningarna? Var och varannan jag frågar svarar att näe jag har inte ens läst igenom allt, ja kan ju ta om det på våren. Var är vår inställning?! Det känns som ingen vill satsa på skrivningarna (jag bland dom) men hey det är fråga om vår framtid? Nåjo lite för sent nu, eftersom det som sagt endast återstår en skrivning. Moddan och engelskan är jag besviken på, men jag hade på känn att dom skulle gå dåligt, samhällsläran vet jag inte riktigt, ifall mina poäng räcker till ett M (ifall jag har turen på min sida och det är få som skrivit bra) är jag supernöjd, men ifall det blir ett C blir det nog omtagning. Slut skol-snackat!

Vi hade även träningar idag. Inte världens bästa träningar, men jag hade min nya klubba, återstår att se ifall jag är nöjd eller inte. Tränade som back vilket är waaay to long time ago och jag SÖG! Jo boktavligen S-Ö-G! Visste inte var jag var och vad jag egentligen gjorde, sprang bara omkring och lekte att jag hade saken under kontroll vilket jag nog inte hade. Har tränat som anfallare en ganska lång tid före Henkka före en match bara bestämde sig för att jag skall vara anfallare och så blev det sen, men gav Laska ett förslag eller kanske snarare en order att jag skulle agera back i storvreta. Oooooj neeej tänkte jag, hur ska detta sluta? Har ju inte spelat eller tränat som en back, ja vem vet när? Men som det nu ser ut är jag väl bara tvungen att tacka och ta emot och lära mig på nytt, vad är det där sen? Om vi inte kommer på en bättre lösning. Men back, nej jag kan inte ännu svälja det? Men utmaningar är till för att tas och kämpas emot! 

Nu ska jag försöka mig på ett skriva en recension till moddan och möööjligen läsa lite hissa, sen kvällens bästa, BB! 

 Storvreta 07/08 © Jesper Mattsson
2008-09-21 ? 16:12:52

helgen och innebandy

Söndag och konstigt nog känner jag mig pigg. Kan mycket väl bero på att jag stannade hemma trots Ettas försök att locka mig till A8. Självdiciplin!

Veckoslutet har i sig varit rätt skönt och tanken på att en vecka skriningar och sen PARTY PARTY, kan det bli bättre. Fredagen kommer att bli den bästa på länge har jag på känn.  På torsdagen och fredagen besökte jag marknaden. Handlade lite negerkyssar och åkte Waltzer, nostalgist! Lördagen besökte jag Salo och spenderade kvällen med Etta och Heidi i serendi, sedan körde vi runt lite och lekte tuffa. Idag tittade jag och etta på en film och var ut och gå. Härligt väder, länge sen det har varit såhär soligt och fint! Dessutom var jag stolt och glad att jag höll mej ifrån affes igår, är ymcket piggare istället!

Ikväll har vi träningmatch mot Losb c-flickor i hallen. Ska bli roligt att se ifall vi har gjort några framsteg och ifall dom har gjort några framsteg. Förra gången vi möttes dom blev det en förlust för vår del. Vi hade för låga förväntningar på dem och det visade sig att dom var mycket bättre än vi på vissa ställan. Deras passningar kom fram till klubban medan våra passningar behövde mera övning, de hade mera prat och sammanhållning i laget... 
Tyvärr har jag inte hunnit träna så mycket ännu och jag känner på mig själv att jag måste träna mera. Men det har varit mycket med skolan och sommarjobbet, och framförallt studentskrivningar och i detta fall har jag ansett att skolan går före. Men nu ska jag börja aktivera mig eftersom det finns inget bättre än känslan då man har gjort märkbara framsteg och kan vara stolt över sig själv. Ser fram emot höstens träningar och matcher. Så ifall ni har det tråkigt ikväll är det bara att släpa sig till hallen, matchen där börjar typ 7 tiden! See u there!
2008-09-17 ? 21:13:06

Dagens:Kvällens låt : The killers - When you were young

 

Trött men glad och ser fram emot nästa veckas helg! Men nnu BB! Ciao ;)

2008-09-16 ? 18:34:05

Det är synd om oss...

Jag får nervfeeeeel!! Vårt hus har invaderats av skvallermammor och småbarn. Att ha huvudvärk, vara trött och att det kommer jobbiga småmänniskor ner springande och skrikande till mitt rum och tycker det är otroligt trevligt att vara här passar inte så bra ihop. Tacka vet jag Emma, nu ska hon, iPoden och jag ta oss en lugnande länk. Troligen är hon lika irriterad på barnen som river henne i svansen och öronen som jag är för tillfället. 


2008-09-15 ? 20:13:53

katastrof

Total katastrof blev det också, missade bollen otaaaliga gånger och killarna vann:(. Nåja men har ju inte tränat mycket heller så att!  Härligt att träna igen, blir på mycket positivare och bättre humör och hur skönt är det inte att bara släppa alla tankar om allt! Längtar tills matcherna och allvaret börja, missar dock första matcherna. :S 
 
Nu unna mig varma smörgåsar och kaffe + nyaste numret av glamour! Sen BB!
2008-09-15 ? 15:43:35

Wohooo!


Efter att ha suttit över fem timmar i skolans jumppa-sal är det svårt att få en bättre fiilis. Att jag skrev närmare 30sidor bara svammel gör inte saken mer trevlig. Men nu var SL undan för denna gång. Det är iallafall skönt!
Idag ska jag äntligen träna, träningsmatch mot killarna, har dock inte tränat på långa tider så det återstår att se, katastof på plan har jag på känn. 

©Jesper Mattson

2008-09-14 ? 19:52:58

Fancy a drink!Läsningen sket på sig, men snart kommer kvällen bästa, BB! 
2008-09-14 ? 11:30:09

Fiilis-lördag!


Mitt försökt att ta en läsa-till-skrivningarna-paus sket sig även igår. Men huvudsaken är ju att ha roligt och det hade jag minsann. Först körde vi runt och besökte Abc 1000gånger, sedan till Brasseriet att äta och fiilistellä lite. Otroligt skönt att bara vara och äta god mat. Härligt sällskap skadar inte heller aldrig. Efter det var det fancy-drickar hos Heidi som gällde och BB tittas + skratt och foton i mängder. 11-tiden drog vi oss mot affes, shottade lite och jag tror vi alla hade en superdunder kväll! KOM O DANSAAAA! Haha, Ja dööör av skratt. Skitskoj kväll fast jag redan var hemma 2-tiden. Definitivt flera sånhärna kvällar!

Nu samhällslära läsning och vakio söndags-slappas. 
2008-09-12 ? 15:39:57

bitter, besviken och inåtvänd

Jag är besviken på mig själv, min prestation och dagens textkompetens. Varför så svåra och oitressanta texter och ännu till ha oklara uppgifter till dem. Så att idag sket det sig, får hoppas på att vårens är lite lättare. 
Jag tänker bara vara bitter, besviken och inåtvänd idag, och försöka läsa lite samhällslära. 

TACK!
2008-09-11 ? 22:04:31

åsna

Imoron textkompetens. Jag skriker av glädje och hoppas innerligt att vi måste analysera en dikt om en åsna. Jo jag läste en dikt om en åsna idag och tyckte den var ganska rolig.Helgens planer är samhällslära läsning och möjligen utgång(!), jo jag vet, men det är bara kanske. 
Nu i säng. Tack och gonatt.

2008-09-09 ? 21:39:39

Lista

I brist på att göra något annat:

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 -vad står det där?
"en stark centralstyrning av ekonomin har förekommit också i icke-socialistiska"
2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
Mitt skrivbord
3. Vad var det senaste du såg på tv?
BB
4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
22.28
5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Lady gaga - Poker face
6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Jag körde med bilen till butiken för kanske 2h sen
7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
jag läste bloggar
8. Vad har du på dig?
Gråa collegebyxor, topp och adidas tröja
9. Drömde du något inatt? I så fall -vad?
Jag vet faktist inte vad jag drömde
10. När skrattade du senast?
Idag vid matbordet, pappa sä oot ihan täynnä nyt..
11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
Två tavlor
12. Har du sett något konstigt på sistone?
Sälkött
13. Vad tycker du om hösten?
Helt nice, men föredrar sommaren
14. Vilken var den senaste film du såg?
Ice age 2
15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Unna mig själv och familjen något underbart, understöda olika föreningar och resaaa
16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Alla vet knappast att jag är ganska envis
17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Fred på jorden, vakiooo
18. Tycker du om att dansa?
ja det gör jag väl
19. George Bush? 
USAs nuvarande skit president
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Har alltid gillat Linnéa och Rasmus
22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?
Jo, utomlands låter fint
23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Det vill jag inte tänka på nu . Jag har väl ett tag kvar hoppas jag!

Gör den du också!
2008-09-09 ? 12:57:45

bu och bä


Regnet öser ner. Finska hörffen gick inte som den borde. Jag har stegring. Har en äklig känsla över att bihåleinflamationen är på återkommande. Samhällslära böckerna ropar högt på mig. 

...MEN det betyder inte världslut eftersom...

Jag ska få bilen idag. 17 dagar ännu. H&m-paketet har anlänt. VI har börjat diskutera Abi o penkkis(slutet närmar sig).


 


2008-09-08 ? 19:10:31

Dagens låt


En familjebekant från svea-landet är trummis i detta ännu relativt okända b.la Franz Ferdinand inspirerade bändet. Har inte tidigare varit insatt i deras musik och först nu insåg jag vad jag gått miste om. jag blir definitivt en av Eating Pebbles fan! http://www.myspace.com/eatingpebble

Eating Pebble - All her soldiers are gone to France

Nu ska jag titta på finsk tv och försöka dra nytta av det till imoron dagens fina hörf! 
2008-09-07 ? 20:42:13

sönder


Sitter som bäst och njuter av finsk underhållning på topp, nämligen BB. Bra liv tycker vissa, men jag har en förkärlek emot programmen. Typisk finne humor kanske. 
Idag har det varit en typisk söndagsfiilis, sönder, ätit skitmat, läst lite engelska, tittat på engelska filmer och Gilmore Girls eftersom det imoron är dags för engelska hörförståelsen. Återstår att se hur bra koncetrationen är imoron, det är min sämsta sida gällande hörffar, tankarna vill helst åka bort nån annanstans. På tisdagen är det finska hörf, det känner jag mig ändå lite säkrare på en engelskan, men det återstår att se.

Helgen har gått fint, fredagen helt normi, lördagen först jobb, sen kom etta och heidi över för att tittta på film och slutade som den inte borde, ajaj, var är självdiciplinen?! Men jag hade helt skoj så.. :D

19 dagar


2008-09-05 ? 21:14:30

Gokväller


Kvällsmål, nam!


Nu ska jag titta på BB (JO ja tittar) och sen ska jag ännu läsa lite till. Sen imoron jobb, har egentligen ingen lust men alltid roligt med lite fickpengar. 
2008-09-05 ? 08:44:45

gomorronSnart skola och fotografering. Huj, alltid samma äkliga känsla när skolfotografen kommer på besök, konstigt. Alla klär alltid upp sig och försöker med det bästa "sockersöta-leendet" och ser allmänt fjantiga ut. 

Idag blir det möjligen coffee med de två bästa innan sara beger sig till tyskland. Saknaden kommer att bli stor, men vi kommer och hälsar på helt sure! 

Nu ska jag aktivera mig och gå till skolan och ge fotografen en sockersöt-pose, haha!


Dagens låt : The killers - When you were young


2008-09-04 ? 16:08:49

Jasmin - 18år


Ursäkta för det senaste inlägget, men sådär roligt hade jag igår! Jag skulle inte festa överhuvudtaget och hem tie, men så blev det inte heller. Promillenivån var högre än normalt i blodet och hemma vet jag inte ens när jag var.
 Igår var det alltså gulnäbb, en tradition i våran skola, där ettorna introduceras till det hårda livet som studerande i Karis-Billnäs gymnasium. De gick omkring i skolan med fjantiga kläder och var tvugna att dansa runt i ring och bli påkastade av gröt, spagetti, ketschup... Väl på festen fick jag fiilis 3000, jag hade säkert mest fiilis av alla, förutom M kanske! ;) Härligt!
Men inget affes och lika bra så, vet inte ens vad fan jag tänkte på; jo, e de affes ikvl? Herreguud!

Nu dags för samhällslära uppgifter. 

Återkommer


2008-09-03 ? 21:14:51

Affes liksom


E de affes ikvl? Jo-p faan de e affs ikvl!!!!!!!!!!!!!! Fullt fiilis .iksom!

Sara ja komemr  att saaaakna deeeejjjjjjj myckeeee!!!!!!

MOrjeeens!


2008-09-02 ? 18:52:55

Svensk musik och bowling

Veronica Maggio, Säkert!, Vincent, Takida, Sahara Hotnights, Frida, Timo Räisänen, Lars Winnerbäck, Raymond & Maria, Håkan Hellström, Petter, Mange Schmidt, Markus Krunegård, Kent, Snook, Lykke Li, The Killers..

Har en fått en förkärlek emot svenska låtar? Hur bra är inte våra grannar att producera bra musik, om man jämför den med vårt land? Jag tror att någon har glömt att skänka oss begåvningen att kunna göra bra musik. Försök komma på lika många artister som du gillar som kommer från Finland, Lordi och Matti Nykänen liksom.. Men det är ju bra att nån kan. Denhär hösten kommer Hellströms, Kents, Veronicas, Timos och Killers låtar definitivt att spelas i iPoden. Och kanske Nykänens! :D

Idag har det återigen regnat och jag har haft en mycket givande skoldag, verkligen! Men är stolt, har uppsatserna på det klara och kan koncentrera mig på annat nu. Imoron blir det troligen Bowling igen, kanske jag lyckas bli sist igen, som sagt är jag amatör på bowling och har lite svårt med tekniken..Men huvudsaken är ju att ha roligt. ;)

Lite bilder från förra veckan:
      
      2008-09-01 ? 15:39:01

Dagens


låt: Pauline Kamusewu, en svensk brud med härlig röst! En av favoritlåtarna just nu!


NEVER SAID I WAS AN ANGEL - PAULINE
I won't turn my life around cause I like it upside down.
Ohh no no no, I never said I was an angel. 
Ohh no no no, I never be a little angel.
2008-09-01 ? 14:05:24

Snälla låt denna höst gå fort..

Måndag, ny vecka, nya tag.. Men lika skit känns det, jag vill härifrån, NU! Noja det slipper jag ändå inte, får tyvärr vänta lite till. Födelsedagsbarn, Thailand, Storvreta och en annan mölig swe-resa, det här får jag nöja mig med nu.. Hoppas den här hösten blir fartfylld så att tiden går snabbt. Sen vill jag BORT härifrån! Ingen skillnad vart, men huvudsaken är bort! Studera eller utomlands för att jobba eller bara ströva runt och leva livet, hur skönt skulle inte det vara? Positiva tankar redan i början av veckan liksom. Har på känn att denna vecka kommer att gå olidligt långsamt med blicken inriktad på skolböcker, och hur trevligt är det inte? Vadå motivations brist?? Kanske det snart börjar kännas lite bättre, det hoppas jag...

Idag har vi strövat runt på karis gator och hamnade sist och slutligen i ABC. Vi har planerat och drömt bort oss och kommit fram till att vi alla skulle vilja åka på roadtrip, det skulle vara hur roligt som helst! Återstår att se hur det blir..

Igår besökte jag bio Pallas, med familjen (inte pappa). Vi tittade på Mamma-Mia tyckte att filmen var roligt och bra. Alla kanske inte tycker om musikaler men jag gillade filmen. Den var otroligt bra gjord eftersom alla lyrics till sångerna passade perfekt in i handlingen. Ifall du vill bli på bättre humör är detta precis en sån film. Sevärd! 

Besökte även secondhand shoppen, vilket resulterade i en ny höstjacka från fjällräven. 

  

Jackan är dock lite sliten och ganska tunn men gillar den ändå! :)