2008-10-31 ? 13:53:55

helghelghelg


Fredag, woohoo! Heg, vilket för mig kommer att betyda sömn, filmer och möjligen lite söndagshopping. Nu vågar jag till och med säga att definitivt ingen utgång denna helg. Vill inte förstöra min fiilis från förra gången eftersom jag inte tror att jag skulle ha lika bra fiilis denhär helgen. Så att, på krogen hittar ni inte iallafall mig. Har en massa skoluppgifter men skiter totalt i dom nu, möjligen sen på söndagen.. Halloween är det dessutom, har aldrig förstått eller tyckt om halloween, och att klä ut sig till dracula och likande är inte riktigt min juttu. Gillar maskerader, men då ska det vara glatt och roligt, inte mörkt och spökigt. 
19-tiden ska jag iväg på bowling, hoppas det blir en trevlig kväll. 

Nu ska jag hjälpa till att förbereda maten, städa lite och sånt. Ha en trevlig kväll och helg! Återkommer säkert ikvl eller imoron. Morjens!


2008-10-30 ? 20:47:00

hjuh.


Regn och åter regn. Att det orkar.
 Hade träningar idag och bra sådana. Dessutom har vår sponsor sponsrat oss med en ny cd-spelare, hur bra är inte det? Gissa om fiilis inför matcher och fiilis under träningar, härligt!Dessutom gjorde jag en snygg landning under träningarna, tappade balansen och där låg jag, hauskat kotivideot material, helt sure ifall nån skulle ja spelat in. 
Imoron blir det bowlingi Ekenäs med laget. Jag är otroligt obegåvad i bowling. Duns och så far det i rännan, ungefär så! Men förra gången lyckades jag faktist med 2 strikar, "kast-stilen" då det gick såhär bra ska vi inte tala om. Men som tur är det roligt och jag inte är en dålig förlorare!

Spinningen igår var egentligen ganska rolig. Har aldrig svettats lika mycket under någon träning, det bara rann, men det tyder väl på att man gjort något bra iallafall. Det här är en träningsform jag kan tänka mig hålla på med om några år. Inte nu, innebandyn tar tillräkligt med tid, men sen när jag blir äldre och så. 

Nu ska jag kolla ifall jag har några viktiga läxor tills imoron som måste göras, sen BB och gonatt!


2008-10-29 ? 11:32:12

Typiskt.


Vaknar tidigare för att hinna med franska läxorna, och kämpar mig genom dem. Far till skolan och får veta att franska timmarna är inställda, så i princip stressade jag över helt onödiga saker. Nå men nu är dom gjorda iaf. Dethär betyder att min skoldag i börjar först kl.14 med modda. Sen jumppa och spinning. Är lite nervös. Har aldrig spinnat förut och hört att det är skittungt, just snyggt! Nå får kämpa mig genom timmen bara och vara stolt efteråt. Hoppas bara inte cp-vaderna börjar stärva pågrund av det här. Kanske spinning är min grej, kanske inte.
Nu ska jag läsa runt i bloggvärden och titta på ett nytt avsnitt av favoritserien, sen skola!



Bild från google

2008-10-28 ? 13:49:25

Angst!

Har med ett enda samtal gjort av med ca. 550, autch! En Nikon D40, minneskort och en samsung kamera är påväg hem till oss. Hoppeligen anländer dom före thailand resan, men det lovade kvinnan jag talade med. Jaa-a kommer dom inte fram finns det en arg brud hemma hos oss, så att, dom sku bara våga... Ska snart söka min syster från eftis, söka pengar av pappa och småningom bege mig till Lojo simhall. Väl framme kommer jag spendera min tid i bubbelpoolen, bästa med simhallar, lätt! Länge sen senaste besök, ska aktivera mig på den fronten och försöka besöka stället oftare. Lojo simhall är enligt mig mycket bättre och trevligare än Ekenäs och fast det ligger längre bort kör jag hellre dit. 
Förövrigt har jag varit i skolan idag, hört på Astrids underhållande storrry-time och haft en väldigt givande och skrattrik franska timme. Och besökt serendi, sällan men emellan!

Nu mellanmål och sen lähtö!


2008-10-26 ? 21:40:17

perfekt!


Helgen har varit perfekt! Fredagen slökväll hemma med nya Gossip Girl avsnitt och tidigt och sova. Lördagen sovde jag länge, lagade mat och bestämde mig för utgång, och helt rätt beslut. Förfest en kort stund hos Benna med Linda, Lotta och Sami, sen cruis med Heidi och senare entrade jag och Etta A8. Vet inte när jag senast har haft sådär roligt. För en gångs skull var musiken bra och mycket trevliga och bekanta ansikten! Dansade, shottade och skrattade i mängder, fyyfan så bra kväll! Precis vad jag behövde för den kommande skolveckan...
Idag har jag sovit ännu längre, msn, spelat monopol och haft träningsmatch mot Hahy, hangös damlag. Matchen var pricket på i:t för detta lyckade veckoslut. Siffrorna skrevs 6-3 till oss, revanch var precis vad vi var ute efter och det fick vi! Voitto kotiin.

Nu ska jag hoppa  under täcket, läsa lite sen gonatt!
2008-10-25 ? 16:02:57

Hoppas på en fiilis lördagskväll!


Har just lagat mat (tonfiskrisotto) och städat. Nu blir det fiilis film nämligen step up 2 the street! Sen dusch, mejk och klädprovning. Ikväll blir det fiilis och A8, har inte varit på en fiilis utekväll på länge och hoppas det blir pamar kväll! Hur bra låter inte detta? 

Kanske vi ses i vimlet ikväll! :)
2008-10-24 ? 17:46:58

fatboy :P


Bokmässan var lite av en besvikelse. Inga special erbjudanden och typ i samma prisklass som i bokhandeln. Jag och Linda trivdes ändå bra, speciellt på mat-sidan, tråmade i köerna med lågstadie eleverna efter glass. Nam, men efter några timmar sa det stopp och vi var proppmätta. Som tur hittade vi fatboys, där lade vi ner oss bland småbarnen och lyssnade på författarna som berättade om spökböcker. Jag tror dom var menade för mindre barn, men vi trivdes otroligt bra. Hemresan sovde vi bort! Har laddat ner mera GG avsnitt och hela kvällen kommer att slöhetens tecken. Morgondagens planer är ännu öppna, affes elä inte?! Får se imoron kväll hur det blir. 

En Fatboy, jo tack!


2008-10-23 ? 22:24:49

fiilis dag.


Nu lider dagen mot sitt slut och jag kan känna mig nöjd. Beökte skolan och lektionerna, var till Kyrkslätt för att spela skolinnebandy och kunde komma hem med en vinst och en biljett till nästa omgång! Väl hemma fixade jag lite mat och sen var det dags för träningar. Träningarna kändes bättre än på länge, övningarna gick bra och fiilisen var på topp för mig iallafall.  Lite konstigt är det ännu att byta från att vara anfallare till att träna back, de far liksom lite sekaisin, men det gäller att anpassa sig bara. Blev kvar och titta på herrarnas träningar med flickorna, skvallrade, skrattade och bedömde killarnas spel. Vissa kan faktist sin grej. :)

Imoron är det bokmässa och sen heeeelg. Har inte planerat så långt ännu, fredagen film?, lördagen affes??, och söndagen match mot hangö damerna i hallen, kom o titta! Men skönt att inte ha något planerat så behöver man inte vara bunden till något..

Gonatt!
2008-10-22 ? 21:47:21

svammelsvammelsvammel


Idag har det igen varit en mer eller mindre råddig dag. Hänger inte riktigt själv med snart heller, huhhu. Nåjo lättade på tankarna med en långlänk i mörkret. Enligt mig det absolut bästa sättet att rensa allt. Imoron sovmorgon och sen är det dags för skolinnebandy i Kyrkslätt, hoppeligen går det bra och vi tar oss vidare. Förra året blev det silver så nu siktar vi på guldet. Meen får se. Sen träningar och vakio kväll. Fredagen bokmässa och bokmal som jag är njuter jag. Skönt att slippa skolmiljön och ströva omkring bland böcker och människor. Matmässan är samtidigt så samtidigt kommer den att besökas och ifall ni också befinner er kan ni troligtvis hittas oss i fazerkön för mjukglass, där trivs jag också! 

Nu ska jag titta på ett avsnitt av GG, jag erkänner, har blivit helt besatt av serien.

Gonatt!


2008-10-21 ? 22:50:51

kväller.


Fick ett gott skratt just, huhhu! :D:D

Dt blev ingen lång långsam länk eftersom utanför stormar det, chillade en stund i backgränd, Ewe kom på pikabesök och åt smörgåsar istället. Nu sjunker maten ner igen, men hade magknip just men jag hoppas det går över. 

Insåg just att jag har sovmorgon imoron, var inställd på att ha klockan att ringa 06.57 men nu får jag sova istället, hur skönt som helst! Har inte öppnat en endaste skolbok på en vecka nu och går 2 franska kurser nu, det ser inte bra ut men bättring utlovas. 

Nu tar jag kväller, gonatten!
2008-10-21 ? 15:29:38

På bättringsvägen

Natten var pain in the ass, men nu mår jag bättre igen. Matlusten ligger kvar nära noll och såhär uttömd har jag inte känt mig på länge. Hade en lång sovmorgon och steg inte upp från sängen före 2 tiden, låg och degade, pratade i telefon och såg på gossip girl. Har fortfarande en ljuvlig huvudvärk som håller på att lätta efter lite panadol. 
24 dagar tills vi drar till varmare breddgrader, låt tiden gå fort. Har en massa planerat, såsom en åbo-helg med utgång, Affes, matcher, bowlingkväll med laget, träningar, matrsus besök till karis, så månne inte det går fort. 

Ska försöka mig på en lång promenad ikväll ifall jag orkar, bra med frisk luft och tid att rensa tankarna från allt jobbigt, ny vecka nya tag.  Imoron blir det skola, den enda vanliga skoldagen denhär veckan!

Dagens spellista:

Kent - Mannen i den vita hatten (16 år senare)
Lars Winnerbäck - Elegi
Coldplay - Yellow
Goo Goo Dolls - Iris
Kent - Kärleken väntar
Oasis - Don't look back in anger


2008-10-20 ? 22:14:53

maybebabyit'sjustlikeshit

BLÄ.

Ikväll kunde jag ännu en gång konstatera hur äkligt det är med spysjuka. Äkligt, äkligt, äkligt! Under den här natten kommer wc:n att bli min bästis och sömnen kommer att lida. Tur nog har jag några GG avsnitt osedda.. I lägen som denna är det bra att ha rummet vägg i vägg men vessan. Hoppligen är det här en ennatts grej. Men en till höstlovsdag och imoron hoppas jag på ett bättre mående, tack! 



2008-10-20 ? 13:17:04

hyvä päivä taas.


Just nu lider jag av fruktansvärt magknip. Lovade mig själv idag morse att bara positiva tankar idag, men det får jag glömma. Känner på mig att detta inte blir någon bra dag. Matlusten är på noll, en halv smörgås har sjunkit ner idag... Skulle också besöka hvc men det får jag skita i, tror jag ligger kvar här i sängen hela dagen, hoppas bara inte detta blir värre. Men på något sätt har jag en konstig känsla att magknipet kommer att sluta i spysjuka, så brukar det oftast bli. Jag vill inte, jag vill inte. Någon som vet vad man ska göra för att undvika detta? Tror jag får skicka pappa till butiken efter jaffa och efter nån bra film. Kanske det lättar lite. Dessutom har jag en hel hög med franska läxor som jag måste laga. Som tur är det en kort skolvecka, endast skola tisdag och onsdag eftersom på torsdagen är det skolinnebandy i kyrkslätt och på fredagen bokmässa, jihuu! Ta mig bort från karis, någonstans där solen skiner, problemen är bortblåsta och läxor inte exiterar, tack! 


2008-10-19 ? 22:24:07

söndagsfiilis.


Karen gjorde en bra match mot pallokeisarit, © Jesper Mattson (storvreta 07-08)

3 poäng var saldot för dagens matcher. Första matchen spelade vi jämt 3-3, hela matchen var jämn och enligt mig en av de bästa matcherna vi någonsin spelat.Passningarna funkade och vi orkade kämpa tillslut, härligt att se denna viljan i vårt lag.  Andra matchen vann vi men 7-2 mot pallokeisarit, siffrorna berättar inte farligt mycket men en skit match från vår sida. Underskatta aldrig ett annat lag var läxan till oss för den matchen. Tur nog förbättrade vi från den första perioden då vår spel var riktigt sekaisin, det kunde ha slutat mycket värre...

Nu skön och avslappnande musik och ser fram mot en låååång sovmorgon imoron. Fyy för den som vågar väcka mig. Har ni ärende ring efter 12, tack! 
2008-10-17 ? 22:08:39

Kvällens låt:




Lars Winnerbäck - Elegi, otroligt bra lyrics! :)
2008-10-17 ? 22:04:41

lööööv


Hemkommen och otroligt glad. Härligt att se familjen Saretsalo igen. Har fått martsu övertalad att komma på besök till karis och i det besöket inkluderar kaffe och hamburgare i serendi, rundtur i karis samt ett besök till A8. Det kommer att bli skit kul! :D Även jag har lovat familjen längre och oftare vistelser i favoritstaden. Martsu ska dra lektioner i turun yöelämä till mig. Härligt att få prata ut om allt och lite till. Minnas tider som keppihevostalli var det enda vi tänkte på och sprang runt på gården med käppar som hade fått en yllesocka till huvud och namn som humppeli och heppo! Och tider då vi hade en igelkott till husdjur i vår källare och lekte att den tillhörde vårt gansta gäng. Ta mig tillbaka till dessa lyckliga tider! <3 Åbo är helt klart staden jag vill studera i! Just nu känns det som om det skulle kunna vara vadsomhelst bara det är beläget där. Kanske ni märker hur stor min längtan är bort från Karis?! :D Den är huge!

Nu ska jag söka mig under täcket, njuta av ljuv musik av Winnerbäck och ladda upp mig för imoron dagens jobb tur. Huhhu, det kommer att bli en lång dag/kväll har jag påkänn. På söndagen har vi matcher, underbart!
2008-10-17 ? 11:00:13

Åboåboåbo


Vilken morgon, har varit på länk med hunden, lagat världens godaste gröt och duschat. Nu ska jag strax bege mig till banken, butiken och pappas jobb. "pappaaaa sponssar du liiiite shopping pengaaaar". ni veeet?! :D iPoden är synkkaad med nya avsnitt av favorit serien så jag kommer att njuta. Sen bär det av med 2:ans tåg till åbo och om det riktigt vill sig kanske jag inte alls kommer tillbaka, hur bra skulle inte det vara. Tycker nämligen att min karis-dos håller på att bli för stor och längtan bort härifrån är ENORM! Orkar inte helt enkelt längre. Nomen, nu aktivering. Ses!




Martsus syster och martsu <3

2008-10-16 ? 21:21:13

Duktiga jasmin!


Äntligen lugn och ro. Har haft något att göra hela dagen idag. Om det inte har varit pappa som har ringt om glömda papper som har varit viktiga och han behöver dom genast, så har syster ringt och därimellan har jag städat. Höstens storstädning var på gång och nu är det rent och hemtrevligt i mitt rum igen. Inga högar med kläder och dammråttorna är bekämpade. Återstår bara att se hur länge det hålls såhär, ska försöka mitt bästa, men har påkänn att det inte är så länge. Har aldrig varit perfektionist då det gäller ordning och reda, och knappast blir jag nånsin det. Efter all städning var det dags för träningar. Härligt som vanligt, svårt att beskriva hur skönt det är och äntligen börjar backpositionen kännas bättre. På söndagen har vi matcher, ska bli otroligt roligt och dessutom har vi många spelare. Vi ska ge järnet och komma hem med 4 poäng i bagaget, helt klart! 

Nu ska jag belöna mig själv eftersom jag städade så duktigt idag, med popcorn och sinkkuelämää filmen, hur bra låter inte det? Imoron drar jag iväg till åbo, minst lika härligt det. Skvallra, shoppa, träffa favorit åbo familjen och bara njuta av tillvaron. Nu när även Martsu har uppnått åldern blir det troligen flera besök åt det hållet. Ska även försöka tvinga med henne till A8 i höst, meeeen vem skulle nu tacka nej till karis stolthet, eller hur?! Haha! 


2008-10-14 ? 21:30:13

Slutkörd!


Jag är helt slutkörd för tillfället. En enorm univelka pga. min brors snarkande de senaste nätterna och svårigheter att få sömn. Endå tog jag en powernap när jag kom hem och sovde i bilen påvägen hem. Skoldagen började kl.8 och hemma var vi lite över 8. Detta eftersom vi var med jumppa gruppen till stan för att åka gokart och laserkrig. Gokart var huippu, men eftersom det bara var 10min hann man inte komma igång så mycket. Det hemskaste var flashbackarna jag fick ibland då man fick kast på, kändes precis lika som då när jag körde ut. Detta är något jag definitivt kommer att göra igen inom snar framtid. Laserkrig var inte lika roligt som det låter. Alltså gick det ut på att vi gick omkring i en typ labyrint liknande rum med västar och laserpistol och skulle skjuta på motståndar laget. Blev man träffad kunde man inte skjuta på e viss tid och så fick man poäng ifall man träffade. Det var inte alls lika roligt som gokart och knappast något jag skulle göra igen! 
Imoron får jag sovmorgon och sen är det tack och lov höstlov! Häääärligt! Tordagen möjligen filmkväll, fredag åbo, lördag jobb och på söndagen har vi matcher. Så på måndagen hinner jag slappa och njuta!

BB och sen gonatt!
2008-10-13 ? 19:48:37

Låt denna måndag ta snabbt slut!


Mitt superdunder humör från igår kväll hade förvandlats på en natt till helt tvärom. Klockan ringde allt för tidigt och dom få timmar jag närvarade på kändes otroligt långa. Sen blev det ett besök till helsingfors för att söka min plånbok. Huvudvärken blev starkare hela tiden och första gången jag besökte huvudstaden utan att komma hem med något. Största orsaken var väl att jag far till Åbo på fredagen och dit far helt tillräkligt med pengar och hellre shoppar jag där. Hemma har jag tagit en powernap, varit bässoger och allmänt osocial. Nu ska jag bege mig på en kortlänk och hinna hem till BB. Borde också slutföra uppsatsen som går svagt framåt. 

Tung och långsam dag, hoppeligen återkommer gårdagens fiilis imoron!

Sommar -08, lappvik playan! :)



2008-10-12 ? 22:38:48

happyhappyhappy


Oj, klockan är halv 12 och jag har inte ens börjat men uppsatsen, kaaanske jag skippar moddan imoron! Fastnade på facebook, blev och skriva med 2 skitroliga killar som bjöd mig på guitar hero till drumsö, men kanske inte! :d Haha, jag dööör åt dom! (Sorry, det där har blivit mitt vakio uttryck, ja dööör!) Men fiilisen idag har varit perfekt, träningarna sket sig men det kunde inte dra ner humöret, straffarna gick konstigt nog bra ändå. Voivoi. Nu är det dessutom bestämt, på fredagen befinner jag mig i favoritstaden och njuter! Blir inte övernatt där eftersom vi får gäster på kvällen! Dessutom är det bara 3 skoldagar denhär veckan, låt det gå fort! Vet inte hur jag ska få sömn, överloppsenergi och positiv attityd3000! Kanske uppsatsen blir färdig ännu ikväll. 

Den här låten beskriver mina tankar och min fiilis för tillfället otroligt bra! Så jävla happy, för typ ingenting, härligt!

I've always been the kind of girl
That hid my face
So afraid to tell the world
What I've got to say
But I have this dream
Right inside of me
I'm gonna let it show, it's time
To let you know
To let you know

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

Do you know what it's like
To feel so in the dark
To dream about a life
Where you're the shining star
Even though it seems
Like it's too far away
I have to believe in myself
It's the only way

This is real, This is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me

You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
I need to find you, I gotta find you
You're the missing piece I need
The song inside of me
I need to find you, I gotta find you

This is real, this is me
I'm exactly where I'm supposed to be, now
Gonna let the light, shine on me
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me
You're the missing piece I need
The song inside of me (this is me)
You're the voice I hear inside my head
The reason that I'm singing
Now I've found, who I am
There's no way to hold it in
No more hiding who I want to be
This is me



2008-10-12 ? 10:52:56

skönt med slapp söndag


Pigg och glad. Funderar när jag senast har varit på såhär bra humör en söndag? Länge sen var det i alla fall. Ska snart bege mig ut för att kratta. Skönt med frisk luft och lite motion och så ger det en härligt höstfiilis. Sen har jag också en uppsats som MÅSTE skrivas, igen lämnad till sista stunden, duktigt! Ikväll blir det träningar och BB-häätöäänestys, spännande. :P

Igår ar jag till hagalund till sjuk-i-huvu dagarna. Inga huippu fynd men endå miskade pengarna på kontot helt tillräkligt. När vi kom hem var vi ut och äta och efter några timmar för mycket med en 3-åring som konstant pratade och tillfrågasatte varje menig jag sa, behövde jag någon annan i min egen ålder att umgås med. Ringde till Etta och vi bestämde oss för cruis och shellin baari kaffe. Efter många skrattanfall och confessions kan jag konstatera att jag gjorde ett rätt beslut genom att skita i A8. Fiilisen att fara dit är för tilfället väldigt lågt och hur mycket piggare är man inte på söndagar då! 

På torsdagen är det dagsverke och sen fredag och måndag höstlov. Skönt. Ett Åbo-besök känns bättre än bra och möjligen utgång med favoriten där istället. Längtan dit är större än stor. Och möööjligen lite shopping. Haha! 

Men nu aktivering. mojjens!




2008-10-09 ? 22:17:40

Snabba ryck


Kan ni tänka er det är fredan imoron? Jag gick omkring här hemma och trodde det var tisdag och tidigare i veckan var jag också och blandade med olika dagar. Allt går så himla fort, imoron veckoslut och planeran ligger ungefär på noll, precis som A8 fiilisen för tillfället. Linda besöker krogen första gången med ålder så jag borde ju infinna mig, men det återstår att se. Just nu känns det som om hemmakväll, möjligen en kvällskaffe i serendi låter som en bättre lördagsplan, men då det gäller mig kan humöret ändra drastiskt. 
Har även hunnit träna idag. Cirkel, intervaller och innebandy är alltid lika skoj. Iaf känslan efteråt när man kommer hem och vet att man gjort något bra idag. Backpositionen känns ännu främmande men månne inte det börjar snart kännas lite bättre när jag kommer in i det hela. Är lite orolig för vaderna igen, hade avkänningar av en mild kramp under träningarna och efteråt kändes det konstigt... Vad fan gör jag för fel? Nå, nog blir det bra ännu! 
Nog om innebandy, nu ska fortsätta titta på PS. I love you och imoron får jag njuta av en sovmorgon, huuur skönt är inte det?
Gonatt!

 
2008-10-08 ? 17:17:49

Inte riktigt min dag..

Idag har det inte riktigt varit min dag. For helt onödigt till skolan 9 och därmed blev det en extra serendi kaffe. Skoldagen var precis som en av alla kryddad med enorm trötthet och sen har jag haft fullt upp enda till nu. Ett besök till Ekenäs, matbutiken, läxor i mängder(alla är inte ens ännu avklarade) och städas, ännu finns det massor kvar. Tar det aldrig slut? När kommer dagen då allt är under kontroll? Till en stor del handlar det mycket om vilja och det kan ha en stor effekt till att det mesta blir ogjort. För tillfället vet jag inte mycket och mycket. Allt känns flummigt medan saker så småningom borde vara mer eller mindre under kontroll. Ska jag vara riktigt ärlig skrämmer framtiden mig. För tillfället har jag inte en blankaste aning om vad jag vill eller hur jag vill. Konstigt.

Igår uppnådde favoriten 18-år. Vi överraskade henne på morgonen, klädd henne vackert och hade program till dagen. Många goda skratt fick vi när hon visade sina hetaste dansmoves,bowlade och joggade med militärgossarna. Vad skulle jag göra utan den här underbara varelsen som förgyller mina gråavardagar? Senare på kvällen bjöd hon oss till makaroni-residenset på tortillakväll med flickorna. Där njöt av roligt tillvaro samt god mat och senare begav vi oss till favoritkafeét. 
Lördagen är ännu lite öppen för min del. Fiilisen för A8 är inte på topp, men när Linda äntligen kan myndigt entra krogen skulle inte en fiiliskväll vara helt fel. Men lämnar frågan öppen eftersom jag varken kan säga ja eller nej och allra minst hålla vid det jag sagt, det har jag lärt mig redan. 

Luv, <3




2008-10-06 ? 21:16:32

Facebook förenar!

Än en gång kunde jag konstatera att facebook yhdistää.Loggade in och kunde inte tro mina ögon, hade fått en friend reguest av en av mina favorit barndomsvänner från Åbo. Hon var min bästaste vän under lågstadie tiden och inget kunde bryta vår vänskap innan jag flyttade hit. Vi brevväxlade ett tag och jag kommer ihåg hur ledsen hon var efter min flytt. Vi satt hemma hos mig och lekte med barbina och grät och skrattade om varandra. Sedan dog vänskapen ut och det enda som jag hade kvar var några brev och kompisfotot. Det här made my day och fick längtan till åbo ännu större! Nu har jag ännu en orsak och något att se fram emot då jag besöker åbo! Ihanaa! Turku kerran sydämmessä, turku aina sydämmessä! Så är det bara!  

Nu BB!
2008-10-06 ? 18:44:03

Stress, varmisar och spånis-på en måndag!


Den nya veckan inleddes stressigt. Eller nja stressigt efter ett vilo veckoslut. Först skola 8-14, efter syster, fixa mat, iväg till ekenäs, hem och till pappas jobb, butiken och nuu kan jag pusta ut. Nu är allt som torde vara fixat fixat. Ännu ikväll ska jag orka till spånis och springa ut den överloppsenergi som ännu finns kvar, missade laglänken så får ta det på egenhand, tråkigare men sånt får man ta. Just nu har jag även enormt (läs:ENORMT) sug på choklad, men duktig som jag är avstår jag. Fast det är inte långt ifrån att jag bryter ihop och tar mig en bit från godisskåpet, men NEJ!
Imoron uppnår bästastebästa Linda myndighetsåldern, hur härligt är inte det. Så imoron blir det troligen middag eller något annat skoj. Snart har alla -90or fyllt och vårt år är förbi, dock är det några vi väntar på ännu och mycket vi hinnner uppleva ännu. Nu dags för varmisar á la Camilla och roligt sällskap á la bilskollärare. :D Och den spånis! :d

Morjens!
2008-10-05 ? 14:49:32

Söndag,


och imoron dags för en ny skolvecka, får se hur jag orkar mig igenom den. Veckoslutets planer blev inte som dom skulle, fredagen hade vi en systerkväll, pappa och Camilla skickade vi iväg. Så besökte vi Koti-pizza, tråmade i oss lite pizza och jag höll på att skratta ihjäl mig åt min syster. Karis vaanast och roligaste 7-åring, bara hon sätter den sidan till. Andra dagar kan hon vara riktiga bässhuvu som vi säger här hemma. Sen tittade vi på disney-filmen, Camp Rock!En vakio junnu film, men i mitt tycke rätt bra. Men dom flesta känner väl till min förkärlek för HSM-filmerna och denhär hade ett liknande koncept. Skönt kväll. 
Igår besökte jag födelsedagsbarnets förfest och meningen var att kvällen skulle sluta med att de andra förfestarna skulle till A8 och jag hem, meen det sket sig och tillslut stod jag med i A8-kön. Hade bilen med så en nykter kväll där och det är verkligen inte något jag föredrar . I nyktert skick ser man och upplever man sånt som man i onyktert skick inte lägger märke till och i vissa fall blir man otroligt äcklad av människorna där. När människor i medelåldern och äldre står och gnider på nyligen myndiga flickor och pojkar, vad snurrar det i huvudet då? Det skulle vara min mardröm att bli en av "dom" desperata i A8. Hellre lever jag mitt liv i stillsamhem och ensamhet. Men sånt här finns väl överallt och är svårt att undgå, tyvärr.
Idag har jag känt mig aktiv, har krattat, varit ut med hunden, städat och bakat pepparkaks-kaka. Nam. Ikväll blir det träningar och så borde jag fixa min bokrecension. 


2008-10-02 ? 20:24:21

torsdags svammel.


Jag överlevde regnet och träningar, just och just dock. Vet inte när senast benen har känts som bly och det har varit sådär tungt. Det här är beviset på att aktivering på den fronten behövs, och jo den är påkommande. Min prestation på träningarna var inte något jag kan skryta med, dock känns den nya mailan bra, nöjd med köpet. Eftersom lapan är något mjukare på denhär resulterar det i mjukare och lättare för mig att få bättre passningar. Än en gång märkte jag att träningarna höjer humöret många steg, dessutom trivs jag otroligt bra med mina medspelare. Nå på söndagen ger vi järnet igen brudar!!
Tittade även på 2 inspelade matcher idag, och många gånger skrattade jag högt för mig själv. JO, vi har definitivt gått framåt även om matcherna bara är från förra hösten.

Imoron har jag sovmorgon och ska försöka utnyttja den till 100. Nya perioden drar igång imoron och ämnen som Franska*2, modda och engelska står på schemat. Engelskan är jag lite fundersam över? 
Veckoslutets planer ser ut att vara följande, fre-hemmakväll, möjligen ut och åka med heidi? eller serendi besök?, lör-slöas, besöka födelsedagsbarnets förfest men skippar nog tyvärr A8, nästa helg när Linda<3 slipper lagligt ut istället, sön-slappas och träningar möjligen en och annan film också. Händer det nåt annat spännande?

Har otrolig åbo-längtan. Ringde pärlan idag och nästa v-slut skulle ha passat henne utmärkt, snack och möjligen utgång, meen skippar det och får vänta på nästa tillfäll. Saknar er otroligt och saknar åbo otroligt! <3

Färdigt svamlat för idag, nu fruktsallad, nam!


2008-10-02 ? 16:42:58

Blä*3

Bild från:http://sdsmedia.sydsvenskan.se/archive/00088/RegnMeyer_88902a.jpg

BLÄ för vädret och dubbel-BLÄ för att Jonas har lånat bilen och trippel-BLÄ för att jag måste ta mej till träningarna i regnet. Vadå lat? Förut var inte detta såhär stort problem men nu när man under de senaste månaderna har haft tillgång till en bil känns det värdelöst att gå, iaf i detta väder. 

Rummet är färdig städat och doftar gott. Lakanen bytta, dammet torkat och golvet tvättat. Duktiga jag! Tills ikväll har jag laddat upp med fruktsallad, en ny spännande bok och sen vakio höjdpunkten, BB!

Nu fisksoppa sen ska jag skruva upp högsta volymen på iPoden och ignorera regnet när jag ska ta mig till hallen för att träna. Ska träna arslet av mig och ge järnet, nu ska kunton upp! 


2008-10-02 ? 10:27:21

Äntligen!


Äntligen är dagen som jag väntat på här. Underbart. Som det nu ser ut har jag alla prov godkända, beror lite på hur hissan gick idag, hoppas innerligt på godkänd. Har dock lite skolarbeten som ska göras under dagens gång. Skönt att slippa hem tidigt så har man hela dagen på sig. Har relativt mycket att uträtta idag. Rummet ska städas (mitt rum ser alltid ut som ett bombnedslag efter provveckor), tvätta lite kläder, laga mat, skolpapper och träningar ikväll. Länkken som var planerad tills idag får jag hoppa över,vädret är nämligen inte det bästa, får ta ut min energi på städandet och träningarna istället. 

Nu ska jag spela musik på hög nivå och ta fram dammsugaren och vara ytterst duktig! Just nu känns det myyyycket bättre än några veckor sen, hoppas det här håller i sig!


2008-10-01 ? 12:44:23

höst-trött


Jag är otroligt trött. Var just ut med hunden i regnet, tänkte att det skulle hjälpa lite men nej. Tror det blir powernap och sen ska jag fördjupa mig i Finlands historia och annat trevligt. 

Just nu är inte ekonomin i det bästa skicket men det finns en massa jag skulle vilja ha. Måste iaf investera i ett par vinterstövlar, möjligen rid-stövel modell har sett något par i dinsko och så har vagabond snygga men lite dyrare och en kamera. Hittade en Nikon D40 för ett ganska passande pris och tror att den ska beställas.
 Nästa vecka är det dags för hullut päivät och ett besök dit låter lockande, kanske jag skulle fynda något där.
Imorgon träder min "karkkilakko" i kraft igen, joggingturer och crosstraina istället. Thailand- och innebandykunto, here we come!


Pixmania.com Dinsko.fi

Nu hissaboken here we come, ska försöka gå ett vitsord jag kan stoltsera och vara nöjd med och då vet jag att det behövs kraftansträngningar från min sida..